Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APU] Swap a4 b5 1.8 na 1.8 turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie potrzebuje technicznej informacji

mam zamiar zabrac sie do swapa mojej audi a4 99r 1.8 125km a dawca bedzie 99r apu 1.8 turbo (prawie identyczne wyposazenie ,z wyposazenia-brak fisa,)

jak wyglada sprawa z instalacja elektryczna czy ona gdzies dzieli sie na czesci (w komorze a w srodku auta pod konsolą )

czy musze cała przekladac instalacje samochodu z dawcy? czy tylko wystarczy przelozyc ecu i instalacje z komory silnika i podpiac się do pozostales czesci instalacji z 1.8 125km

Prosze o pomoc co jeszcze nalezy przelozyc (do dyspozycji mam 2 auta), lub link jezeli temat był juz poruszany gdyz nie moglem znalesc

pozdrawiam :)

Opublikowano

APU ma przepustnice elektryczną, a wiec i pedał gazu jest z potencjometrem, czego nie ma w 1.8 :thumbdown: Musiałbyś to przełożyć :wink4:

Opublikowano

Bardziej opłaca się sprzedać swoją i szukać 1.8T. Za dużo zabawy.

Opublikowano
  • Autor

koledzy wszystko rozchodzi sie o to ze mam w dobrej cenie auto 1.8turbo anglik :tongue4: czyli mam rozumiec ze musze calą instalacje samochodu przelożyc dawcy tak z mechanika i instalacja sobie poradze w tym niema problemu, interesuja mie szczegoly na co zwrocic uwage

Opublikowano

koledzy wszystko rozchodzi sie o to ze mam w dobrej cenie auto 1.8turbo anglik :tongue4: czyli mam rozumiec ze musze calą instalacje samochodu przelożyc dawcy tak z mechanika i instalacja sobie poradze w tym niema problemu, interesuja mie szczegoly na co zwrocic uwage

napisz do inkognito, on jest po takim swapie :wink4:

Opublikowano

Tylko że on zakładał AEB a nie APU

Opublikowano

Przekładka jest prosta jak p..... Wiązka dzieli się w plastikowej puszce ECU. Musisz załatwić sobie wiązkę europejską, od anglika jest przedłużona na drugą stronę. No i jeszcze immo.......

Opublikowano
  • Autor

Przekładka jest prosta jak p..... Wiązka dzieli się w plastikowej puszce ECU. Musisz załatwić sobie wiązkę europejską, od anglika jest przedłużona na drugą stronę. No i jeszcze immo.......

z immo nie ma problemu poradze sobie , z wiazką skrucenie także czyli wystarczy w komorze zmienic wiązkę i powinno banglać?

a jak z pompą paliwa jest taka sama? ps zauwazylem ze w 1.8 125 lift pedla gazu jest na potencjometrze

ps jezeli ktos miał doczynienia juz z takim swapem prosze o numer gg

pozdrawiam

Opublikowano

Pompa paliwa zostaje, oczywiście jeszcze potencjometr gazu i podłączenie do niego kabelków. Co do skracania wiązki z anglika mam nadzieję że widziałeś jaka to zabawa, bo ja tak i dwa razy bym się zastanowił czy mi się chce....

Opublikowano

Jeżeli auto dawcy i twoje jest z tego samego rocznika to wszystko pasuje.Dodatkowo jeszcze musisz przełożyć wydech,dorobić rurkę od serwa,IC,inne duperele.Tak jak kolega pisze wiązka jest zalana jakąś pianką i ciężko ją ściągnąć

Opublikowano
  • Autor

naspokojnie pojutrze sie rozpatrze co i jak i zdam recalcje tylko ciekawi mie własnie ten potencjometr pedalu gazy, jak te kabelki doprowadzic gdzie

Opublikowano

do pedału gazu :rolleyes:

zobacz tylko czy dasz rade go zamontowanie, bo możesz będziesz musiał zmienić pedały, a od anglika nie pasują :wink4:

Ap ropo w opisie masz ze 1.6 silnik, więc jaki w końcu masz?? Silnik APU wychodził o ile dobrze pamiętam od 99, a więc już w polifcie :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

dzieki kolego za uwage zapomialem zmienic 1.6 to moja była

obecnie posiadam polifta 99

odnosnie co do anglika wiem z czym sie wiaze i co nie pasuje (temat juz mi znany)

:tongue4: