Opublikowano 18 Lipca 201313 l ok, natomiast na pewno w późniejszym czasie chce zmienić wtryski i możliwe fmic. W tym przypadku rozumiem że każda zmiana wiąże się ze zmianą softu.
Opublikowano 18 Lipca 201313 l Włóż turbo i wtryski jednocześnie to zapłacisz raz za soft. DP też by się przydało i nową plecionkę chyba że masz bdb. Zmiana coolera na FMIC nie wymaga korekty softu wg mnie.
Opublikowano 18 Lipca 201313 l Autor jak juzbedziesz miał wtryski i turbo po wystrojeniu to FMIC mozesz dokładac bez softu:wink: sam FMIC montowany na serii to taki przerost formy nad treścia, pogorszy tylko jazde
Opublikowano 18 Lipca 201313 l jednocześnie nie ma szansy na montaż turbo i wtrysków(brak aż tylu $) zmiana turbo wyszła wczoraj ze względu na (co prawda pierwsze) zawieszenie się obecnej suszarki wiec stwierdziłem że lepiej wymienić od razu niż czyścić czy regenerować. tym bardziej że z avf mam w bdb cenie.
Opublikowano 18 Lipca 201313 l Autor jednocześnie nie ma szansy na montaż turbo i wtrysków(brak aż tylu $) zmiana turbo wyszła wczoraj ze względu na (co prawda pierwsze) zawieszenie się obecnej suszarki wiec stwierdziłem że lepiej wymienić od razu niż czyścić czy regenerować. tym bardziej że z avf mam w bdb cenie. to ze sie zawiesiła czyli złapałes notlaufa to nie przyczyna natychmiastowej zmiany turbo, jedziesz gdzies na długą prostą czy tam obwodnice i ciagniesz z pedałem w podłodze parokrotnie na 4 biegu do końca obrotów, na 5 tez mozna przeciagnać bardziej niz zwykle, po takim zabiegu powinno sie dosć poprawić, no chyba że tak ją zapuściłes że każde przekroczenie 3tys to tryb awaryjny ---------- Post dopisany at 15:57 ---------- Poprzedni post napisany at 15:55 ---------- a skoro jesteś pewny stanu suszarki to kupujesz i niech czeka na lepsze dni, no chyba ze nie ejstes pewien że poza turbo bedzie cos wiecej ---------- Post dopisany at 15:58 ---------- Poprzedni post napisany at 15:57 ---------- chociaz Ty masz AJMa, to jak pompki zdrowe to nie ma sensu dalej sie bawić i geneorwać koszty, bo zmiana wtrysków wygeneruje na 99% zmiane sprzegła:wink: po takim sofice bedzie 155-165km:wink:
Opublikowano 19 Lipca 201313 l Kowi zmiana turbo to tylko pretekst dla żony wiem że można sobie z tym poradzić
Opublikowano 19 Lipca 201313 l Autor kurde to ja jestem w tym 1% od poczatku jak masz auto nie zmieniałes sprzęgła? to aż dziwne:whistling: ja seryjne(nowe sachs) zajeżdziłem przy 165km po jakichś 60tys km, a mamy takie same sprzęgła, fabryczne co siedziało poszło sie yebać przy 15Xkm:facepalm: a nie ścigam sie nie strzelam za czesto ze sprzęgła:kwasny:
Opublikowano 19 Lipca 201313 l Autor Od poczatku nie zmienialem, az do teraz 60tys na modach. no to Ci sie trafiło jakieś dobre naprawde, albo to przez to odchudzanie:naughty:
Opublikowano 20 Lipca 201313 l Piotrze (igo) ale u Ciebie na palcach jednej reki moge policzyc strzał z pod swiateł z 2,5 tys dwa ze waga robi swoje. częsciej przeguby padaja:decayed:
Opublikowano 20 Lipca 201313 l tak juz nie pier... na palcach 1 reki czy tam 2,jak jest chetny ktos to poprostu jade i tyle.nie scigam sie z wlasnym cieniem idiota nie jestem.
Opublikowano 5 Sierpnia 201313 l Witam panowie moje auto to audi b6 avf 2003 rok mysle nad zmiana turbo a dokladnie brd znalazlem na allegro Turbo BRD STAGE I AUDI A4 B7 170KM KUTE KOŁO 230KM (3409922346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co o tym sadzicie ?? A na drugiej aukcjii przerobienie wtryskow SPORTOWE POMPOWTRYSKI 1,9TDI BOSIO PD150 ARL 073AL (3428567558) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. plus dolozenie drugiego IC no i oczywiscie program.prosilbym was bardzo o opinie ile mozna by w ten sposob wyciagnac mocy.
Opublikowano 5 Sierpnia 201313 l Rozumiem ze to turbo z b8 tak a jak wyglada montaz tego cuda ??No i ile mozna by z tego wyciagnac ??a co mysliz o tych wtryskach ?? Ogolnie dziekuje za szybka odpowiedz i ciekawa rade. ---------- Post dopisany at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ---------- Rozumiem ze to z 2.7tdi a wiez moze jak z montazem to wyglada no i jak z ta moca?? Dziekuje za rade:decayed:
Opublikowano 5 Sierpnia 201313 l 1.190-200ps zmieniasz na turbo brd 1200zl + fmic 1000 + strojenie 2.230ps gtb22 ,wtedy tez wtryski,wydech,fmic,strojenie ad1 zeby sie poruszac sprawnie po drodze ad2 cos wiecej niz sprawne przemieszczanie,ale tez wieksze ryzyko usterki.
Opublikowano 5 Sierpnia 201313 l Dziekuje Piotrek mysle ze zostane przy brd bo troche tych kilometrow robie a co sadzisz zmienic wtryski ??Pare postow wyzej podalem linki do allegro mowisz max 200 koni kurcze no te 230 lepiej brzmi tyle ze pewnie troche dlubania no i pewnie mocniejsze sprzeglo...
Opublikowano 5 Sierpnia 201313 l jak masz w dobrej kondycji wtryski to ogarna moc ~190ps+ i 400nm setup 190-200ps jest w miare bezawaryjny,wiadomo ze wszystko sie moze stac,ale jednak mozliwosc wystapienia usterki mniejsze niz przy wiekszej mocy.