Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chcesz żeby było jak fabryka to najpierw musisz sprawdzić czy twój MCE obsługuję tą funkcję, jeśli tak to trzeba dołożyć kabelki i lampi i oczywiście kodowanie

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czy moduł 8K0 907 063 obsługuje podświetlenie wewnętrznych klamek bo kodowanie  sterowniki drzwi przyjmują a klamki nie świecą ?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, lycha340 napisał:

Witam wszystkich.

Czy moduł 8K0 907 063 obsługuje podświetlenie wewnętrznych klamek bo kodowanie  sterowniki drzwi przyjmują a klamki nie świecą ?

Przeciez MCE09  * 8k0907063   nie ma nic wspolnego z podswietleniem klamek w drzwiach

Tutaj sterowniki w drzwiach to obsluguja * adres 42 52 62 72

Opublikowano
W dniu 7.08.2019 o 08:41, wrclaguna napisał:

Przeciez MCE09  * 8k0907063   nie ma nic wspolnego z podswietleniem klamek w drzwiach

Tutaj sterowniki w drzwiach to obsluguja * adres 42 52 62 72

Dzięki za odpowiedź . To że sterowniki w drzwiach to obsługują wiem bo je zakodowałem i oświetlenie czerwonych i białych lampek od razu było widoczne a klamki w dzień wydawało się że nie działają ale w nocy okazało się że wszystko jest ok . Co do MCE09 jest tam opcja sterowania jasnością oświetlenia przestrzeni nóg ale już wiem że to nie ma związku z resztą oświetlenia.

Opublikowano

Czy mce z literką K obsłuży pakiet światło? Szukam wszędzie ale.nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Opublikowano

Witam .jak wyglada sprawa jakbym podłączył to pod lampkę  sufitowa  I pod który kabel to zrobić. Czy ktoś już tak podlanczal.

Dodam ze innej opcji nie da rady. I czy lampki  led nie będą mi świeciły lekko po zamknięciu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Czy jest możlwoś zmiany podświetlenia klamek aby świeciło się dopiero po włączeniu świateł?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak to jest z tym kodem QQ1 na wlepce nie mam tego wypisanego a po rozkodowaniu po VINie przez kolegę Dev widzę, że mam ten pakiet QQ1. myślalem do tej pory, że poprzedni właściciel dokładał ten pakiet

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi jak to z tym pakietem jest. Mam podswietlenie nóg z przodu, schowek, klamki, a pokrętła od kratek mawiewu nie. Tak ma byc czy cos nie działa? W zielonym menu mam wlaczone wewnetrzne oswietlenie ale w mmi jest szare i nie mozna w nie wejsc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich, mam audi a4 b8, z 2012r(mmi 3g plus) fabrycznie zainstalowane lampki led pod nogami, mam kilka pytań,

Czy mogę zrobić, aby podświetlenie nóg świeciło po zapłonie, a nie gasło, 

Czy mogę sterować jasnością oświetlenia z mmi ? Nie ma tej opcji. Pewnie muszę gdzieś aktywować, ale post ma 44 strony i trochę brakuje czasu

Czy jest możliwość jakiejś prostej wymiany tych lampek na inne o innym kolorze ? 

Dziękuję za odpowiedź

Opublikowano
2 godziny temu, miko1282 napisał:

Witam wszystkich, mam audi a4 b8, z 2012r(mmi 3g plus) fabrycznie zainstalowane lampki led pod nogami, mam kilka pytań,

Czy mogę zrobić, aby podświetlenie nóg świeciło po zapłonie, a nie gasło, 

Czy mogę sterować jasnością oświetlenia z mmi ? Nie ma tej opcji. Pewnie muszę gdzieś aktywować, ale post ma 44 strony i trochę brakuje czasu

Czy jest możliwość jakiejś prostej wymiany tych lampek na inne o innym kolorze ? 

Dziękuję za odpowiedź

Witam. 

Mam identyczne MMI jak ty  i aktywowałem funkcje o które pytasz. 

Instrukcję masz w załączniku.

Podświetlenie nóg.doc

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję

A wiesz może czy jakoś w mało inwazyjny sposób, np bez ucinania wtyczek da radę zmienić te lampki pod nogami ? na inne, czytaj o innym kolorze ?

Edytowane przez miko1282

Opublikowano

Nie mam  zielonego pojęcia :) 

Opublikowano
3 godziny temu, miko1282 napisał:

Bardzo Ci dziękuję

A wiesz może czy jakoś w mało inwazyjny sposób, np bez ucinania wtyczek da radę zmienić te lampki pod nogami ? na inne, czytaj o innym kolorze ?

Siema kolego :)

ja męczyłem ten temat przez długi czas. Kupowałem różnego rodzaju żarówki o innym kolorze ,okazały się totalną klapą. Przepalały się jeden po drugiej waląc błędy (pierwsze zdjęcie) 

Ostatecznie kupiłem czerwoną  taśmę ledową i przylutowałem do oryginalnej płytki podświetlenia nóg.

Nie mam teraz jak zrobić zdjęć,ale gdybyś chciał zobaczyć jak to dokładnie wygląda...

20191127_131129.jpg

20191127_131543.jpg

Edytowane przez kamilch-1984

Opublikowano

Po zrobieniu wszystkiego mam szaro w mmi co może być nie tak ? Restartowałem mmi po green menu, najpierw vcdsem a później w green menu robiłem

IMG_20191127_134904.jpg

IMG_20191127_134906.jpg

IMG_20191127_134825.jpg

IMG_20191127_134943.jpg

Opublikowano

Żarówkami się nie przejmuję, tyle że tma jest jedna leda przylutowana do całej płytki i nie bardzo wiem czy da radę coś z tym zrobić, zostały mi lampki z drzwi, ale mają inną wtyczkę

Opublikowano
1 godzinę temu, miko1282 napisał:

Żarówkami się nie przejmuję, tyle że tma jest jedna leda przylutowana do całej płytki i nie bardzo wiem czy da radę coś z tym zrobić, zostały mi lampki z drzwi, ale mają inną wtyczkę

Zdecyduj się kolego. Wcześniej napisałeś o bezinwazyjnej zmianie światła (koloru). No chyba,że źle interpretowałem twój komentarz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, miko1282 napisał:

Po zrobieniu wszystkiego mam szaro w mmi co może być nie tak ? Restartowałem mmi po green menu, najpierw vcdsem a później w green menu robiłem

IMG_20191127_134904.jpg

IMG_20191127_134906.jpg

IMG_20191127_134825.jpg

IMG_20191127_134943.jpg

Sprawdź dokładnie kombinacje z zielonym MENU. Czegoś nie zrobiłeś. 

Opublikowano

Moim zdaniem bez inwazyjne to brak obcinania wtyczek od tych lampek, oraz wylutowywanie fabrycznej diody. Czyli np jakieś adaptery, ewentualnie całe lampki, w green menu zaznaczyłem jedną pozycję a w drugiej zmieniłem z 0(albo z jedynki ale chyba z  0) na 5, tak jak było w tej instrukcji od kolegi

Edytowane przez miko1282

Opublikowano
19 minut temu, miko1282 napisał:

Moim zdaniem bez inwazyjne to brak obcinania wtyczek od tych lampek, oraz wylutowywanie fabrycznej diody, jakieś adaptery, ewentualnie całe lampki, w green menu zaznaczyłem jedną pozycję a w drugiej zmieniłem z 0(albo z jedynki ale chyba z  0) na 5, tak jak było w tej instrukcji od kolegi

Kolego, a czy ja pisałem coś o ucinaniu wtyczek?  Wszystko oprócz Led zostaje oryginalne. 

Odchaczyłeś interior light?

20191127_195319.jpg

Edytowane przez kamilch-1984