Opublikowano 29 Września 201312 l muszę jeszcze poczytać żeby wszystko dokładnie sprawdzić w moich rejonach nie ma dobrych tunerów żeby się coś dowiedzieć a te 190 km by się przydało bo jeżdżę na zloty a 1/4 nie gardzę a te 130 km to trochę mało przy tej masie,serce mnie boli jak golf 3 z tą samą mocą mnie objeżdża jak chce:confused4:
Opublikowano 6 Października 201312 l pytam bo dołożyłem wskaźnik i stałe mam na poziomie 1.5 bar w peaku do 1.7-1.8.
Opublikowano 6 Października 201312 l Autor zrób sobie 11ke i bedziesz wiedział ile jest powinno być 2250-2300mbar pewnie
Opublikowano 10 Października 201312 l Ja jeszcze nie wysadziłem tego turbo... Jak wysadzę będę się rozglądał za czymś wydajniejszym. BTW u Ciebie chyba ostatnio turbo klękło co teraz będziesz pchał ?
Opublikowano 12 Października 201312 l Ja jeszcze nie wysadziłem tego turbo... Jak wysadzę będę się rozglądał za czymś wydajniejszym. BTW u Ciebie chyba ostatnio turbo klękło co teraz będziesz pchał ? ja już zapomniałem o tym że turbo robiłem
Opublikowano 18 Października 201312 l Koledzy, jak wygląda sytuacja ze sprzęgłem? Mam AHU i chciałbym zrobić z niego około 145km. Opcja 2.0 czyli graty z AFNa + AWX + pewnie większy intercooler i ten moment okolo 320Nm. Sprzęgło mam nowe LUKa, dwumas z niewiadomym przebiegiem (czasem stuknie przy gaszeniu, zero szarpania). O ile się nie mylę to seryjne sprzęgło wytrzymuje 300Nm więc czy ta opcja 300Nm+ wytrzyma czy raczej rozpadnie się szybko? Wiadomo że zależy od jazdy (zasad przestrzegam) ale nie robi się 140km żeby jeździć po bułki Pozdro
Opublikowano 18 Października 201312 l Będziesz jeździł. Wytrzyma spokojnie więc rób i ciesz się z mocy:)
Opublikowano 18 Października 201312 l Koledzy, jak wygląda sytuacja ze sprzęgłem? Mam AHU i chciałbym zrobić z niego około 145km. Opcja 2.0 czyli graty z AFNa + AWX + pewnie większy intercooler i ten moment okolo 320Nm. Sprzęgło mam nowe LUKa, dwumas z niewiadomym przebiegiem (czasem stuknie przy gaszeniu, zero szarpania). O ile się nie mylę to seryjne sprzęgło wytrzymuje 300Nm więc czy ta opcja 300Nm+ wytrzyma czy raczej rozpadnie się szybko? Wiadomo że zależy od jazdy (zasad przestrzegam) ale nie robi się 140km żeby jeździć po bułki Pozdro Jakbyś chciał graty na zmianę AHU -> podciśnienie (gruszka/ akumulator podciśnienia, przewody podciśnienia, kolektor wydechowy AFN, węże olejowe do turbosprężarki wejściowy i wyjściowy, gumowy wąż łączący turbosprężarkę z filtrem powietrza i wiązkę elektryczną do N75 ) mam w dobrej cenie mam też pompę AFN hybrydę 11mm tłoczek z renowki na oddanie jak coś to PW
Opublikowano 21 Października 201312 l ale nie robi się 140km żeby jeździć po bułki jakby to było 240 KM to bym rozumiał... 140 to sie nadaje do w miare sprawnego przemieszczania, do sklepu po bułki i do koscioła w niedziele:decayed:
Opublikowano 21 Października 201312 l ale nie robi się 140km żeby jeździć po bułki jakby to było 240 KM to bym rozumiał... 140 to sie nadaje do w miare sprawnego przemieszczania, do sklepu po bułki i do koscioła w niedziele:decayed: Popieram przedmówcę
Opublikowano 22 Października 201312 l ma ktoś może numery pomp 10 i 11 ? Potrzebuję ori nr afn afn 028130115a 11 - ahh 038130107j
Opublikowano 22 Października 201312 l wyglada że to AFN jest pytanie czemu ma większą wydajność niż ori AFN. Macie pomysły ?