marjan83 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 skrypt jest do odblokowania zielonego menu ale osobiście nie robiłem tego tylko przez kabel, jest link w temacie o kodowaniu.
patryk4544 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 No wiem, tylko czy ktoś orientuje sie czy z tego menu można to zrobić, bo kabla niestety nie mam
acion Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam panowie mam maly problem zalozylem lamki na nogi zakodowalem nawet dzialaja tylko ze po wlaczeniu zaplonu nie chca zgasnac. Jak to powinno dzialac w czasie jazdy maja sie swiecic ??? Moj modul jest z koncowka N a w bajcie 16 mam tylko 4bity.
wrclaguna Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam panowie mam maly problem zalozylem lamki na nogi zakodowalem nawet dzialaja tylko ze po wlaczeniu zaplonu nie chca zgasnac. zakres świecenia mozesz ustawić w opcji CAR ---> Ambient
acion Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam panowie mam maly problem zalozylem lamki na nogi zakodowalem nawet dzialaja tylko ze po wlaczeniu zaplonu nie chca zgasnac. zakres świecenia mozesz ustawić w opcji CAR ---> Ambient Chodzi tobie o funkcje przyciemianie swiatla ? Czy jest jeszcze jakas opcja ustawien? Te lampki maja palic sie caly czas w czasie jazdy I recznie mozna je wylaczyc?
komoornik Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tak, lampki mają świecić się cały czas. Jest to oświetlenie ambiente.
acion Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tak, lampki mają świecić się cały czas. Jest to oświetlenie ambiente. A to dobrze myslalam ze cos zrobilem zle☺czyli ze nie ma znaczenia ze przy wlaczeniu zaplonu pala sie.
andynl Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 W MMi możesz regulować natężenie światła
collega Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 A macie jakies zdjecia ktoredy puszczaliscie kabel od tylnych foteli ?
andynl Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Kolego po progach i razem z wiązką od foteli, ja przy okazji robiłem instalację pod podświetlane klamki zewnętrzne więc całe auto miałem rozgrzebane w środku, poleciałem od MCE progiem do wiązki fotela kierowcy i do tyłu, pod tylna kanapą i wróciłem drugim progiem do wiązki od fotela pasażera. Trochę grzebania ale prawie ORI
acion Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zapomnalbym wielkie dzieki za instrukcje swiatelka dzialaja
wrzosu Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 A macie jakies zdjecia ktoredy puszczaliscie kabel od tylnych foteli ? progiem strony kierowcy, dalej pod kanapę tylną, i do progu strony pasażera
edraven Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mozna dopisac w pierwszym poscie ze modul 063M obsluguje swiecenie w nogach z przodu. Jezeli byla ta informacja gdzies to przepraszam.
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mozna dopisac w pierwszym poscie ze modul 063M obsluguje swiecenie w nogach z przodu. Jezeli byla ta informacja gdzies to przepraszam. Juz działamy Moze jeszcze ktos cos podrzuci
edraven Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 A moze wpadl juz ktos na pomysl podpiecia przodu i tylu w nogach do tej.samej kostki A na pinie 17? Taki trik dla nieposiadajacych odpowiedniego modulu.wiem ze obciazenie wieksze ale ledy biora pradu tyle co 0.nic .
patryk4544 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam. Mam cały zestaw do podłączenia QQ1 w moim aucie i nurtuje mnie, w jaki sposób mam podłączyć się z kabelkami od podświetlenia kratek nawiewu przedniego pod przycisk ESP / Zapalniczke bądź cokolwiek co się nadaje. Pierwszy raz zabieram się za taką pracę, bo drzwi już udało mi się zrobić i prosiłbym o jakieś wskazówki. Chodzi mi o to w jaki sposób to zrobić, jakich "narzędzi" bądź sposobów uzyć itp. aby nie robić lipy pozdrawiam!
andynl Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kolego wszystko masz opisane w pierwszym poście wystarczy posiedzieć i poczytać ze zrozumieniem. Podswietlenie kratek ja podłączałem pod oświetlenie zapalniczki/popielniczki
collega Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Jezeli dobrze rozumiem to oprocz wyszczegulnionych kabelkow do kostek potrzeba dodatkowo po 1 pinie 000 979 009 na lampke do wpiecia w modul elektryki czy tez ten w drzwiach ? Czesc Nie rozumiem z tego opisu jak podlaczyc lampke w schowku czy mozecie opisac to tak bardziej sprecyzowanie jak to podlaczyc ? Mam u siebie ta wtyke brazowa ale inne kolory kabli i nie wiem czy te 2 kable ktore ida od lampki z wtyczki maja isc tylko do przelacznika czy jeszcze jakos dalej no i gdzie jest ta wtykaT8B http://zapodaj.net/23e57694a5cdd.jpg.html Panowie pomóżcie bo czarna magia z tym opisem podpięcia lampki schowkaCo podpiac do lampki bezposrednio + czy mase a co pod ten przelacznik od niej ? Edytowane 3 Lutego 2016 przez collega
Rekomendowane odpowiedzi