wrclaguna Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 nie ma wtyczki T17g? Jak widzisz na schemacie idzie zasilanie do podsufitki a fabrycznie kabelki ida ci od brazowej wtyki T12k do T17g ktorych ty nie masz .
casavio Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Potrzebuje pomocy: ustawiłem w zielonym menu wszystkie wartości tak jak na pierwszej stronie i kodowanie bajt 16 i tak dalej, wszystko świeci tak jak powinno na mmi jest podświetlona ikona do regulacji natężenia światła (na biało) ale nie można wejść do środka żeby regulować natężenie I teraz tak Aby mieć mozliowść regulacji natęzenia oświetlenia na ekranie MMI musimy jeszcze zrobić jeszcze jedno kodowanie Drugie Kodowanie VCDSMMI 2G[07 - Head Control]--> [Adaptacja - 10] --> Channel 1 dodać 2 do istniejącej wartościMMI Basic Symphony/Concert[56-RADIO] -->[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte> 8 Bit 7 - Wnętrze Ustawienia światła aktywnych - (1 = aktywne)MMI 3GRobimy to poprzez Ukryte MENU I co mam zrobić jeszcze w zielonym menu żeby ta regulacja była aktywna i działała regulacja natężenia MMI oczywiście 3G
wrclaguna Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Dla 3G jest w pierwszym poscie :MMI 3GPoprzez Ukryte Menu wchodzimy w car --> carmenuoperation --> interior light ---> wartość 5Wychodzimy z ZIELONEGO MENU back i robimy RESTART .
casavio Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 I tak też zrobiłem Ikona ambience lighting świeci się na biało zanim najadę na nią a nie na czerwono jak inne I nie działa regulacja natężenia światła. Myślę że gdzieś w kodowaniach trzeba jeszcze coś odznaczyć tylko gdzie? Miałem tak że jak uruchamiałem pakiet oświetlenie w drzwiach (klamki+czerwona i biała) to musiałem w każdym sterowniku drzwi osobno kodować (uaktywniać) oświetlenie bo po samych kodowaniach jak w pierwszym poście nie świeciło nic
wrclaguna Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Cos nie wszedzie zakodowałes sprawdz :[09 - Cent. Wybiera.][Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1
casavio Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Heh Nio zrobiłem tylko kodowanie to co jest w spojlerze do oświetlenia nóg czyli[09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte> 16 Bit 6 - Ustaw bit ręcznie na "1" - (1 = aktywne) A to co napisałeś nie Wielkie dzięki wieczorem działam dalej
wrclaguna Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Heh Nio zrobiłem tylko kodowanie to co jest w spojlerze do oświetlenia nóg czyli[09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte> 16 Bit 6 - Ustaw bit ręcznie na "1" - (1 = aktywne) A to co napisałeś nie Wielkie dzięki wieczorem działam dalej Albo ja jestem juz slepy albo .......nie wiem Wyszczególnione jest SYSTEMAMI MMI Pierwszy post : MMI Basic Symphony/Concert [56 - Radio] --> [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 8 --> Bit 7 - Wnętrze Ustawienia światła (1 = aktywne) [09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1 MMI 2G [07 - Head Control]--> [Adaptacja - 10] --> Channel 1 dodać +2 do istniejącej wartości [07 - Head Control]--> [Adaptacja - 10] --> Channel 111 RESTART zmiana z 0 na 1 [09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1 MMI 3G [09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1 Poprzez Ukryte Menu wchodzimy w car --> carmenuoperation --> interior light ---> wartość 5
boseron Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Panowie dobrze rozumiem bo zabieram sie za ten mod, mam moduł obsługujcy QQ1 ( sprawdzone ) mając zwykłe radio MMI Concert , nie mam NAVI, bede miał możliowść regulacji oświetlenia modułów ledowych przestrzeni nóg tych od Tominika , przez ocpje na MMI ?
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Panowie dobrze rozumiem bo zabieram sie za ten mod, mam moduł obsługujcy QQ1 ( sprawdzone ) mając zwykłe radio MMI Concert , nie mam NAVI, bede miał możliowść regulacji oświetlenia modułów ledowych przestrzeni nóg tych od Tominika , przez ocpje na MMI ? Tak oczywiscie Dla przypomnienia kodowanie : MMI Basic Symphony/Concert [56 - Radio] --> [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 8 --> Bit 7 - Wnętrze Ustawienia światła (1 = aktywne) [09 - Cent. Wybiera.] [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1 [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1
sikszak Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 nie mogę zakodować tej zmiany: [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 Pozostałe przyjął mi bez problemu. W czym jest problem?
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 nie mogę zakodować tej zmiany: [Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1 Pozostałe przyjął mi bez problemu. W czym jest problem? słaby kabel pewnie , trzeba recznie w binary wprowadzic 1
sikszak Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 ręcznie też nie che. Wyskakuje komunikat ale teraz nie wiem dokładnie jaki
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 ręcznie też nie che. Wyskakuje komunikat ale teraz nie wiem dokładnie jaki Cos żle robisz , sprobuj na innym kablu
sikszak Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 mam pytanie odnośnie podświetlania w tapicerce drzwi. Kupiłem sonie nowe boczki drzwiowe które mja już założoną instalację pod oświetlenie ( czerwona i biała lampka oraz podświetlanie klamki) i jest tam już wyprowadzona wtyczka. Moje pytanie jest takie bo jeszcze nie rozbierałem swojej tapicerki i nie wiem jak tam wygląda sterownik drzwi: Czy wystarczy podłączyć gdzieś tam wtyczkę w wolne miejsce czy będę musiał przepinać piny z wtyczki do wtyczki
sowiq Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Wystarczy podłączyć. Każdy sterownik drzwi obsługuje QQ1.
Qbych Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam Znalazłem na Allegro zestaw klamki + zestaw lampek z pakietu QQ1 [ oswietlenie boczki QQ1 ] Moje pytanie czy konieczna jest modyfikacja czy wystarczy założyć i podpiąć kostki pod istniejące urządzenia ???
andynl Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 wiązki elektryczne w komplecie są czy tylko same lampki i klamki?
Rekomendowane odpowiedzi