Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma być zaznaczone (całe na zielono) czy pusty kwadracik ? Czyli Ty wyjmowałeś cały moduł i wkładałeś takie coś tak ? Jak napisałeś że kupowałeś różne żarówki to wyobraziłem sobie takie coś jak wysłałeś kilka postów wcześniej, to chyba jest na gniazdo w5w, dlatego myślałem że może u Ciebie są takie lampki, a do nich żarówki mam dobre, a u mnie jest płytka wewnątrz lampki z jakąś przetwornicą i tylko jedna dioda wlutowana w tą płytkę, dlatego się zmyliłem 

-89034695049603320.jpg

Aktualnie mam tak:

IMG_20191127_233325.jpg

IMG_20191127_233347.jpg

Edytowane przez miko1282

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka chciał bym sobie zrobić oświetlenie schowka gdzie dokładnie wpiąć się żeby to działało jak orginalnie albo tak by działało ;)

Opublikowano

Możesz wpiac się pod zasilanie zapalniczki albo poszukaj który bezpiecznik po stronie pasażera ma zasilanie .

Opublikowano
W dniu 11.12.2019 o 11:57, Gleba555 napisał:

Siemka chciał bym sobie zrobić oświetlenie schowka gdzie dokładnie wpiąć się żeby to działało jak orginalnie albo tak by działało ;)

Tu masz fajny filmik

Opublikowano

Witam czy kolega Wrclaguna jest w stanie sprawdzić czy ten sterownik obsłuży pakiet światło. 8K0 907 063 DH pozdrawiam. 

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Gniady napisał:

Witam czy kolega Wrclaguna jest w stanie sprawdzić czy ten sterownik obsłuży pakiet światło. 8K0 907 063 DH pozdrawiam. 

Ten jest POLIFT i tak

Opublikowano
30 minut temu, wrclaguna napisał:

Ten jest POLIFT i tak

Dziękuję 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Trochę odświeżę temat.Czytam i czytam i do końca nie znalazłem odpowiedzi czy moje sterowniki w drzwiach obsłużą lampkę czerwoną,białą i podświetlenie klamki wew.

Dane autka podane w profilu

Numery moich sterowników drzwi.

Drzwi kierowcy 8K0 959 793 C

Drzwi pasazer.  8KO 959 792 C

Tył lewy              8K0 959 795 A

Tył prawy           8K0 959 794 A

Moduł MCE       8K0 907 063C

Radio concert

Pytanie do fachowców co mogę z tego zestawu uczynić bo chciałbym coś dołożyć, ale nie wiem do końca czy kompletować graty

Temat ogarnięty. Wypisane sterowniki drzwi obsługują ww. pakiet oświetlenia drzwi

Edytowane przez momocik

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc 

AUDI a4 b8 2008r 

Moduł 8K0 907 063 C

zamówiłem od chińskich kolegów zestaw do podświetlenia nóg.

Na tyl ok, na dwóch przewodach masa i zasilanie i oczywiście wyjście na dwie lampki.

Przód nie rozumiem czemu jest na czterech przewodach, podpowiedzcie jak to podłączyć???

Bardzo proszę o pomoc !!!

20200302_200632.jpg

20200302_195714.jpg

Opublikowano
W dniu 2.03.2020 o 20:09, elmichal napisał:

Witam

Proszę o pomoc 

AUDI a4 b8 2008r 

Moduł 8K0 907 063 C

zamówiłem od chińskich kolegów zestaw do podświetlenia nóg.

Na tyl ok, na dwóch przewodach masa i zasilanie i oczywiście wyjście na dwie lampki.

Przód nie rozumiem czemu jest na czterech przewodach, podpowiedzcie jak to podłączyć???

Bardzo proszę o pomoc !!!

20200302_200632.jpg

20200302_195714.jpg

Mi zostały białe lampki od drzwi więc postanowiłem dorezać sobie oświetlenie nóg z przodu. Zrobilem to tak że zmostkowałem plusy i do siwej kostki w mce pin 17 a masa zmostkowana na oczko i przykręciłem do pierwszej lepszej śruby. Kodowanie vcds i gra. Mi bardzo pomogły filmiki z youtuba użytkownika AudiNaprawToSam dzięki jego filmikom obskoczyczyłem wszystko bo moja audi też była kompletnie goła,a teraz jest full opcja. Poradzisz sobie?

Opublikowano

Witam!

Posiadam moduł drzwi lewy przód o numerze 8K0 959 793N i nie działa QQ1 

Kiedyś chcąc wzbogacić auto o oświetlenie drzwi z logo Audi zaprowadziłem samochód do elektromechanika lecz nie potrafili  sobie z tym poradzić. Stwierdzili , że moduł nie obsługuje takiego oświetlenia i skierował mnie z tym tematem do ASO . Moje pytanie brzmi : Czy jest jakaś opcja żeby np zamienić obecny moduł na inny i będzie działać ? Słyszałem również , że można się wpiąć do oświetlenia wnętrza .Dodaję zdjęcia , może coś pomogą w sprawie 

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i porady . 

IMG_3887.HEIC IMG_5853.HEIC IMG_6026.HEIC IMG_6033.HEIC

Opublikowano

IMG_6033.HEIC

3 minuty temu, matiz12d napisał:

Witam!

Kiedyś chcąc wzbogacić auto o oświetlenie drzwi z logo Audi zaprowadziłem samochód do elektromechanika lecz nie potrafili  sobie z tym poradzić. Stwierdzili , że moduł nie obsługuje takiego oświetlenia i skierował mnie z tym tematem do ASO . Moje pytanie brzmi : Czy jest jakaś opcja żeby np zamienić obecny moduł na inny i będzie działać ? Słyszałem również , że można się wpiąć do oświetlenia wnętrza .Dodaję zdjęcia , może coś pomogą w sprawie 

IMG_3887.HEIC 1001 kB · 0 pobrań IMG_5853.HEIC 1 MB · 0 pobrań IMG_6026.HEIC 1 MB · 0 pobrań IMG_6033.HEIC 1 MB · 0 pobrań

image.png

image.png

image.png

image.png

Opublikowano
29 minut temu, matiz12d napisał:

Witam!

IMG_3887.HEIC 1001 kB · 2 pobrania IMG_5853.HEIC 1 MB · 0 pobrań IMG_6026.HEIC 1 MB · 0 pobrań IMG_6033.HEIC 1 MB · 0 pobrań

Gdzieś czytałem że każdy sterownik w drzwiach obsługuje lampkę czerwoną i białą, no ale różnie to może być, sprawdź pin nr 16 w kostce 32 pinowej jeśli jest to raczej obsługuje tylko elektryk nie umiał zakodować, jeśli nie będzie to najlepiej kupić sterowniki obsługujące oświetlenie, 

Opublikowano

no właśnie , teraz pytanie jakie sterowniki dokupić żeby znów nie było problemów w kodowaniem :/

Opublikowano

Na początku sprawdź czy twój ma pin o którym pisałem, jeśli nie ma to poszukaj w tym wątku na pewno będzie jakieś info, jak dobrze pamiętam z końcówką H obsługuje.

Opublikowano

Było napisane wcześniej ze każdy sterownik drzwi obsługuje lampkę białą i czerwoną. Pewnie elektryk nie umiał zakodować. U siebie założyłem wszystko cały pakiet QQ1 śmiga. Bardzo przyjemna robota dzięki temu postowi:wink:

Opublikowano

Witam, czy mogę prosić o odświeżenie zdjęć  z montażu qq1, ponieważ nie wyświetlają się.. chodzi mi dokładnie podłączenie przód i tyl no moduły jakie kostki i piny

Opublikowano

Posiadam jedynie kilka zdjęć , na weekend postaram się rozebrać wszystkie drzwi i sprawdzić jakie są moduły i ich podłączenia 

0D37596E-430B-4C90-8A86-3BBCF029B622.png

B1F9D636-1CD5-4A9C-B931-C23BCBFFB1A5.png

9C098032-74A8-4D96-9BB1-F1E12017E0A1.png

Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu widać ze jest pin 16 , dobrze zakodować i musi działać, a jeszcze jak montujesz ledy pamiętaj o dobrym podpieciu biegunów 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam jeżeli mam MCE który obsługuje pakiet qq1 (8K0907063N) ale nie mam MMI , czy mogę założyć lampki (czerwone i białe) do drzwi i po odpowiednim kodowaniu będą świecić?