Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Wskźnik poziomu paliwa opadł nagle do zera przy 40 litrach paliwa w baku

haumic

Recommended Posts

Witam mam problem jak w temacie ze wskaźnikiem . Jechałem na trasie i nagle usłyszałem sygnał rezerwy a wskaźnik poziomu paliwa opadł do zera i się już nie podnosi. Przepuszczam że w baku jest jeszcze jakaś połowa wachy . Proszę o pomoc co to znowu jest .

Pływak ma skalę po której przesuwa styk, miedzy stykiem, a pływakiem, jest połączenie na elastycznym druciku, które niestety lubi się przerwać. Sam to przerabiałem. Musisz wyciągnąć pływak i będziesz wiedział o co chodzi :wink4:

Nie wiem jak fachowo nazwać poszczególne elementy ;(

miałem takie same objawy okazało się że elastyczny kabelek przy pływaku się przerwał. przylutowałem nowy z przewodów głośnikowych i działa

bardzo czesto tak sie dzieje ... druga przyczyna zasniedzienie stykow

U mnie płytka ze stykami po prostu wyleciała z tych mocowań. Musisz wyciągnąć pływak, bez tego ani rusz.

Dziś w końcu dobrałem się do swojego. Żeby wyjąć pływak trzeba wcisnąć tą dźwigienkę/zatrzask (zaz. na żółto)

pywak2.th.jpg

wciskasz i wyciągasz, jak masz dużo benzyny to trzeba zanurzyć rękę. Zobaczysz płytkę,

pywak.th.jpg

u mnie styki były brudne, podczas czyszczenia uważaj żeby nie uszkodzić warstwy oporowej, czyli tych czarnych plamek :)

super kolego napewno mi to pomoże tylko narazie zima i kijowo kwitnąć z tym na zewnątrz przy mrozie . Myślę że pojadę z tym po weekendzie do mechanika. Napiszę co zdziałali fachowcy od audi .

Co Ty to gadasz, to zajmuje 5 min. i możesz działać w zamkniętym samochodzie (UWAGA na opary)

Ok koledzy to wytłumaczcie jeszcze pokolei co i jak rozebrać bo nie wiem jak się za to zabrać chciałem z tym jechać do mechanika ale w tym tygodniu nie miał czasu a z drugiej strony jeśli toma być taka pierdoła to sam sobie to ogarne . Dzięki

Oooo stary, musisz zagęszczać ruchy, już wszystko w tym temacie zostało napisane jak nie w tu to na forum, nikt nie będzie Ci pisał, Wyjmij dywanik, odkręć 3 śrubki w dekielku, zdejmij deliek, odkręć...