Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro sprawdzę i napisze dzięki Andrzej 

Opublikowano

Zrobiłem tak jak pisze Andrzej prawe tylne drzwi działają ok za to w lewych nie mogę zakodować w sterowniku pisze kodowanie przyjęte a nie koduję jaki morze być powód wszystko dobrze podpięte 

20180721_124613.jpg

Opublikowano

Witam problem rozwiązany za trzecim razem poszło działa OK 

Opublikowano

Zabrałem się za podświetlanie przestrzeni nóg mce mam taki jak poniżej wyczytałem ze powinien obsłużyć przód i tył , podpiąłem przód do kostki 32 piny pod pon 16 kostka biała . Zakodowałem vcdsem i nić nie świeci potrzebuję pomocy od was jak to włączyć jak ktoś wie to proszę o pomoc 

20180721_164249.jpg

Opublikowano

Oczywiście pin 16 był w sterowniku

Opublikowano
16 godzin temu, Grzegorz a5 napisał:

Oczywiście pin 16 był w sterowniku

Znowu pomyliłeś piny przednie lampki podpinamy pod pin 17 kostka A5 T32a, a tylne lampki pin 14 kostka A1 T17l

Opublikowano
W dniu 18.02.2018 o 14:30, gdajaca napisał:

Zrzut ekranu (21).png

Po zamontowaniu białego światełka w drzwiach pod pin 16, świeci sie tylko przy zakodowaniu bit 2.Przy bit 0 wcale nie reaguje, nie ważne czy włączę czy wyłącze. Tak wiec coś źle zakodowałem? Czy ta lampka po jakimś czasie zgaśnie ?" Door entry" mam wyłączone i tylko włączone "door Warning"

Opublikowano

Białe światełko pod drzwiami łączysz równolegle z czerwonym światełkiem i pod pin16 wtyki T32. Kodowanie bit 0 i 2 na wartość 1. Oba światełka świecą przy drzwiach otwartych, po zamknięciu gasną natychmiast. Jeśli drzwi są otwarte dłuższy czas też pogasną.

W związku z tym że są podpięte pod wspólny pin być może wystarczy zakodować tylko bit 2. Takich eksperymentów nie robiłem.

Opublikowano
16 godzin temu, gdajaca napisał:

Białe światełko pod drzwiami łączysz równolegle z czerwonym światełkiem i pod pin16 wtyki T32. Kodowanie bit 0 i 2 na wartość 1. Oba światełka świecą przy drzwiach otwartych, po zamknięciu gasną natychmiast. Jeśli drzwi są otwarte dłuższy czas też pogasną.

W związku z tym że są podpięte pod wspólny pin być może wystarczy zakodować tylko bit 2. Takich eksperymentów nie robiłem.

No u mnie właśnie działa tylko po zakodowaniu bit 2. Tak wiec tego pierwszego chyba nie trzeba kodować.

Opublikowano

A jak działa to pewnie nie koduj.

Opublikowano

Jak znajdę chwilę to jutro spróbuje u mnie zrobić ten eksperyment.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czytam te 40 stron postów i już miesza mi się ... proszę o konkretne info dla mojej sprawy 

Kiedy kupowałem samochód w standardzie nie miał ani lampek w drzwiach ani podświetlanych klamek. Zaaferowany swoim nowym autkiem buszując po allegro znalazłem komplet klamek podświetlanych wraz z lampkami białą i czerwoną oraz oczywiście wiązkami. Zakupiłem je więc. Potem zająłem się czym innym i chyba po 2 latach przypomniałem sobie o zakupie.

Zdjąłem tapicerkę od strony kierowcy,  na krótko bez przekładania kabli podpiąłem wiązkę i klamkę .... a tu LIPA ... nic nie działa ... ani podświetlenie ani lampki ani nawet zamykanie drzwi. 

Proszę o pomoc z jak ewentualnie przeprowadzić kodowanie krok po kroku bo co prawda  naczytałem  się sporo tutaj ale info trochę porozrzucane po temacie , i co włączyć w zielonym menu....

Martwi mnie trochę, że nawet zamykanie drzwi z guzika nie działa ... po podłączeniu nowej klamki...

Pozdrawiam wszystkich ... 

Opublikowano

Jeśli wszystko dobrze podłączyłeś to wystarczy zakodować sterownik drzwi. Wejdź w kodowanie sterownika drzwi kierowcy i w bajcie pierwszym zakoduj bity nr. 0, 2 i 3. Zakoduj tzn. zmień wartość danego bitu z 0 na 1. Zanim zaczniesz cokolwiek kodować zrób print screena z oryginalnym kodowaniem, tak na wszelki wypadek. Zielone menu jest Ci do tego niepotrzebne, to dotyczy innego wyposażenia w pakiecie QQ1.

Edytowane przez gdajaca

Opublikowano
16 godzin temu, gdajaca napisał:

Jeśli wszystko dobrze podłączyłeś to wystarczy zakodować sterownik drzwi. Wejdź w kodowanie sterownika drzwi kierowcy i w bajcie pierwszym zakoduj bity nr. 0, 2 i 3. Zakoduj tzn. zmień wartość danego bitu z 0 na 1. Zanim zaczniesz cokolwiek kodować zrób print screena z oryginalnym kodowaniem, tak na wszelki wypadek. Zielone menu jest Ci do tego niepotrzebne, to dotyczy innego wyposażenia w pakiecie QQ1.

Dziękuję za info .. zrobiłem wreszcie i wszystko działa ... SUPER

Edytowane przez markson67

Opublikowano

No to się ciesze. To teraz następne drzwi a potem resztę z pakietu QQ1.

Opublikowano

Witam, dopiero co kupiłem audi, więc zaczynam wszystkiego się uczyć, mam cały komplet oswitlenia u siebie, ale chcialem włączyć regulacje jasności, odblokowalem zielone menu, wszystko tam ustawiłem, pojawilo mi się w ustawieniach samochodu oświetlenie ambitne, ale nie moge w to wejść, czy ja tez muszę u siebie kodowac to vcds, tak jak to jest opisane na początku?? 

Jesli tak to jest tu ktoś z okolic Gliwic kto mi podlaczy vcds? Z gory dziekuje za pomoc... 

Opublikowano
  • Autor

1 post   ?

MMI 3G

[09 - Cent. Wybiera.]
[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oświetlenie pod nogami z przodu podłączone i zakodowane, śmiga aż miło. Z tyłu natomiast podczas kodowania wyświetla błąd 31 w vcds i odrzuca kodowanie. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i ma na to rozwiązanie?

Opublikowano

witam-zbieram graty do oświetlenia przestrzeni nóg i schowka.
instalacje na schowek i przód pasażera mam ori .
teraz tył lampki sa  pin do mce 000979034 jest,dwie wtyczki 4bo917832
sa,i teraz jakie nr pinów do T10 czerwonych kostekm pod fotelami.

bo z dołu uzbroje ja zasileniem wpin2 i masa wpin3
i w to z góry wtyka z inst do lampek.jakie piny do czerwonej kostki.
jednocześnie w kostce t10 czerwonej mam obsadzone pin4-kabek czerwono czarny i pin5-brazowy.czy ten brązowy pin 5 to masa i moge go wziąśc do lampek

.proszę o odpowiedz

.pozdrawiam

Edytowane przez j3l3n

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Michal288 napisał:

Oświetlenie pod nogami z przodu podłączone i zakodowane, śmiga aż miło. Z tyłu natomiast podczas kodowania wyświetla błąd 31 w vcds i odrzuca kodowanie. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i ma na to rozwiązanie?

A JAKI mce 09 ? KTORY rok auta ?

uzupełnij sobie profil !!!