Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MCE bezpośrednio nie steruje oświetleniem schowka, prawidłowo zasilanie idzie z lampki do czytania po stronie pasażera w podsufitce do lampki w schowku a masa do włącznika i dalej do lampki a możesz ją złapać w prawym słupku

Opublikowano

A gdzie się podłącza lampki że słoneczka make-up?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

podpięcie jest z głównej lampki oświetlenia wnętrza kostka 8-pinowa pin 4 zasilanie (żółto-czerwony) pin 5 masa Brązowy, masa leci przez wyłącznik 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Podłączenie schowka jest gdzieś opisane , i nie trzeba ciągnąć przewodów z podsufitki ,tylko z prawej strony podłącza się plus i minus . Schowek ma zamontowany włącznik.

Z prawej strony + i -, rozumiem że w skrzynce bezpiecznikow? Orientuje się ktoś gdzie dokładnie? Albo gdzie mogę to inaczej podłączyć?
Całe QQ1 mam już podłączone i zmontowane (nogi, drzwi, kratki). Został mi tylko schowek a nie uśmiecha mi się znów prucie całej tapicerki ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, cronix napisał:

Z prawej strony + i -, rozumiem że w skrzynce bezpiecznikow? Orientuje się ktoś gdzie dokładnie? Albo gdzie mogę to inaczej podłączyć?
Całe QQ1 mam już podłączone i zmontowane (nogi, drzwi, kratki). Został mi tylko schowek a nie uśmiecha mi się znów prucie całej tapicerki ?

Ja podłączyłem pod plus od dmuchawy (jak dobrze pamiętam to czerwony przewód) , co jest pod schowkiem , ale można pociągnąć od zapalniczki 

Opublikowano
Ja podłączyłem pod plus od dmuchawy (jak dobrze pamiętam to czerwony przewód) , co jest pod schowkiem , ale można pociągnąć od zapalniczki 

Tak też dziś zrobiłem i działa [emoji6]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj montowałem lampki w drzwiach i trochę mam problem z tyłu, brązowy połączyłem w wiązce a czerwono zielony do kostki tylko gdzie ?, na kostce pin 12 pojawia się prąd po otwarciu drzwi i po zamykaniu traci ale jak podłącze żarówkę to prąd znika jak by robiło zwarcie 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do podświetlenia pokręteł nawiewów użyłem zwykłych diod czerwonych 5mm 12v które wkleiłem w zaślepki. Podłączyłem je pod podświetlenie zapalniczki. świeci jak oryginał.

Opublikowano

Witam Panowie
Jest ktoś z okolic Bydgoszczy bądź Kuj-Pom kto montował u siebie, bądź zna kogos kto robił pakiet QQ1?? Najbardziej chodzi mi o schowek?????

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie mam pytanie potrzebowałbym numery pinów które wchodzą w sterownik w drzwiach od strony pasażera kierowcy wtyczki (T32j i T32l ) oraz do sterowników tylnych drzwi tam są wtyczki (T16p) o ile sie nie myle. Chodzi mi o numery części danych pinów bo nie jestem pewny czy są ta standardowe, a chce miec pewność i kupic w ASO . z góry dziękuje

Opublikowano

Witam, potrzebuje schemat podłączenia oświetlenia drzwi w aucie gdzie nie jest to fabrycznie zamontowane. Pozdro :wink:

Opublikowano
Dnia 10.05.2017 o 22:34, MikelxD napisał:

Witam, potrzebuje schemat podłączenia oświetlenia drzwi w aucie gdzie nie jest to fabrycznie zamontowane. Pozdro :wink:

Schemat masz na 1 stronie , podłaczasz wszystko pod sterownik drzwi pod pin 16 . Mostkujesz zasilanie lampki ostrzegawczej (czerwonej) wraz z zasilaniem lampki białej i wpinasz w kostkę od sterownika drzwi w pin nr 16 , a mase do dowolnego miejsca na karoserii lub tez przewodu masowego. Pozostaje Ci tylko potem do zakodowania ta opcja VCDS-em w 42,52,62,72 . Ps. czytając wyżej każdy sterownik drzwi obsługuje oświetlenie drzwi czyli nie powinno być problemu. Aby wpiać sie w sterownik w kostkę 32-pinowa potrzebujesz pin o nr 000 979 009E ,

Opublikowano

Możesz mi jeszcze powiedzieć gdzie najlepiej wziąć masę ? Czy w złączu 16 wtykowym (tylne drzwi) znajdę masę ?

Opublikowano
Godzinę temu, MikelxD napisał:

Możesz mi jeszcze powiedzieć gdzie najlepiej wziąć masę ? Czy w złączu 16 wtykowym (tylne drzwi) znajdę masę ?

myślę, że na pewno w złączu jest przewód masowy , najlepiej wez miernik na "brzeczyk" jeden przewód do "pewnej" masy a drugim po kolei do przewodów w kostce , myślę że na pewno w którymś będzie przejście i to będzie masa , podejrzewam ze na pewno jednokolorowy brązowy przewód .

Opublikowano

Witam panowie potrzebuje instrukcji jak podłaczyc oswietlenie nóg i drzwi tak wiem ze jest opis ale nie moge tego rozczytać pomoze ktos? 

Opublikowano
19 minut temu, slawek9106 napisał:

Witam panowie potrzebuje instrukcji jak podłaczyc oswietlenie nóg i drzwi tak wiem ze jest opis ale nie moge tego rozczytać pomoze ktos? 

Tak na szybko oświetlenie drzwi podłączasz do sterownika który znajduje sie w drzwiach . Każde drzwi maja osobny sterownik. Drzwi z przodu maja sterowniki 32-pinowe a z tyłu 16-pinowe. Oświetlenie drzwi wpinasz w kostke w wolne miejsce w pin nr 16 w kostce przednich drzwi oraz w pin nr 12 w tylnych drzwiach.  Lampki mostkujesz tzn zasilanie od białej oraz czarnej razem i w podane piny , a mase  do masy czyli część karoserii lub masowy przewód w sterowniku. Do wpięcia sie we wtyczke sterwonika potrzebujesz pinów (4szt) o nr 000979009E Jeden pin na przednie prawe, drugi na pasazera i po jednym na tylne drzwi. Potem zostaje zakodowanie opcji VCDS-em, aby drzwi działały. Każdy sterownik drzwi obsługujen to właśnie oświetlenie

Opublikowano
25 minut temu, slawek9106 napisał:

Oświetlenie na nogi podłaczasz w podobny sposób tylko wpinasz sie w MCE czyli moduł centralnej elektroniki który znajduje sie pod przekaźnikami po lewej stronie od kierowcy. Nie każdy sterownik obsługuje te opcje a wiec musisz sobie to sprawdzić. Wpinasz sie w odpowiedni pin i kodujesz VCDS. Powinno działać

Opublikowano

A jeśli chodzi o nogi to w jakie piny i w której kostce ?

Opublikowano

Jak byś mi jeszcze podał kodowanie to był bym wdzięczny

Opublikowano
22 godziny temu, xxmarcinekxx08 napisał:

myślę, że na pewno w złączu jest przewód masowy , najlepiej wez miernik na "brzeczyk" jeden przewód do "pewnej" masy a drugim po kolei do przewodów w kostce , myślę że na pewno w którymś będzie przejście i to będzie masa , podejrzewam ze na pewno jednokolorowy brązowy przewód .

Sprawdziłem miernikiem i owszem brązowy to jest masa, a w złączu nie ma jeszcze gdzieś miejsca na wpięcie konektora gdzie będzie masa? Bo za bardzo nie ma jak zmostkować tych kabli, jedynie uciąć i zlutować je razem.