Jump to content
IGNORED

[B6 AVF] POCĄCY SIĘ EGR?

dsz1985

Recommended Posts

witam.

myslalem ze to olej wali z pod korka. pare dni temu wyczyscilem szmatka brudne miejsca, dzisiaj okrecajac oslone silnika zauwazylem ze egr i jego okolice sa uwalone w oleju. Teraz pytanie czy egr wymianiac na nowy ? czy moze sa tam jakies uszczelki z pod ktorych moglo by cos wylatywac ?

zdjecia:

zdjcie0056v.th.jpg

zdjcie0057ys.th.jpg

zdjcie0058u.th.jpg

zdjcie0060t.th.jpg

zdjcie0062a.th.jpg

zdjcie0065s.th.jpg

tak samo się z tym borykam puki co wyczyściłem i zobaczę co się będzie dziać czy wymieniać mój temat http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=234705.0

normalna przypadlosc w tdi, kup w aso uszczelke (oring) wyczysc egr i poskladaj, umnie pomoglo, dziala juz 7 miesiecy

Tak , tylko ciekawe skąd się tam ten olej bierze.

To nie jest żaden olej :cool1: to spaliny i syf który ze sobą wydalają to normalne dla naszych klekotów :gwizdanie:

No właśnie skąd ten olej :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2012, 17:20_________________________________________________daniel_sen4 w tym samym momencie napisaliśmy już wiem

Tak , tylko ciekawe skąd się tam ten olej bierze.

To nie jest żaden olej :cool1: to spaliny i syf który ze sobą wydalają to normalne dla naszych klekotów :gwizdanie:

To jest olej pochodzący z dwóch źródeł - z odpowietrzenia skrzyni korbowej (kiepsko wymyślony sposób podłączenia odpowietrzenia przed turbinę) oraz olej wydmuchiwany z turbiny. To pierwsze jest typową przypadłością tych silników, drugiej sprawie należy się przyglądać.

u mnie też się poci w pasku awx , wymieniłem uszczelki przeczyściłem go chwila spokoju była i znowu wróciło ale z mniejszym skutkiem , dlatego nie zwracam już na to uwagi , a w audi awx mam suchutki :) ale i przebieg mam przez pół co w passacie

jaki jest numer uszczelki do egr ?? avf 2004

i jak zdemontować EGR. Sa jakieś trudności. Może ktoś opisze co i jak trzeba zrobić żeby wymienić te uszczelki