andy59 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam Po dzisiejszym Vag-owaniu mojej Audi klimatyzacja działa poniżej 5 st. C Fachowiec podłączył Vaga ,pokasował sporadyczne błędy. Poprosiłem go o sprawdzenie klimatyzacji,coś tam pogrzebał w laptopie a następnie przyniósł kawałek przewodu ,jeden koniec podłączył do jednej (tej małej) wtyczki przy zbiorniczku z płynem od wspomagania a drugi koniec do + akumulatora coś puknęło na sprężarce klimy,i powiedział,że wszystko jest OK. Jadąc do domu zauważyłem "śnieżynkę "na klimie a na wyświetlaczu temperatury między zegarami 1,5 st.C Klimatyzacja działa-grzeje i chłodzi. Dzwonię do gościa,że tak poprzednio nie było ,że przy temp.poniżej 5 st.C nie można jej włączyć a on ,że teraz jest dobrze Panie i panowie co jest grane!. Andy
leszekmw Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Poprosiłem go o sprawdzenie klimatyzacji,coś tam pogrzebał w laptopie a następnie przyniósł kawałek przewodu ,jeden koniec podłączył do jednej (tej małej) wtyczki przy zbiorniczku z płynem od wspomagania a drugi koniec do + akumulatora coś puknęło na sprężarce klimy,i powiedział,że wszystko jest OK. najprawdopodobniej sprawdzał Ci cewkę. nie wiem o jaką wtyczkę chodzi bo nie znam na pamięć aut. Jadąc do domu zauważyłem "śnieżynkę "na klimie a na wyświetlaczu temperatury między zegarami 1,5 st.C Klimatyzacja działa-grzeje i chłodzi. Dzwonię do gościa,że tak poprzednio nie było ,że przy temp.poniżej 5 st.C nie można jej włączyć a on ,że teraz jest dobrze Panie i panowie co jest grane!. Andy oczywiście że klima nie powinna się włączac przy temperaturach po niżej ok 3-5st. i jeżeli tak masz to coś jest nie tak z czujnikiem temperatury. pytanie - skąd wiesz że sprężarka sie włączała ? słyszałeś ?
andy59 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 Słyszałem tylko stuknięcie,przypyszczam,że zadziałało sprzęgło elektromagnetyczne na sprężarce. Jeszcze jedno,w sobotę dobrałem się do tego czujnika,podgrzewałem go suszarką do włosów ale temperatura na wskaźniku między zegarami nie drgnęła.Niewiem gdzie znajduje się wtyczka od tego czujnika.Może tam coś nie łączy. Jadąc wczoraj wszystko wróciło do normy.Dzisiaj wyjeżdzając do pracy znowu "kicha" ale w trakcie jazdy znowu wróciło do normy.
majkel_majki Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Leszekmw, nie mąć Koledze w głowie, że ma w aucie coś nie tak, 3 czy 5 stopni na plusie to nie jest żadna sztywna granica dla klimatyzacji w b5, ona potrafi się włączyć przy +1,5 stopnia i wtedy zazwyczaj niebawem sie wyłącza.
donald162 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Właśnie u mnie klima włącza się jeśli na wyświetlaczu widnieje temp.2 stopni.Spadnie na 1.5 stopnia ''śnieżynka'' znika.
lapsik Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 W moim B5 klimatronic nie pozwala wlaczyc klimy ponizej 5. chociaz nie wiem co by robil ....
leszekmw Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Leszekmw, nie mąć Koledze w głowie, że ma w aucie coś nie tak, 3 czy 5 stopni na plusie to nie jest żadna sztywna granica dla klimatyzacji w b5, ona potrafi się włączyć przy +1,5 stopnia i wtedy zazwyczaj niebawem sie wyłącza. nie mącę , we wszystkich autach tak jest . nie wiem dlaczego w a4 nie.. . ale może tttm . popytam kiedyś przy okazji , jakoś nigdy rozmowy nie schodziły na ten temat. zazwyczaj jest odwrotny problem.
PRODI55 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 mi mechanik powiedzial ze klima ponizej 7 stopni nie dziala prawda to?
majkel_majki Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 mi mechanik powiedzial ze klima ponizej 7 stopni nie dziala prawda to? Nie
Rekomendowane odpowiedzi