Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.3 ma bic przy ilu obrotach bo wiadomo jak go przeciagne to czerwona kontrolka sie zaswieci

Opublikowano
  • Autor

Robisz log dynamiczny 11ke i będziesz wiedział ile naprawde dmucha w całym zakresie obrotów:wink:

Opublikowano

to dopiero na swieta te logi zrobie, napisalem tez do machera zobacze co odpisze. Jest mozliwosc ze wykres mi zwalowal ale z 2 strony auto inaczej jedzie jak wczesniej a najbardziej mnie zastanawia roznica miedzy wykresami

Opublikowano

1.5Bara to awx odjezdza czesto.Musi byc konkret sztuka

A 1.3bar to chwilowo moze byc.Bo 1.3 bar przy 4tyś przy gt1749v to samobojstwo.

Opublikowano

ja mam 1.35 Bar na AWX ustawione, także moja turbinka ma dzień dziecka :decayed:

Opublikowano

A ja mam 2.2bar do 4800rpm :)

Opublikowano
auto bylo hamowane na 2 takich samych hamowniach ale inne programy, jak widac na jednym wyszlo duzo ps malo Nm a na drugim malo ps a za to duzo Nm z tym ze nie trzymaly sie te Nm, teraz nie mam gdzie jechac hamowac auta, jedynie chcialbym wiedziec o co kaman ze na jednym wiecej ps a na drugim odwrotnie i czy jest sens dac wieksze turbo. No i co jest odpowiedzialne za moment? Turbo?

szafa dlugo jezdzisz na tym sofcie z tyloma Nm? Jak sprzeglo?

sprzegło AJM i ponad 400 przeniesie:wink:

sprawdzone potwierdzone upalane z głowa przez 2 lata:wink: nie bede mówił u kogo, Ci co siedza w temacie bada wiedziec

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

ja mam 1.35 Bar na AWX ustawione, także moja turbinka ma dzień dziecka :decayed:

na wakacjach jest:naughty: moja na 1,53 chodziła, sprzedałem i dalej robi Km u kumpla w AJM

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

na wakacjach jest:naughty: moja na 1,53 chodziła, sprzedałem i dalej robi Km u kumpla w AJM

Opublikowano

Ja mam 1.44 z pompa 11 i wtryskami ASV i paroma bajerami innymi.

Ale co wazne nie mam overboostow max 1.46 przeladowanie.

A nie np 1.4 bar a doładowanie koło 1.55 sie trzyma:grin:

Opublikowano

to te doladowanie do okolo 1,5 bar jak na zegarze sie pokazuje to jest chwilowe jak przyspieszam a jak przeciagne to do maxa piknie i zaraz spada, normalnie ile ma byc przy ilu tys obortow?

Opublikowano

to te doladowanie do okolo 1,5 bar jak na zegarze sie pokazuje to jest chwilowe jak przyspieszam a jak przeciagne to do maxa piknie i zaraz spada, normalnie ile ma byc przy ilu tys obortow?

Pytaj tunera :) z dołu myślę, że jak masz 1.4+ przy 2000rpm to wystarczy, a przy 4000 to te 1.3 krzywdy jej nie zrobi. Zresztą jak wiecie, dawka paliwa z obrotami spada i jeżeli to normalny tuning uliczny, który robi się komuś kto nie chce za dużo dymu to doładowanie też spada wraz z dawką. Jeżeli ktoś ma porting głowicy i większe zawory to można pociągnąć dawkę i boost do końca...

Przeładowania jakieś zawsze będą, wszystko zależy od wystrojenia mapy n75, etc.

Opublikowano

Dyma w jakim zakresie powinen puszczac bo u mnie tak od 3.4 dymi jak cisne?

Opublikowano

powinien z dołu... przy około 2 K

Opublikowano

witam jestem tutaj nowy wiec prosze o zrozumienie..

mam taki nietypowy problem.. poniewaz moj brat byl wczoraj na zwieszeniu mocy i okazalo sie ze po wgraniu nowego softa auto jezdzi lepiej tylko jest problem z moca.. w sensie od 1800 obrt samochod jakby mial dziwne szarpniecia. Mechanik mowil ze jest to normalne przy takiej zmianie softu poniewaz turbo ma ograniczona moc obrotow i jezeli auto mialo 134hp i wzrosla do 148 to trzeba wymienic turbo.

czy ktos mi moze poradzic z tym efektem

dzieki za pomoc

Opublikowano

napewno nie jest to normalne

Opublikowano

no wiem ze to nie normalne.. co mam w takim razie zrobic.. powiem ze do wawy nie oplaca mi sie jechac ponoewnie bo mm ponad 300km w jedna storne..

macie jakies rozwiaznie na to..

Opublikowano

Jeżeli nie było tego przed softem to coś zj ebali w sofcie, a jak nie to MAF może ciąć, albo EGR może się przycinać. Ewentualnie może być nieszczelność w układzie podciśnienia.

Opublikowano

wlasnie a mi dymi jak wyzej napisalem, wiesz moze z jakiego powodu?

Opublikowano

Za dużo gnoju albo za mało tlenu. Do efektywnego bezdymnego spalania potrzebna jest odpowiednia mieszanka paliwa i powietrza. Przy lekkim kurzu z rury wychodzi najlepsza moc. Za sucho też nie może być.

Opublikowano

Za dużo gnoju albo za mało tlenu. Do efektywnego bezdymnego spalania potrzebna jest odpowiednia mieszanka paliwa i powietrza. Przy lekkim kurzu z rury wychodzi najlepsza moc. Za sucho też nie może być.

zbytnio nie czaje za duzo gnoju czyli co paliwa?

Opublikowano
  • Autor

zbytnio nie czaje za duzo gnoju czyli co paliwa?

turbinka nie wyrabia, za bogata mieszanka to i kopci, masz mocny program pod seryjne graty