Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

420 moze wytrzymac ale raczej w lekkim B5 AJM... jak go odelzysz to powinno utrzymac 420 na granicy bezpieczenstwa. ale w 1500-1600 KG B6 raczej nie ma szans

Opublikowano

Dobra podjadę do tych speców na Skoczylasa i do Radzikowskiego, zobaczymy co Panowie zaproponują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dobry temat przymierzam sie do podniesienia mocy w moim 1,9 90km

W jakie moce celujesz?

Opublikowano
Dobry temat przymierzam sie do podniesienia mocy w moim 1,9 90km

W jakie moce celujesz?

w innym temacie pisał 140km

Opublikowano

No to chyba nie ma nic strasznego, żeby to osiągnąć?

Opublikowano

Tak sobie kminie czytajac 1 strone o podniesieniu mocy w AJM, pisze ze ma turbie AWX idzie zrobic do 160ps, ja na samym sofcie mam 155 wiec dajac turbo AWX cos wiecej powinniem wyskrobac, jest sens inwestowac w turbo wieksze?

Opublikowano

pokaz wykres

Opublikowano

Wykres_zps5c3b862d.jpg

widac ze w seri mnien Nm bylo i po tez mniej wyszlo, turbo odpowiada za Nm?

Opublikowano

a patrzyłeś czy masz turbo od AJM? Może z AWX siedzi :wink:

Opublikowano
  • Autor

coś nie gra moment względem mocy:whistling: a jak wiemy jedno od drugiego jest zależne i powinno byc conajmniej 350nm przy tej mocy:wink:

Opublikowano

tez mi cos nie gra... do 4600 prawie wykres idzie gdzie turbo AJM do tylu sie nie rozbuja:wink:

Spanky na swoim AWX osiagnał 185 KM:wink: ale to sa przypadki 1/100

Opublikowano
a patrzyłeś czy masz turbo od AJM? Może z AWX siedzi

:wink:

turbo jest od AJM na 100%

---------- Post dopisany at 08:32 ---------- Poprzedni post napisany at 08:30 ----------

coś nie gra moment względem mocy:whistling: a jak wiemy jedno od drugiego jest zależne i powinno byc conajmniej 350nm przy tej mocy:wink:

jak widac w seri tez bylo mniej Nm niz powinno byc, zaraz dam inny wykres z 1 programu w innej firme jak gotowca zrobili to wyszlo im cos pod 350Nm ale za to mocy duzo mniej i Nm sie nie trzymaly a turbo bilo do 2bar:facepalm:DSCF5333.jpg

---------- Post dopisany at 16:21 ---------- Poprzedni post napisany at 08:32 ----------

pokaz wykres

Panie wstawilem wykresy, powiesz cos na ten temat?

Opublikowano
  • Autor

Coś mi sie zdaje że na innej hamowni inne cyfry wyjda, bo jak to mozliwe by moc drastycznie sie podniosła a moment obrotowy ledwo co wzgledem serii.. podjedź na jakaś bardziej znaną obciazeniówke, ewentualnie dynomet, tylko pierw zważ auto:wink:

Opublikowano

Slava no coś dziwnie to wyszło, mój wynik trochę mniejszy bo 149,2km, ale niutów dużo więcej 365Nm:wink: Aha kat dalej siedzi:wink:

img024gk.jpg

Opublikowano

auto bylo hamowane na 2 takich samych hamowniach ale inne programy, jak widac na jednym wyszlo duzo ps malo Nm a na drugim malo ps a za to duzo Nm z tym ze nie trzymaly sie te Nm, teraz nie mam gdzie jechac hamowac auta, jedynie chcialbym wiedziec o co kaman ze na jednym wiecej ps a na drugim odwrotnie i czy jest sens dac wieksze turbo. No i co jest odpowiedzialne za moment? Turbo?

szafa dlugo jezdzisz na tym sofcie z tyloma Nm? Jak sprzeglo?

Opublikowano

W wrześniu minęły 2 lata:wink: Sprzęgło ma się dobrze a bardzo możliwe że od nowości siedzi:wink:

Opublikowano

to gitara, ja chcialem mniej Nm bo sie balem ze padnie sprzeglo a ze bujam trasy po 1200km to sie jednak boje:kwasny: napisze do machera czy da sie sam Nm podciagnac a moc zeby zostala bo jak sie da to i wale wieksze turbo i ps z Nm w gore bym dal tylko czy wtryski wydola

Opublikowano
  • Autor
auto bylo hamowane na 2 takich samych hamowniach ale inne programy, jak widac na jednym wyszlo duzo ps malo Nm a na drugim malo ps a za to duzo Nm z tym ze nie trzymaly sie te Nm, teraz nie mam gdzie jechac hamowac auta, jedynie chcialbym wiedziec o co kaman ze na jednym wiecej ps a na drugim odwrotnie i czy jest sens dac wieksze turbo. No i co jest odpowiedzialne za moment? Turbo?

żaden z tych wyników nie jest poprawny:wink:

Opublikowano

ale co musi by nie tak bo na tym sofcie z duzym Nm turbo bilo 2bary a teraz bije do 1.5 bo na zegarze nie zobaczy dokladnie i dobrze sie autem jezdzi i czuc jak auto jedzie a nie wczesniej strzal mocy i zaraz zamula, jakbym crossem jechal.

Opublikowano
  • Autor
ale co musi by nie tak bo na tym sofcie z duzym Nm turbo bilo 2bary a teraz bije do 1.5 bo na zegarze nie zobaczy dokladnie i dobrze sie autem jezdzi i czuc jak auto jedzie a nie wczesniej strzal mocy i zaraz zamula, jakbym crossem jechal.

to i tak cos za duzo jak na seryjne, takie doładowanie ustawia sie dla AWX, seryjna AJM to max 1,3 w logach, inaczej długo nie pociagnie:wink: