Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TAkie pytanie.... Sam sie przymierzam na program do Warszawy i interesuje mnie bardziej predkosc maksymalna... Pancjent bedzie a4 AVF i celuje cos na okolo 170km i moglby ktos sie wypowiedziec ile mas predkosc wychodzi wam?? w przyszlosc tez bym chcial zmienic skrzynie od 2,5 6 biegowa :)

Opublikowano

235 km/h licznikowe:wink:

Opublikowano

235 to w serii juz lecialem w 4 osoby ... wiec na predkosci makx nic nie uzyskam po programie...a po zmianie skyni z 2,5 6sti manual ???

Opublikowano
  • Autor
235 to w serii juz lecialem w 4 osoby ... wiec na predkosci makx nic nie uzyskam po programie...a po zmianie skyni z 2,5 6sti manual ???

A co byś chciał, w końcu skrzynia(przełozenia) po programie sie nie wydłuża:wink:

Opublikowano

No okej nie czepiam sie .. ale chce tylko jasna odpowiedz co ze skrzynia od silnika 2,5 6 biegowa czy podejdzie do AVF ??

Opublikowano

tyle samo pojedziesz na tej skrzyni z 2,5 tdi

Opublikowano

ok dziekuje za informacje :)

Opublikowano

Martin_Speed - co Ci po tej wartości 235km/h? Ważniejsze chyba jak szybko ją osiągasz ;)

Opublikowano

za bardzo to w PL nie ma gdzie latac. a dwa ze latanie v-max dieslem tez nie wskazane

Opublikowano

Ja dziś zaryzykowałem i przy 16st. pocisnąłem - prawie licznik zamknąłem hehe - licznikowe 255km/h. Ponad 4400rpm było, nie wiem dokładnie ile, bo to już trochę więcej niż 200 i trzeba się spiąć, żeby nie odlecieć... Pełen boost 2950mbar mam do 4800. Dawka delikatnie spada od 4200 bo przykapcał. Program wgrany jest na bazie ARL ;)

Opublikowano

no to ladny

wynik :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mam pytanko do was.

Ogolnie jestem laik wiec bardzo prosze prosto i nie denerwowac sie jak czegos nie zlapie :wink: poza tym uznalem ze to najlepszy temat zeby to tutaj napisac.

Wiem tyle, ze mam B6 1.9 TDI 131 km, a moja turbinka zaczyna kopcic i wcinac olej, wiec niedlugo przyjdzie czas na wymiane. Zastanawiam sie teraz czy nie wlozyc AWX, bo po setkach przeczytanych postow wnioskuje ze jest lepsza, od tej ktora mam i podchodzi P&P :whistling:. Jezeli wloze juz ta AWX to zrozumialem, ze bede potrzebwal do tego softa, zeby to wszystko ladnie zgrac.Chcialbym tylko niewielki przyrost mocy ok 30 km(tak zeby nie obciazac za bardzo i turbiny i silnika - da sie tak ?). Głownie liczy sie dla mnie bezawaryjnosc i elastycznosc, a "start" tak na prawde mi do niczego nie potrzebny, poniewaz jezdze praktycznie tylko po trasach. Czy cos oprocz tych 2 rzeczy bede jeszcze przy niej potrzebowal zrobic? Oczywiscie obowiazkowego, co nie wiaze sie z kolejnym wzrostem mocy - bo mi to nie potrzebne :wink:

Od razu mowie ze chcialbym kupic nowke turbo i licze ze ok 3 - 3,5 tys mi na nie wystarczy + ok 1,2 tys. na soft, chce zeby pociagnela jak najwiecej kilometrow i bylo to wszystko bezawaryjne, a regeneracje to ja mam..... no :wink:

Czy tutaj jest jakas AWX i sie nadaje do tego co napisalem ???

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy gdzie moglbym tego szukac?

Opublikowano

hehe kolego ty masz turbo awx/avf

a po 2 masz troche tematow takaze polecam poczytac

Opublikowano

no i caly moj misterny plan w piz...u :kwasny:

Czyli tylko wirus mnie ratuje, ale to znowu nie chce obciazac ani turbiny, ani silnika zeby nie stracic zywotnosci. Wiec zostanie pewnie zakupione tylko nowe turbo...

Moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi tutaj w tym opisie czemu jest tuning napisany, czy to chodzi ze musi byc wgrany program, czy juz sama ta turbina ma cos zmienione i ma 150 km ? I jak sie zapatrujecie na te turbiny? dobry wybor?

TURBINA Audi Seat Skoda VW TDI ARL TUNING CHIP (2413150200) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Kolego - taka turbinka Ci nie podejdzie - ona jest do poprzeczniaków. Ty ujeżdżasz wzdłużnego tdi.

Opublikowano

Jeżeli jest ori, a widać, że chyba tak, to jest to bardzo trwałe turbo. Jeżeli masz wolne, zakurzone prawie 3 kafle to śmiało kupuj.

Opublikowano

Dzieki bardzo, zakurzone to nie jest,ale jestem w stanie przeznaczyc tyle kasy,zeby nie musiec sie stresowac o zregenerowane turbo, bo nie wierze w ta cala regeneracje.

Opublikowano
  • Autor

Ja tam nie wiem czego sie boicie z tymi regenerowanymi turbo:whistling: ja mam hybryde a to podobno miało być gorsze wytrzymałosciowo niz ta cała regeneracja, zrobione juz ponad 70tys km i dalej wieje w dolot:whistling: jak kleknie to biore zwykłe BRD za 1200 które na 99% jst po regenracji, mimo że w opisie nie jest napisane:wink: kwestia aby była gwarancja i pewny sprzedawca, a nie szrot z 30dniowym rozruchem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Robił ktoś przekładkę z AFN 110 Na AVX 130 czy osprzęt w miarę podejdzie jakie koszta ewentualne proszę o info ? :slina: