Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] czarny sedan w TDI 17" 175,2 KM / 364,2 Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na tych 17'' calowych felgach auto świetnie się prezentuje :thumbup1: choć trochę wysoko jest:wink:

Myślałeś o przyciemnieniu szyb?? Idealnie spasowałoby się to z kolorem auta :decayed:

A co do zawieszenia to może załóż zawieszenie s-line 1BE...? Jeśli nie chcesz gwintów...

Wejdź może do tematu z moim autem i zobaczysz jak wygląda B6 na zawiasie 1BE (z tym że fele mam 18'').

Link do tematu: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b...bestia-238627/

Opublikowano
  • Autor

fajny ten twój sedanik :wink: co do szybek to narazie w co innego kasę chce ulokować

najpierw tak jak pisałeś wpadnie zawias 1Be z tym że to po zimie , program , prawdopodobnie 2x oponki 205/50/17 bo na tych 235 beznadziejnie się jeździ ...

ewentualnie koledzy powiedzcie mi jak się jeździ na szerokości 225 ? też tak nosi po koleinach :co:

Opublikowano

ewentualnie koledzy powiedzcie mi jak się jeździ na szerokości 225 ? też tak nosi po koleinach :co:

tez:wink:

Opublikowano

Na 225 też nosi po koleinach :kwasny: Ale na równej drodze, zakręty to bajka :wink: Wiem trochę jak się na tym jeździ. Wiedz że 1BE jest "trochę" sztywniejsze niż standardowe zawieszenie :decayed:

Jak zmienisz zawieszenie to wstaw felgi 18" i opony 225, będzie to w miarę znośnie jeździć na nierównościach, a wyglądać będzie kozak :decayed:

Program u kogo zamierzasz robić?

Opublikowano
  • Autor

Blachu

Jak zmienisz zawieszenie to wstaw felgi 18" i opony 225, będzie to w miarę znośnie jeździć na nierównościach, a wyglądać będzie kozak :decayed:

Program u kogo zamierzasz robić?

co do programu to nie wiem albo w wawie albo w górze kalwarii coś domin79 mi mówił że coś jest ...

a felga... hmm 18" nie planuje ... ja mieszkam na wsi także dla mnie i tak jest ciężko po dołach jeździć na 17"

ehh skoro na 225 też tak nosi po koleinach to chyba na następny sezon zdecyduję się na opony 205/50/17 tak tak wiem nie wygląda to tak super jak 235 ale przynajmniej będę czerpał przyjemność z jazdy :cool: zresztą ja nie jeżdżę jakoś sportowo i z dużymi prędkościami na zakrętach żebym potrzebował aż tak wielkiej przyczepności na zakrętach :wink:

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:37 ----------

A i dziś jeszcze kupiłem filtr kabinowy z węglem aktywnym firmy Filtron, chciałem Mann'a ale nie mieli i przeprowadzone zostało ozonowanie klimy za całe 20 PLN :D i co wy na to ?:decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Byłeś już może na programie w Fabryce Mocy?

Albo orientujesz się jaki koszt? Nie wiem czy A3 nie podjadę na strojenie:decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Szykuję się na wiosnę bo teraz bo teraz muszę kupić nowe opony na lato :kwasny: a zresztą na zimę mi mocy nie potrzeba :wink:

---------- Post dopisany 01-10-2012 at 15:44 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2012 at 21:18 ----------

:hi:Powitać

Żeby nie było że wątek nie potrzebny to :

* Parę miesięcy temu wpadła gałka s-linowa - dzięki siemian

scaled.php?server=713&filename=dscf3243o.jpg&res=landing

* Ostatnio wpadło podświetlanie tablicy Led

scaled.php?server=84&filename=dscf3262o.jpg&res=landing

* W piątek meldowałem się na Dyno Day w Fabryce Mocy, Pozdro dla Prezesa i reszty chłopaków z fabryki mocy i Piotrka z B5 - miło było poznać :wink: a oto wykres mojej serii :decayed:

wykreszhamowania.jpg

* A dziś zamontowałem Rybią łuskę -sory za jakość ale ten aparat to :facepalm: każdy mniej więcej wie jak to wygląda :wink:

scaled.php?server=811&filename=dscf3258t.jpg&res=landing

scaled.php?server=204&filename=dscf3252n.jpg&res=landing

Najbliższe pany:

- Montaż wzmaka Bosse -ale to jak Dominik znajdzie trochę czasu

- Kupno czterech nowych oponek letnich 225/45/17 może Bridgestone potenza S001

Pozdrawiam i dziękuje za uwagę :decayed:

Opublikowano

Czemu jeszcze nie masz RNS-E?

To obowiązkowy mod w środku :whistling:

Szkoda że nie zdecydowałeś się na 18" nie odczułbyś różnicy między 17"..

Ja 19" kiedyś kupiłem z B6 sedana i takie jak ty mierzyłeś te 18" były jeżdżone po całej PL i dało radę :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na 18stkach na seryjnym zawieszeniu to by była niezła koza :decayed: a poza tym mi 17" wystarcza , dużo jeżdzę po takich wiejskich drogach gdzie są niezłe doły , a co do tych co mierzyłem to były chinole...

RNS-E wygląda świetnie ale ja wiem czy mi to potrzebne... narazie raczej nie wpadnie ale ... ale to forum źle działa na ludzi i nawet jak mówią że nie będą nic robić to i tak zaczynają Rezać :decayed:

---------- Post dopisany 16-10-2012 at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany 01-10-2012 at 16:06 ----------

:hi:powitać po małej przerwie

-Wczoraj wpadł wzmak Bose :kox: w drodze powrotnej miałem mała balange :banan2: - Domin trochę się musiał na gimnastykować u mnie w bagażniku :decayed: - btw dzięki Domin

-I również wczoraj nowy włącznik świateł - dzięki siemian

20121016110.jpg

20121016109.jpg

20121016107.jpg

a tu jeszcze stary dla porównania , no i prawa strona nie świeciła :kwasny:

20121016111.jpg

Plany :

-włącznik drl/clh

-jakieś lustro z fotochromem i czujnikiem światła pewnie

Opublikowano

wiadomo że czarne B6 są najładniejsze ... :grin:, sugeruję przyciemnić szybencje, lekko obniżyć, felunek 18" (żeby były pełnoletnie) , ja mam też tylne ledy i jest już nieźle :kox:

obczaj jak by wyglądała :

579b032582a27842med.jpg

08d67c5a3071c6b4med.jpg

Opublikowano

przy Damiana furce jexst co robić :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a no jest jest ... :kwasny:no ale cóż , nie od razu Kraków zbudowano... powoli będę starał się doprowadzić auto do stanu zadowalającego...

o pomysły nie muszę się martwić, na forum jest dużo aut które mogą służyć za wzór no i jeszcze auto Dominika:slina: a że ja się zaraz napalam i łapie bagcyla to chyba nie mam innego wyjścia jak rezać furke:decayed:

A że czarne są piękne to fakt ale powoli denerwuje mnie ten kolor... po prostu każdą ryskę każdy odprysk widać... no ale cóż...ładne nie zawsze znaczy praktyczne

Opublikowano

ładna furka powodzenia w dalszych modach :) można by zakładać duży felunek tylko ceny opon to masakra jakaś za komplet 17" cali opon prawie 2 tys trzeba wywalić a co dopiero 18 czy 19 , no chyba ze ktoś che na jakimś dziadostwie jeździć najtańszym :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

a dzięki dzięki :wink: właśnie sam się przymierzam do kupna opon i ceny mnie przerażają ... tzn teraz jest już w miarę ale jak patrzyłem jeszcze 2 miesiące temu to :shock3: 18stek raczej nie będzie bo ja jednak lubię trochę szybciej po jeździć a jakoś u nas nie ma gdzie :kwasny: a zresztą jak kupie nowe opony to ze 4 lata będę chciał na nich pośmigać

---------- Post dopisany 06-02-2013 at 16:36 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2012 at 22:28 ----------

:hi:

Troszkę była cisza w moim temacie, z Softem miałem czekać do wiosny ale z racji że przez parę dni było ciepło a ja poczułem wiosnę no to wpadł program :decayed:*A oto wykres:

programba.jpg

*Wpadł też włącznik drl+clh teraz poszukuje lustra z fotochromem i czujnikiem światła szarego

20130206024.jpg

*Na dniach również pojawią się u mnie 4 nowe oponki Bridgestone Potenza S001 225/45/17R

Zdjęcie poglądowe:

bridgestone_potenza_s001.jpg

*Zakupiłem też zmieniarkę cyfrową, trochę lipa że nie ma RDS'a i nie wiadomo co leci , jak ktoś to już powiedział "Tylko zębowa wróżka wie co jest na CD3 i 45 Tracku" :)

YATOUR-car-changer-USB-SD-AUX-interface-for_10081771_9.jpg

A tutaj takie tam fotki jak jeszcze autko było czyste :D

20121207001.jpg

20121207.jpg

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę :hi::decayed:

---------- Post dopisany 17-07-2013 at 20:00 ---------- Poprzedni post napisany 06-02-2013 at 16:36 ----------

Powitać :hi:

U mnie jak zwykle nie wiele się dzieje :kwasny: ale jak już coś się dzieje to się pochwalę :decayed:

z racji że już nie mogłem patrzeć na moje auto w wersji allroad postanowiłem trochę go obniżyć , a że z dobraniem s-lina jest problem wybór padł na Eibach Pro kit :) i aktualnie jest 1ba+Eibach (jak amorki powiedzą dość to zakupię takie o skróconym skoku a narazie będzie tak)

x113.jpg

q7lj.jpg

seoj.jpg

7au7.jpg

3jws.jpg

Dla większości będzie to pewnie koza ale dla mnie jak na razie jest w sam raz :) myślę że na tym setupie nawet w zimę będzie się jeździło dość przyjemnie :)

Teraz by pewnie pasowało jakieś dystanse do tego zapodać chyba nie ?

pozdrawiam:wink:

---------- Post dopisany 24-07-2013 at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany 17-07-2013 at 20:00 ----------

dziś przyszły dwie paczuszki , większa i mniejsza:decayed:

w większej była

k9ht.jpg

v6kx.jpg

chociaż stan nie był najgorszy to stwierdziłem że szkoda zakładać jak nie ideał i poleciała od razu do Lubartowa do Reggi

a w tej mniejszej było podświetlanie do kubka i wizytownika i taki oto efekt wyszedł :)

w9pg.jpg

6t5x.jpg

1kpe.jpg

jakoś zdjęć jak zwykle pierwsza klasa :facepalm: sorry :kwasny: a to wszystko dzięki mojej xperi

pozdrawiam

Opublikowano

Chyba widziałem ostatnio Twoje aut - jasne ramki rzuciły się w oczy:naughty:

Opublikowano
  • Autor

heh właśnie te jasne ramki kiepsko rzucają się w oczy , trzeba było brać czarne ...:decayed:

Słyszałem że i Ty kupiłeś B6 :D tylko szkoda że nie sedan :grin:

a twoje B5 widziałem w kurowie u mechanika stało :wink:

Opublikowano

Moj szwagier tam pracuje:decayed:

Szkoda, ze nie sedan ale juz trudno.

Na Eibach- ach Twoja B6 wyglada zdecydowanie lepiej.

Jakas 17 mniej oem-owa by sie przydala.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a dzięki dzięki :) twoja też jest kosa :D

felga narazie zostanie bo szczerze mówiąc to mi się podoba :)

a u Drążka to ja też wszystko robię :)

---------- Post dopisany 09-08-2013 at 16:20 ---------- Poprzedni post napisany 26-07-2013 at 17:50 ----------

:hi:

Wpadła nowa kiera i dekory oklejone folią więc pochwalę się środkiem.

0ue7.jpg

160o.jpg

5ht7.jpg

3h6v.jpg

o341.jpg

kierownica oczywiście obszywana u kolegi Łukasza od nas z forum =>Reggi jak najbardziej polecam :wink:

A tutaj takie tam foto :wink:

2di8.jpg

xnyb.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ładnie kiera wyszła

Opublikowano

Fajna i zadbana:wink: