mariokak Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 Witam, mam A4 avan 2004r i chcę zamontować czujniki cofania, nie żebym miał problemy z cofaniem ale obawiam się że moja kobieta kiedyś nie wyczuje odległości :-) zakupiłem sobie zwykłe czujniki zasilane od zarówki cofania, ale mam problem z wyjeciem lampy, odkręciłem srubę, lampa jest luźna ale nie wychodzi, nie chce nic uszkodzić wiec może ktoś wie jak to zrobić? A poza tym zastanawiam się czy komputer nie wykaże błędu z powodu jakiegoś obcego urządzenia?
Aydaho Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 no i dobrze robiłeś - odkręcasz tą śrube wewnątrz ( nie wyjdzie - jest zabezpieczona ) a jak już jest luźna szarpiesz brzeg lampy na zewnątrz i lampa wyjdzie bez problemu tu masz bardziej szczegółowo http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t8185.0.html;
letallec Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 Po wykreceniu sruby nalezy lampe lekko odchylic i odciagnac prostopadle do osi auta, gdyz trzyma sie jeszcza na 2 "bolcach" zakonczonych kulistym lbem. Ta kulista czesc jest zamocowana w plastikowych gniazdach i trzeba uzyc troche sily. Mam nadzieje ze dobrze to wytłumaczyłem
mariokak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Opublikowano 25 Marca 2008 super dziękuję bardzo i pozdrawiam, będę próbował, ale o to mi własnie chodziło
letallec Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 I uwazaj zeby sruba nie wypadla z otworu, bo potem bedziesz musial rozbierac polowe samochodu
mariokak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Opublikowano 25 Marca 2008 Dlatego wolałem zapytać, bo nie może to być bardzo skomplikowane, a swoją drogą jak wymieniałem żarówkę w przodzie (lewa strona) trochę się musiałem napocić, łącznie z odkręceniem paru elementów
Aydaho Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 I uwazaj zeby sruba nie wypadla z otworu, bo potem bedziesz musial rozbierac polowe samochodu oj bez przesady - wpadął mi tam oczywiście końcówka śrubkręta - ściąga się tylko listwę progową i wyciąga - 7 min roboty
frugodh Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 ja u siebie wsadziłem taką rynienke z grubego papieru w gniazdo, żeby w razie co śruba zostala w niej. Dodam że trzeba uważać żeby tych 2 plastikowych trzpieni nie połamać.
Rekomendowane odpowiedzi