Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to super nawet niewiedzialem:facepalm: a jakie by najleprze sprzeglo bo i tak zaczyna sie slizgac wiec moze cos mocniejszego???

Opublikowano

Tarcza z dodatkiem kevlaru.

Opublikowano

A moglibyscie dac mi panowie jakis namiar gdzie szukac takiego sprzegla no i jak wyglada to cenowo? Interesuje mnie etap 3 i 210ps jak zniosla by to dwumasa czy raczej tez trzeba zmienic??

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:16 ----------

Mam jeszcze panowie do was takie pytanie jak to wyglada z tym egr?? A dokladnie piszecie brak egr co dokladnie z nim zrobic zaslepic?? I ten skrut DP co on oznacza?? Sory za tyle pytan :grin:

Opublikowano

chcesz zrobic auto na 200++ a na razie to raczkujesz:wink:

proponuje zlecic to jakiejś firmie

Opublikowano

Jakby tak patrzec to po co nam wszystkim forum myslalem ze czegos sie dowiem nie sztuka jest zlecic sam chcialbym cos w tym temacie wiedziec no nie.Wlozyc turbo to dla mnie niejest problem bo brd to pasuje bez problemu wtryski zmienic tez nieproblem podobnie i sprzeglo tak naprawde zlecilbym sam program.Prawda jest taka ze mieszkam w Irlandii jak mialbym zlecic to komus to wogole by sie to nie oplacalo...cena przekroczylaby cene auta no a wiezyc tutaj tym co robia te rzeczy to juz wogole klapa:facepalm:

Opublikowano

dp to wydech od turba,nie muszisz tego robic zakladajac brd

egr zaslepiasz ,ale tez nie musisz tak naprawde.

Opublikowano

Dziekuje Piotrek no tak down pipe szczerze niepomyslalem :facepalm:

Opublikowano
najlepsza i najtansza opcja bedzie wsadzenie AWX/AVF. turbo spokojnie za 700 zł kupisz w bdb stanie :wink: seryjni SMIC wystarczy do tego, pompki tez seria . Robisz program i masz 160 -165 KM

No właśnie... jak to jest z tym fabrycznym SMIC? :eusathink:

Rozmawiałem z tunerem i w odpowiedzi otrzymałem info - wtryski ASV + turbo AWX i mam 160 KM i 350 Nm...

Mój IC który siedzi w aucie nie jest niczym zabity itp. wydoli do tych 160KM?? Ponoć w B6 IC jest bardzo podobny do tego co siedzi w B5...

Wiem, że najlepiej byłoby wrzucić FMIC ale skoro nie latam cały czas z butem w podłodze tylko raz gdzieś czasem przycisnę :decayed:

Opublikowano

w chlodny dzien styknie ,przy palowaniu raz na jakis czas

Opublikowano
  • Autor

160&350 to załozenie tylko, w rzeczywistosci bedziesz miał cos koło na tych gratach, pewnie jakieś 155&340, bardzo często powtarzał sie ten setup tu na forum:wink:

Co do FMIC odczujesz jego brak na trasie w upalne dni:wink: B6 ma cos tam wiekszy cooler

---------- Post dopisany at 11:55 ---------- Poprzedni post napisany at 11:54 ----------

a i zobaczysz nadmierne dymienie:wink:

Opublikowano

Kowi87 - Mam cichą nadzieje na 160/350 bo motor zdrowy i pompa też w super stanie... :wink:

Na aucie już mam nadkole z S4 może to troszkę wspomoże seryjnego icka? :wink:

Jeśli zajdzie potrzeba to trzeba będzie wrzucić FMIC tylko czy poradzę sobie samemu z kompletowaniem i założeniem FMIC...:facepalm:

U tunera taki FMIC - niby profi zrobiony to 2 tyś... :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

nie rób u tunera:wink: teraz FMIC jest tak tani ze nie ma co szukać po zakładach, wchodzisz na alegro i kupujesz co trzeba

Masz dwie opcje

1. Kupujesz prosta rure kwasówke i kolanka, redukcje sylikonowe oraz zaciski GBS i klepiesz samemu bez problemu to złozysz, jedyne co to ingerencja w zderzak i ewentualnie w belke.

2. Kupujesz kwasówke prostą i kolanka hamburskie, łapiesz szlifierke i docinasz tyle ile trzeba pasujesz, robisz znaki i oddajesz do spawania

W obydwu przypadkach 1000zł starczy z zatankowaniem auta:whistling:

Opublikowano
nie rób u tunera:wink: teraz FMIC jest tak tani ze nie ma co szukać po zakładach, wchodzisz na alegro i kupujesz co trzeba

Masz dwie opcje

1. Kupujesz prosta rure kwasówke i kolanka, redukcje sylikonowe oraz zaciski GBS i klepiesz samemu bez problemu to złozysz, jedyne co to ingerencja w zderzak i ewentualnie w belke.

2. Kupujesz kwasówke prostą i kolanka hamburskie, łapiesz szlifierke i docinasz tyle ile trzeba pasujesz, robisz znaki i oddajesz do spawania

Do A4 czy B5 czy B6 na pełne o rurowanie spawane i IC 18cm na sam materiał wydasz 1000zł, ty chyba mówisz o możliwie najkrótszej ingerencji w seryjne rury i do tego IC 14cm (14cm koledze co celuje w 160ps wystarczy) wysokości.

Opublikowano

Dobre ale co kto lubi, tu masz P&P. Samemu można to zdecydowanie taniej ogarnąć.

Mnie fmic z dolotem z kwasu wyniósł 500zł ze wszystkim (robocizna moja, spawanie zlecałem).

Zależy - chce Ci się bawić? Masz czas, miejsce? Jeśli nie - kupuj gotowca.

Opublikowano
  • Autor

Masz dwie opcje

Do A4 czy B5 czy B6 na pełne o rurowanie spawane i IC 18cm na sam materiał wydasz 1000zł, ty chyba mówisz o możliwie najkrótszej ingerencji w seryjne rury i do tego IC 14cm (14cm koledze co celuje w 160ps wystarczy) wysokości.

zalezy kto gdzie i jak poszuka, ja robiłem FMIC w 2009r i z robotą, materiałem i coolerem wydałem 700zł:wink: wszystko sie da tanio zrobić tylko trzeba sie rozejrzeć:wink: sam cooler kosztował mnie 270zł 18cm(używany chinol) kolanka brałem po ok 20zł(nie polerowane) 1,5metra rury za flache(bo w sprzedazy 6m), dwie sylikonwe redukcje, wszystko kupowałem na ursusie w investa i obok był sklep z sylikonami rubena, na takim mega placu składowiskowym, takze czasem warto sie rozejrzeć popytać, pogrzebac w googlach

Opublikowano
Dobre ale co kto lubi, tu masz P&P. Samemu można to zdecydowanie taniej ogarnąć.

Mnie fmic z dolotem z kwasu wyniósł 500zł ze wszystkim (robocizna moja, spawanie zlecałem).

Zależy - chce Ci się bawić? Masz czas, miejsce? Jeśli nie - kupuj gotowca.

Ten zestaw P&P najbardziej mi pasuje i w sumie nie jest aż tak drogi...

Czas mam, gorzej z miejscem... w garażu nie mam prądu/światła... :facepalm:

Chciałbym zestaw który będzie miał najmniej połączeń a ten już jest pospawany :wink:

Temat do grubego przemyślenia :wink: Dzięki za odzew! :thumbup1: