Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rns-D na Rns-E brak podświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam Audi A4 B6 oryginalnie miała Rns-D i zmieleniem na Rns-e nic jeszcze nie programowałem zrobię to później , ale nie mam podświetlenia klawiszy, navi chodzi audi gra ( lepiej niż na Rns-D ) podświetla mi tylko te cztery diody od głównego pokrętła. Żadnych kabli z Fis-a nie cięglem . Wiecie co to może być?

Opublikowano

Ja mam ten sam problem tylko ja załozyłem RNS-D do swojej auci i nie mam podswietlenie nie widzi mi systemu bos:(:(:( i nie widzi zmieniarki ori :(:( co mam robic??????????????

Opublikowano

Ja mam ten sam problem tylko ja załozyłem RNS-D do swojej auci i nie mam podswietlenie nie widzi mi systemu bos:(:(:( i nie widzi zmieniarki ori :(:( co mam robic??????????????

pewnie też brak komunikacji CAN a to ze nie widzi ani zmieniarki ani bose to pewnie wina błędnego kodowania.

Opublikowano

Hmmmm a masz jakis namiar na te kody czy cos takiego?? ;(

Opublikowano

trzeba podpiąć VAG-a i zmienić kodowanie. Jeżeli nie posiadasz to musisz pojechać do kogoś kto ma i Ci to zrobi. Najlepsze są do tego lokalne spoty :wink4:

Opublikowano

Dobra system BOSE działa podswietlenie juz tez mam ale zostały mi 2 problemy mam navi RNS-D

1- zmianiarka dziala podswietlenie ma płyty bierze oddaje ale w NAVI jest komunikat"BRAK ZMIENIARKI" i wogóle nie ogarnia jej.

2- a tu jak włączamnavi to wystakuje mi taki komunikat jka pokazuje fotke i nie wiem o co chodzi

Mam jeszcze taki komunikat w radiu jest blad cd charger no conection

22012012824.th.jpg

Opublikowano

kiedyś gdzieś był watek dotyczący tego problemu , problem polega na braku tunera TMC w radiu. A co do uruchomienia reszty pomogło samo kodowanie czy coś przepinałeś ??

Opublikowano

kodowanie pomoglo tylko na glosniki bo wszystkie zagraly podsietlenie dalismy kablem od zapalniczki[br]Dopisany: 22 Styczeń 2012, 18:20_________________________________________________Wszystkie piny sa tak samo podpiete jak w radiu horus 2 dalismy pini do nawi RNS-D tak samo i zmieniarki nie widzi ale jest podlaczona do navi bo sie swieci i miesza D ;/;/ dziwne