bartolomeo Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 witam, gdzie mogę znaleźć wszystkie ikonki komputera pokładowego i co one oznaczają? Przy naciśnięciu pedału hamulca zapala się żółta ikonka, ale nie mogę do końca rozszyfrować ponieważ wyświetlacz nie wyświetla wszystkich linii. Przedstawia ona mniej więcej coś w kółeczku. Nie jest to żadna ikonka z instrukcji obsługi, tylko jakaś inna. * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum oraz uzupełnij profil inaczej temat zostanie zamknięty - lukaszr
Mav3rick_17 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Byc moze jest to ikonka spalonej ktorejs zarowki swiatla stopu bo byly napisy "brems licht" lut takiej jakby zaroweczki przekreslonej i to moze byc u Ciebie. Opis wszystkich ikonek jest w instrukcji i tam napewno sa wszystkie.
Młody Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Albo że ESP jest wyłaczone :th: to jest trójkąt w kółeczku. :th:
adamq Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 witam, gdzie mogę znaleźć wszystkie ikonki komputera pokładowego i co one oznaczają? Przy naciśnięciu pedału hamulca zapala się żółta ikonka, ale nie mogę do końca rozszyfrować ponieważ wyświetlacz nie wyświetla wszystkich linii. Przedstawia ona mniej więcej coś w kółeczku. Nie jest to żadna ikonka z instrukcji obsługi, tylko jakaś inna. Naciśnij na pedał hamulca i sprawdź czy wyświetli się napis OK i wyświetlacz u góry zgaśnie, albo pojawią się informacje z radia.
prosper Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Witam, kto mi pomoże i powie co znaczy ta ikonka? Wcześniej po włączeniu silnika na ekranie pojawiał się na chwilę napis "Brems licht" a potem "OK" (to chyba wynik tego, że w lewej lampie wypadła mi "żaróweczka cofania") Czy to ma coś wspólnego z powyższym obrazkiem? Nigdy wcześniej taka ikonka się nie ukazywała. Jestem zielony, proszę pomóżcie, co ona oznacza? Pozdrawiam, Adrian
Bieniek Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Ta ikonka pokazuje,ze spalona jest zarowka.Razem z nia pojawia sie napis mowicy od czego ta zarowka jest."Brems licht" to swiatla stopu.
prosper Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Właśnie, tylko że wcześniej pokazywał się sam napis a dzisiaj nagle wyskoczyła ta ikonka. Tak czy owak, dziękuję za pomoc :th: ...idę oblookać te żarówki :>
andziul Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Mam 1Z z FISem i u mnie przy odpalaniu pokazuje zawsze BREMS LICHT czyli światło stopu a jak wcisnę hamulec to pojawia się OK i jest ok :> (układ samodiagnozy widocznie musi mieć sygnał od zadziałania stopu). Ten symbol żaróweczki też mi się pojawił 2 razy i powodem było przepalone żarówki H7 w przednich reflektorach W B5 nie pisze co nawaliło tylko jest sam symbol. Podobnie z płynem do spryskiwaczy, za małą ilością płynu chłodniczego - odpowiedni symbol.
Rekomendowane odpowiedzi