Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dodaj tylko ze awx jedzie jak afn + soft.A AWX po sofcie to powiedz ile musisz do afn wlozyc zeby tak jechal.Zeby miec przykladowo jak co niektorzy maja 180koni na ori gratach w AWX

nie no ja nie porównuje osiagów, tylko przyrost wzgledem wydanej kasy :wink4: bo napisałes

w AFN nie warto modzic,bo koszty rosna a moc nie proporcjonalnie.Najlepsze przyrosty do ceny to jednak w awx beda.
a tak nie jest :wink4:

nie bierzesz jednego pod uwage, AWX jest mocneijszy w serii, po programie robi sie przewaznie na te 160-170km a teraz spójrz jaki to jest przyrost mocydo wydanej kasy :wink4: jest praktycznie taki sam jak w 110tce :cool1:

gdyby VP w serii miało 130km było by mozna porównywać osiagi obydwu do wydanej kasy :wink4:

Opublikowano

A najlepiej sprzedać i kupić esę :cool1:

bo diesel nigdy jechać nie będzie.

Każdy reza to co chce/to co ma i na tyle na ile chce. Jakby tak do wszystkiego podchodzić ekonomicznie to wniosek jest taki jak wyżej :wink4:

Moim zdaniem nie ma co ciągnąć tematu. Jest informacja o kosztach, jak ktoś chce to sobie przeliczy i sam zadecyduje co mu się opłaca a co nie.

Opublikowano

Tu jest mój były AWX po sofcie

nhsqt6rlgswhc57rtt9o_thumb.jpg

Na 3 biegu od 1428 obr. do 4053 obr. wykręcił czas 7,98. (skrzynia 5).

Opublikowano

dodaj tylko ze awx jedzie jak afn + soft.A AWX po sofcie to powiedz ile musisz do afn wlozyc zeby tak jechal.Zeby miec przykladowo jak co niektorzy maja 180koni na ori gratach w AWX

nie no ja nie porównuje osiagów, tylko przyrost wzgledem wydanej kasy :wink4: bo napisałes

w AFN nie warto modzic,bo koszty rosna a moc nie proporcjonalnie.Najlepsze przyrosty do ceny to jednak w awx beda.
a tak nie jest :wink4:

nie bierzesz jednego pod uwage, AWX jest mocneijszy w serii, po programie robi sie przewaznie na te 160-170km a teraz spójrz jaki to jest przyrost mocydo wydanej kasy :wink4: jest praktycznie taki sam jak w 110tce :cool1:

gdyby VP w serii miało 130km było by mozna porównywać osiagi obydwu do wydanej kasy :wink4:

:good: :good:

Zawsze bedzie cos szybszego niz afn wyzylowany.A nie ma co sie oszukiwac takim afn zrobionym na ponad 200 to strach jezdzic ostro.Bo zaraz cos padnie.

Opublikowano
  • Autor

Tu jest mój były AWX po sofcie

nhsqt6rlgswhc57rtt9o_thumb.jpg

Na 3 biegu od 1428 obr. do 4053 obr. wykręcił czas 7,98. (skrzynia 5).

dzięki czekam na dalsze info jak to wyglada w modzonym AWX, chodzi mi o wynik powtarzalny, a nie super najlepszy czas, ale takie też mozecie podawac najwyzej zaokrągle sobie :wink4:
Opublikowano

chodzi mi o wynik powtarzalny, a nie super najlepszy czas

Ale mój mod jest średni i każdy awx taki z palcem w ... uzyska. Nie chciałem jakiejś kosy - pierwszy pomiar wyszedł 175km i 389Nm, ale nie chciałem tak mocno.Bardzo przyjemnie się na tym jeździło, a czas dla mnie nie jest ważny, bo przecież ważniejsza jest elastyczność, a nie czas do setki.

Opublikowano

zgodze sie ja jak kupie awx tez chcem programik na granice 170 kucy i 370-380 Nm to mi w zupełnosci wystarczy do elastycznej jazdy po naszych drogach

Opublikowano

Koledzy, mam pytanie: jak wyglada sytuacja z mapsensorem w przypadku wkladania suszzarki awx i wtryskow 216? Trzeba mapa z awx'a? (jesli tak prosze o numer czesci) czy nie ma takiej potrzeby? Jak robiliscie u siebie?

Opublikowano

nie trzeba zmieniać :cool1:

Opublikowano

Koledzy, mam pytanie: jak wyglada sytuacja z mapsensorem w przypadku wkladania suszzarki awx i wtryskow 216? Trzeba mapa z awx'a? (jesli tak prosze o numer czesci) czy nie ma takiej potrzeby? Jak robiliscie u siebie?

map 51C potrzebny jak chcesz podniesc doladowanie powyzej 1.55
Opublikowano

map 51C potrzebny jak chcesz podniesc doladowanie powyzej 1.55

Kolego a moglbys gdzies wygrzebac jaki to numer czesci, zebym mogl sie ewentualnie zaczac za tym rozgladac :)

I czy jest sens zeby turbo pompowalo powyzej tej wartosci? Ile popmpuje turbinka w seryjnym AWX'ie?

Bo teraz są dwie opcje można zmienić i można zostawić... a ja zglupialem co wybrac :decayed:

Opublikowano

nie ma sensu zeby to turbo pompowalo wiecej niz ta wartosc bo to gorna wartosc dla awx.jezeli mialbys zamiar wkladac brd to tak,51C to koncowka z nr

Opublikowano

Map Sensor AWX:

038 906 051 C

34_a.jpg

Opublikowano
  • Autor

W sumie do pełni szczęścia to mozna dodac wykaz czesci z numerami :naughty:

noi przypominam o szacunkowych przyśpieszeniach w przypadku AWX :wink4: ile taki 200konny AWX zbiera sie do setki +/- :wink4:

Opublikowano

ok, wszystko jasne :) dzięki wielkie za pomoc :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co z założeniem catch can czy tam ewentualnie odłączenie rurki odmowej? Kucy to nie da ale turbo nie będzie ssało :decayed: gorącego powietrza :rolleyes: po rozgrzaniu silnika, co za tym idzie silnik nie będzie puchł po paru startach

Opublikowano

A co z założeniem catch can czy tam ewentualnie odłączenie rurki odmowej? Kucy to nie da ale turbo nie będzie ssało :decayed: gorącego powietrza :rolleyes: po rozgrzaniu silnika, co za tym idzie silnik nie będzie puchł po paru startach

Oil catch tank?

Mocy od tego nie przybędzie.

Lepiej egr zaślepić/wyrzucić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

fajnie że jest coś takiego teraz tylko trzeba zebrać troche grosza i robić

Opublikowano

wszystko oki jak ktoś wie o co chodzi,ja jestem zielony jeżeli chodzi o takie sprawy,wiem tylko że mam Audi A4 1.9 TDI 2001 r. 116 KM. i teraz poproszę jak chłopu czy warto coś zmieniać w tak (umówmy się) nienowym aucie, czy lata nie przeszkadzają?Mnie nie interesuje przyspieszenie od 0-100 chcę tylko bezpiecznie i szybko wyprzedzać.I oczywiście koszty też mnie interesują.Z góry dziękuję.

Opublikowano

koszty masz napisane na 1 stronie,warto zmieniac jak silnik zdrowy z osprzetem,kazdy ma tutaj nienowe auto,a malo kto ma serie.