Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jak podnieść zawieszenie w quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżdżę na kołach 15/195/65 zimowe a na lato mam 205/55/16. Myślę że takie powinny być , przynajmniej takie zalecają> Auto jest w quattro dlatego chciałem je trochę podnieść . Trochę wędkuje i wtedy zahaczam spodem o podłożę.

Opublikowano

wg mnie szkoda zachodu żeby je podnosić... załóż większe koła i trochę będzie wyżej... :embarrassed:

ja bym go obniżył... :evil:

Opublikowano

jak go obniżę to już nigdzie nie wjadę a ryba bierze tam gdzie ciężko dojechać.

kup quada... też quattro... :evil:

Opublikowano

ja na ryby kupilem sobie wieki temu Samuraja 1.3i

dalem za niego 200 euro i do dzisiaj nic przy nim nie robilem

podstawa to dobra opona, mam jeszcze wciagarke ale tylko raz jej uzylem jak wyciagalem T4-ke z bagna

Opublikowano

Mialem Nissana Terrano II ale sprzedałem. Eksploatacja tego auta była droga i dlatego sprzedałem.[br]Dopisany: 05 Styczeń 2012, 16:01_________________________________________________a wracając do tematu jak założę sprężyny twardziejsze i nowe czy auto mi się podniesie ? Czy ktoś z was już zakładał takie sprężyny ?

Opublikowano

samuraj jest tani jak barszcz do tego zapodasz LPG i bedzie git

na przOd mozesz zapodac sprezyny od ciezszego modelu np 2.5tdi

ale gorzej bedzie z tylem

musialbys poszukac sprezyn 1BR ale to jak igla w stogu siana

Opublikowano

sprężyny od A4 przód 1.9tdi a 2.5 tdi są takie same , tył taki sam sprawdziłem to na hurtowni w katalogu . A jakie auto posiada zawieszenie 1BR?

Opublikowano

1BR = komfortowy układ jezdny przystosowany do złych nawierzchni ( podniesiony o 13 mm w stosunku do 1BA) :wink4:

Opublikowano

garbi...przy najbliższej okazji załóż oponki 205/65/15, teoretycznie +6mm względem 195/65 ale u mnie wyglądało kozacko (nic nie szurało) nie zmieniłem jeszcze bo dojeżdżam stare. Pozdro.

Opublikowano

dzięki jutro zaczynam szukać . W ASO będą bardzo drogie

Tak sie spytam :mysli: po co chcesz podniesc jeszcze wyzej autko :?:

Opublikowano

chlałbym podnieść około 5 cm nie więcej żeby nie czerkać spodem jak pojadę na Wilczą Wole na ryby :drinks:[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 20:37_________________________________________________na lato mam 205/55/16 nowe, a 15 /195/65 tylko chcę skończyć