Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Przy próbie uruchomienia silnika nie załącza się rozrusznik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam taki oto lekki problem. Dzis rano wstalem , o 5:10 poszedlem do auta, odpalilo i bylo ok. Zajechalem do pracy , skonczylem robote, wisadam do autka, lekko z zajaknieciem , ale odpalil ( -13 stopni ) ruszylem, jechalem kawalek , zatrzymalem sie zeby sie wbic na droge, juz probuje ruszyc a tu mi zgasl. Probuje odpalic i nic, rozrusznic sie nie rusza, kontrolki gasna , zostala tylko kontrolka od aku i od recznego hamulca, przekrecam kluczyk i nic nawet nie slychac....poczekalem chwile, probowalme kilka razy poprostu przekreczeac kluczyc i nic , dopiero za jakims moze 20 razem odpalil bez problemu i juz jechalem do domu normalnie. I co to moze byc panowie ? Co sprawdzic ? Bo mam zabezpieczenie w aucie ze jak sie czegos nie wcisnie odpowiednio to auto nie odpali, ale jak sie tego nie wcisnie to kreci i nie odpala ,a tutaj porpostu nic nie bylo slychac. Czy to aku ?

Dodam ze przed zima problemu nie bylo wogole, tak to auto zawsze w garazu bylo i odpalilo elegacnko, a oddalem do mechanika auto zeby mi wymienil zwrotnice i juz jak odbieralme auto tak samo mi sie stalo, sam gosc mi mowil ze on tez raz mial problem z odpaleniem auta... i co to moze byc ? On mowil ze to nie aku, a moze to moje zabiezpieczenie sie wiesza. Ale dziwne ze jak sie wiesza t powinien krecic a nie odpalic, a nie wogole nie krecic.

Opublikowano

Ja kiedys odpalilem auto przejechalem do CPNU zgasilem i od razu probowalem odpalic i juz nie zakrecil , akumulator padl :D ale w twoim przypadku skoro zakrecil za 20razem to moze rozrusznik , ja nie jestem mechanikiem i nigdy nic nie naprawilem :D ale tak to wyglada :D kiedys w Renowce tez mialem przypadek przejechalem 30km zgasilem i juz nie ruszyl :D a to diesel ? swiece sie nagrzewaja ? sa od nich kontrolki jak przekrecisz kluczykiem ?

Opublikowano
  • Autor

No tak, diesel, swiece sie nagrzewaja i gasna...

Opublikowano

a słychac cokolwiek jak przekrecisz kluczyk ? stuk , albo pisk ? (przekrecisz w do fazy odpalania) akmulator bylby niesprawny tylko wtedy gdyby juz nie ruszyl silnika,ale skoro ruszyl za 20razem to pewnie sprawny nagle sie nie naladowal :D styki mozesz sprobowac przeczyscic i zobacz czy jest bezobslugowy czy obslugowy jak tak sprawdz ilosc elektrolitu to wazne w zime

Opublikowano

sprawdź kostkę od stacyjki

Opublikowano
  • Autor

Gdzie ona jest ? Jak sie do niej dostac ? Jak stwierdzic, ze jest wadliwa ? :)

Opublikowano

Gdzie ona jest ? Jak sie do niej dostac ? Jak stwierdzic, ze jest wadliwa ? :)

musisz sciagnac kierownice i oslony przy nie i wowczas zobaczysz kostke :)

poszukaj w warsztacie tam jest opisane :hi:

Opublikowano

Albo kostka w stacyjce szaleje na zimnie albo rozrusznik do naprawy.

Opublikowano

rozrusznik tez będzie podejrzany według mnie

Opublikowano

podłącz VAG-a sprawdż czy nie zapisał się błąd niskiego napięcia.

no to sobie przemyśl czy zabezpieczenie blokuje rozrusznik ale tym się nie chwal :decayed:

może wieszać się gorący rozrusznik, gdy trochę przestygnie się odblokowuje. ew. przekażnik rozrusznika lub kostka stacyjki.

Opublikowano
  • Autor

ja nic nie napisalem, ze zabezpieczenie blokuje rozrusznik, bo tak nie jest, hmmm logow nie zrobie bo vaga nie mam, wiec pozostaje podjechac do kogos by sprawdzil ten rozrusznik.

A jak bedzie blad niskiego napiecia to co to oznacza ? rozrusznik ?>

Opublikowano

ja nic nie napisalem, ze zabezpieczenie blokuje rozrusznik, bo tak nie jest, hmmm logow nie zrobie bo vaga nie mam, wiec pozostaje podjechac do kogos by sprawdzil ten rozrusznik.

A jak bedzie blad niskiego napiecia to co to oznacza ? rozrusznik ?>

akumulator. trzeba pomierzyć napięcia na klemach w momencie rozruchu.