Opublikowano 14 Sierpnia 201312 l nie rób u tunera:wink: teraz FMIC jest tak tani ze nie ma co szukać po zakładach, wchodzisz na alegro i kupujesz co trzebaMasz dwie opcje 1. Kupujesz prosta rure kwasówke i kolanka, redukcje sylikonowe oraz zaciski GBS i klepiesz samemu bez problemu to złozysz, jedyne co to ingerencja w zderzak i ewentualnie w belke. 2. Kupujesz kwasówke prostą i kolanka hamburskie, łapiesz szlifierke i docinasz tyle ile trzeba pasujesz, robisz znaki i oddajesz do spawania W obydwu przypadkach 1000zł starczy z zatankowaniem auta:whistling: Do A4 czy B5 czy B6 na pełne o rurowanie spawane i IC 18cm na sam materiał wydasz 1000zł, ty chyba mówisz o możliwie najkrótszej ingerencji w seryjne rury i do tego IC 14cm (14cm koledze co celuje w 160ps wystarczy) wysokości. zalezy kto gdzie i jak poszuka, ja robiłem FMIC w 2009r i z robotą, materiałem i coolerem wydałem 700zł wszystko sie da tanio zrobić tylko trzeba sie rozejrzeć sam cooler kosztował mnie 270zł 18cm(używany chinol) kolanka brałem po ok 20zł(nie polerowane) 1,5metra rury za flache(bo w sprzedazy 6m), dwie sylikonwe redukcje, wszystko kupowałem na ursusie w investa i obok był sklep z sylikonami rubena, na takim mega placu składowiskowym, takze czasem warto sie rozejrzeć popytać, pogrzebac w googlach Wszystko sie zgadza tylko firma i nikt szanujacy ci tego nie zrobi stad maja takie ceny:)
Opublikowano 14 Sierpnia 201312 l Autor jeśli chodzi o spawanie to nie trzeba jeżdzić do szanującej sie firmy, bo nie płacimy za logo tylko za uspawanie rury w ten sam sposób co ktoś ogarnięty w spawaniu moze zrobić nie mając firmy:wink: czasem też wystarczy wyjechac poza warszawe i okolice, ceny spadają na łeb i na szyje za usługi:wink: Ale mniejsza o to wiesz o co mi chodziło:wink:
Opublikowano 23 Sierpnia 201312 l Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam a 4 b 5 90 km ahh w bardzo dobrym stanie technicznym. Przebieg 230 tys. cały czas na oleju syntetycznym. Silnik nie bierze oleju. Podobno ahh posiada bardzo wydajną pompe 11 i .......zastanawiam się nad poprawieniem jego osiągów. Od razu zaznaczam, że nie jest mi to potrzebne do wyścigów itp. Myślałem bardziej w tym kierunku, żeby podnieść moc po to tylko było łatwiejsze wyprzedzanie np. od 100 km/h. W związku z tym, że samochód mam naprawdę w bardzo dobrym stanie technicznym mam pewne obawy, żeby po takim zabiegu z autem nie mieć problemów typu dymienie, awarie turbo, sprzęgło, silnik itp. Orientuje się ktoś jaki będzie koszt takiego zabiegu, czyli wtryski 216 i soft. Od razu zaznaczam, że jestem statecznym ojcem 3 letniego fana audi i chciałbym to zrobić tak, aby ułatwić wyprzedzanie. Mój 3 letni fan na Bmw mów,że to szrot, a audi, że jest super:)To się nazywa lojalność. Z góry dziękuje za rady i spostrzeżenia. Pozdrawiam.
Opublikowano 23 Sierpnia 201312 l Orientuje się ktoś jaki będzie koszt takiego zabiegu, czyli wtryski 216 i soft. przeczytaj podwieszony post
Opublikowano 23 Sierpnia 201312 l Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam b5 z silnikiem ahh i podobno wydajną pompą 11. Zastanawiam się nad podniesieniem mocy delikatnie, ale nie do wyścigów, tylko aby wyprzedzanie było przyjemniejsze. Samochód mam w doskonałym stanie technicznym, cały czas na oleju 5w40 amsoil, bez pobierania oleju. Jednak mam pewne obawy, czy pod takiej modyfikacji, nie zaczną się problemy z autem typu dymienie, turbo itp. Jeśli ktoś się orientuje ile kosztuje taki zabieg, czyli zmiana wtrysków na 216 i soft. I czy warto w ogóle zaczynać w to się bawić. Jestem ojcem 3 letniego fana audi (który na bmw mówi, że to szrot a na audi ze super;), także potrzebne by to mi było jedynie myślę, ze do wyprzedzania. Z góry dziękuje za rady i opinie. Pozdrawiam
Opublikowano 23 Sierpnia 201312 l Autor Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam b5 z silnikiem ahh i podobno wydajną pompą 11. Zastanawiam się nad podniesieniem mocy delikatnie, ale nie do wyścigów, tylko aby wyprzedzanie było przyjemniejsze. Samochód mam w doskonałym stanie technicznym, cały czas na oleju 5w40 amsoil, bez pobierania oleju. Jednak mam pewne obawy, czy pod takiej modyfikacji, nie zaczną się problemy z autem typu dymienie, turbo itp. Jeśli ktoś się orientuje ile kosztuje taki zabieg, czyli zmiana wtrysków na 216 i soft. I czy warto w ogóle zaczynać w to się bawić. Jestem ojcem 3 letniego fana audi (który na bmw mówi, że to szrot a na audi ze super;), także potrzebne by to mi było jedynie myślę, ze do wyprzedzania. Z góry dziękuje za rady i opinie. Pozdrawiam wszystko masz opisane co i jak i za ile, to jak zrobisz to tylko od ciebie zalezy:whistling: gdzie kupic wtryski? alegro, albo u nas na forum, paru użytkowników tym sie zajmuje
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l mozecie jeszcze wyszczegulnic numery sprzegla i dwumasy z awxa tak aby byli wiadome dla kazdego? Pytam bo osobiscie znalesc nie moge
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Przecież pisałem Ci wczoraj:wink: - 623330100 a dwumasa jest identyczna jak w AFN-ie.
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Przecież pisałem Ci wczoraj:wink: - 623330100 a dwumasa jest identyczna jak w AFN-ie. mialo byc tu tak dla potomnych dostalem wycenke i odrazu kolega podeslal mi numer czesci ?? nr.600 0040 00 cena za kpl. 1530zł
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Tak Kowi dokladnei znalazlem to w batalionie i Armi mi tez pisal ....dzieki Nie wiem dlaczego mu podalem numer a on mi sypie innym no chyba ze jest kilka ?
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Autor kup u tom777, taniej i szybko i pewnie piszesz tylko ze sprzegło awx do afn, bedzie wiedział reszte:wink:
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l kup u tom777, taniej i szybko i pewniepiszesz tylko ze sprzegło awx do afn, bedzie wiedział reszte:wink: Myślisz ze bedzie taniej ??
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Autor komplet sprzeła nie przekroczył 480zł jak brałem, a dwumas wątpie by kosztował ponad tysiaka:whistling: ale jak nie zapytasz to sie nie dowiesz:wink: z tym że był to LUK, sachs jest droższy, sachsa seryjnego AFN z tą mocą co mam zajeżdziłem po jakis 70tys
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l komplet sprzeła nie przekroczył 480zł jak brałem, a dwumas wątpie by kosztował ponad tysiaka:whistling: ale jak nie zapytasz to sie nie dowiesz:wink:z tym że był to LUK, sachs jest droższy, sachsa seryjnego AFN z tą mocą co mam zajeżdziłem po jakis 70tys Jest do tama jakis namiar czy przez priva. ---------- Post dopisany at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany at 15:27 ---------- komplet sprzeła nie przekroczył 480zł jak brałem, a dwumas wątpie by kosztował ponad tysiaka:whistling: ale jak nie zapytasz to sie nie dowiesz:wink:z tym że był to LUK, sachs jest droższy, sachsa seryjnego AFN z tą mocą co mam zajeżdziłem po jakis 70tys Rozumiem polecasz brać luka zestaw.
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Autor niekoniecznie polecam, sam używam nie narzekam LUK pod AWX, sachs był do AFNa:wink: A namiar na toma znajdziesz w dziale sprzedam, ogłoszenia firm czy jak im tam:wink:
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Dwumasy i sprzęgła kupuje sie tu bo najtaniej i jakosc. http://a4-klub.pl/showthread.php?t=245198 Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 27 Sierpnia 201312 l Autor dla mnie to normalne ceny:wink: pozatym LUK jest tańszy niz sachs, a tam mam rozumieć obydwa są w tej samej cenie:whistling: btw. na alegro spokojnie za 1500 masz z dostawą, ja polecam od toma, 2krotnie brałem juz i cene miał najlepszą, do tego odbiór osobisty tego samego dnia:wink: a jełsi chodzi o jakosć to jest taka sama wszedzie czy taniej czy drozej kupione:wink: