Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zakladaj awx'a jedz na program i kup lewe nadole wentylowane od esy i bedziesz zadowolony ze swojego AFn'a :good:

Opublikowano

,,i kup lewe nadole wentylowane od esy i ,, o co chodzi bo chyba jestem zielony że nieczaje slangu z tego forum już któryś raz przepraszam :wallbash: I słowo zadowolony to tak ogólnikowo brzmi wzrasta znacząco spalanie poł litra litr po tym AWX ? chociaż tak na oko bym prosił bo jak będzie tragedia to zostanę przy samym programie i seryjnym turbo z AFN :hi:

Opublikowano
a chcę zmniejszyć spalanie i mieć lepszą dynamikę

tak to tylko w erze.... Z czego chcesz miec moc? z powietrza? musisz podlac paliwem zeby lepiej jechało.

Opublikowano

No ja rozumiem i dlatego się wypytuje bo pól litra to jeszcze spoko ale już 2 ,3 więcej to zostanę przy samym programie dlatego wypytuję ile co pali po danym modzie :hi:

Opublikowano

ile teraz Ci pali 6 litrów?

wszystko zalezne od jazdy, jak nie bedziesz go ciagle gnoił w podłoge to wiecej jak 7 nie spali :good:

Opublikowano

Przecież jak będzie jechał ekonomicznie to mu nawet mniej spali :gwizdanie: Oczywiście jak będziesz cisnął to spali trochę więcej.. :cool1:

Opublikowano

Mi pali koło 8 bo przeważnie cały czas po tym remoncie silnika go gnoje ale jak wbije 6 to na trasie jest cacy dzięki za konkrety 7 przy spokojnej jeździe to już jakiś punkt odniesienia mam choć rzadko jeżdżę oszczędnie to pewnie z racji koloru i stylistyki na RS4 Sedan jakoś samo się wciska :cool1:

Opublikowano

Mnie tam 110konny afn palil 6,5 i 160konny tez mi pali teraz 6,5 :wink4:

Opublikowano

To mój potrafi zejść do 5.5 bo się nauczyłem normalnie jeździć ale mam IC nieszczelny i gdzieś mi ucieka powietrze jak pocisnę bo spalanie duże i powietrze słychać jak gdzieś zdupcza chyba na zaciskach IC z przodu na razie niema czasu żeby to obadać lepiej :wallbash:

Opublikowano

witam a4 b6 awx - jak wytne kata i brak egr reszta seria plus program dobry da cos w granicy 170 koni i 380 nm? nie chce maksymalnie wykrzesac silnika tylko z głowa bo taki mi starczy do jazdy jak sie posypie np turbo to pomysle nad brd i fmic mozee.

Opublikowano
  • Autor

witam a4 b6 awx - jak wytne kata i brak egr reszta seria plus program dobry da cos w granicy 170 koni i 380 nm? nie chce maksymalnie wykrzesac silnika tylko z głowa bo taki mi starczy do jazdy jak sie posypie np turbo to pomysle nad brd i fmic mozee.

starczy[br]Dopisany: 21 Styczeń 2012, 10:31_________________________________________________Jak ktoś ma jakis fajny setup którego nie opisałem to piszcie, dodam do pierwszego posta :hi:

Opublikowano

ale czy wyciecie kata i zaslepienie egr daje cos mocy przy programie? wydaje mi sie ze tak

Opublikowano
  • Autor

ale czy wyciecie kata i zaslepienie egr daje cos mocy przy programie? wydaje mi sie ze tak

jak kata wytniesz to bedzie dobrze, a EGR czemu chcesz usuwać :mysli: poci sie czy co

Opublikowano

Generalnie w AFN nie warto modzic,bo koszty rosna a moc nie proporcjonalnie.Najlepsze przyrosty do ceny to jednak w awx beda.

Co do spalania,mi palil na serii wiecej,szczegolnie w lato jak mialem alu 17.Wtedy nawet 0.8 mi na chipie spadlo.Srednio dynamiczna jazda,bez wariacji ale i bez zamulania.Do 160km/h

Palil mi 5-5.5 w lato na chipie.Na serii 5.9 to juz bylo dobrze generalnie do 6.5l w lato palil.

Tylko ze jazda calkowicie bez klimy bo waz strzelil mi na koniec wiosny.

Opublikowano
  • Autor

Generalnie w AFN nie warto modzic,bo koszty rosna a moc nie proporcjonalnie.Najlepsze przyrosty do ceny to jednak w awx beda.

Co do spalania,mi palil na serii wiecej,szczegolnie w lato jak mialem alu 17.Wtedy nawet 0.8 mi na chipie spadlo.Srednio dynamiczna jazda,bez wariacji ale i bez zamulania.Do 160km/h

Palil mi 5-5.5 w lato na chipie.Na serii 5.9 to juz bylo dobrze generalnie do 6.5l w lato palil.

Tylko ze jazda calkowicie bez klimy bo waz strzelil mi na koniec wiosny.

a ja sie nie zgodze z tym bo jak przeliczysz procentowy przyrost do włozonej kasy to wychodzi taniej w AFNie, odliczając koszty sprzęgła i dwumasa w obu przypadkach

żeby mieć 200km w AFN/AVG kupujesz zestaw z alegro BRD+260+11+FMIC za 4700zł jest aukcja co pewien czas, AFN stroi sie na to 200km i masz przyrost procentowy - 82% od serii czyli 90km za 4,7tys + 1,2 za strojenie + 700 za wzmocnione sprzęgło

W AWXie żeby mieć przyrost procentowy na tym samym poziomie musiałbyś auto zrobić ok 240km, co napewno nie kosztowało by 6tys tylko nieco wiecej :gwizdanie:

wyliczałem to w ten sposób

82%(0,82) x ilosc km w serii = przyrost w stosunku do serii

ilosc km w serii + przyrost w stosunku do serii = moc silnika po modyfikacji

Wiec AWX pod wzgledem przyrostów jest drozszym autem, bo 200km w AWXie to zaledwie ~55%, ale to nie zmienia faktu że lepiej mieć AWXa :naughty:

więc liczymy dalej

55% w AFNie to moce dokąłdnie 165km, w tym momencie taka moc robisz przy dobrych wiatrach moze 4tys jeśłi auto w dobrej kondycji i nie poleci cos

turbo AWX 700zł/ wtryski 230 1100zł/FMIC -1000/program = 170km(rtocki)

Opublikowano

kowi moglbys dorzucic jeszcze 1.9 AHH do vp

w PD jest o tyle lepiej ze odpada koszt pompy 11mm

mysle,ze jak sie by ktos postaral to za 6tys moze zrobic z PD 230ps

gt22 na kolektorze z golfa,al,fmic,sprzeglo wzmocnic +strojenie

do tego moze swoje graty sprzedac

Opublikowano
  • Autor

AHH dodam, szukałem jakiś wykresów AWX + GT22 ale cieżko cos znaleźć

Opublikowano

Mam prośbę ktoś kto ma chipa w AWX lub AVF jakie jest przyspieszenie od 0-100KM/h po samym chipe w etapie 1 bedzie 8.5s do 100 ? w etapie 2 7.9s ? a w 3 to już pewnie rakieta

Opublikowano
  • Autor

Może ktos w sumie napisac taki szacowany poziom przyspieszenia, bo ja niestety tego nie wiem :gwizdanie:

Opublikowano

dodaj tylko ze awx jedzie jak afn + soft.A AWX po sofcie to powiedz ile musisz do afn wlozyc zeby tak jechal.Zeby miec przykladowo jak co niektorzy maja 180koni na ori gratach w AWX