Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dziwne wskazania FIS'u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem niedawno a4 b6 1.9AWX i mam problem (chyba) z fisem.

Fis jest kolorowy, auto z końcówki 2001. Czy to możliwe, żeby średnie spalanie z 25km trasy było 3L ? Zakładam że nie, więc coś jest skopane. Ponadto pokazuje ciągle 2000km zasięgu.

Dodam, że mam navi w fisie, która ma błąd połączenia z napędem w bagażniku. Dlatego też nie chodzą pokrętło i przyciski "navi", "flag", "info" i "return" obok hamulca ręcznego.

Po podpięciu pod kompa, nie wywala żadnych błędów poza tym o braku komunikacji z napędem navi. Wie ktoś co się dzieje ? Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Ciekawa sprawa. Gdzieś czytałem, że kolorowy fis nie występował w furach z początku produkcji. Być może miałeś wymieniany licznik i ktoś przy przekładce skasztanił coś. Błędów w liczniku żadnych nie ma?? Sprawdzałeś czy masz napęd w bagazniku??

Opublikowano
  • Autor

hej, raczej przekładki być nie powinno, ale reki sobie nie dam uciąć. Błąd jest przy navi jak podpinałem pod diagnostykę. Komp nie ma połączenia z napędem w bagażniku. płyta się nie wysuwa, nie reaguje na naciśnięcie "eject"

Co do wskazań, z 250km mam średnią 3,6 trasa/miasto.. Czyli na oko dwa razy za mało. prędkość średnia też, teraz jest ok 35km/h a powinno być na oko 50-60km/h

Opublikowano

Prędkość średnia jest dobra, ja mam średnią 50 z odcinka 60 km, ale gdy jadę 110 :E

Opublikowano
  • Autor

a spalanie złe.. Wie ktoś jak wyjąć ten napęd z bagażnika ? pomocy :)

Opublikowano

naciśnij i przytrzymaj dłużej przycisk

Opublikowano

a spalanie złe.. Wie ktoś jak wyjąć ten napęd z bagażnika ? pomocy :)

Dwa wyjmaki i wyjmujesz naped NAVI :)

Opublikowano
  • Autor

a jakbym chciał jeszcze głębiej ? tzn cala ta "skrzynkę" ?

Opublikowano
  • Autor

tak myślałem, bo na wylocie jest tylko jedna śruba.

Nie ma nikt pomysłu na te zaniżone wskazania FISu ?

Opublikowano
  • Autor

tzn ?

Opublikowano

Wejdź Vagiem w Instrument CLuster i zczytaj codowanie licznika. Z niego da się wywniskować jak masz zakodowany licznik (kraj, jak sprzęt itp itd). Może masz coś machnięte z kodowaniem i dlatego masz takie fiksy.

Opublikowano
  • Autor

każdy warsztat z dostępem do VAG mi to zrobi ?

Opublikowano

No jak jakis z prawdziwego zdarzenia to tak. Zastanów sie tylko, czy lepiej jest bulic w warsztacie za każde podłączenie 50 czy 100 zeta, niz kupić sobie za 50 zeta swój kabelek i podłaczać kiedy tylko Ci pasuje.

Opublikowano
  • Autor

jeszcze jedno. Powinienem mieć na FISie takie małe cyferki oznaczające 1 i 2 komputer. A ja nie mam żadnych cyferek. O co tu chodzi ? Kabelek zamówiłem, wstawię logi jak przyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

dzięki, poczytam. I porostu zmienić tą cyferkę i już ?

Opublikowano

Przeczytaj dokładnie temat podany przez kolegę - przynajmniej pierwszego posta. Masz pewnie niepełnego fisa (pokazuje Ci tylko dystans pozostały do przejechania na paliwie które masz w baku). W tej sytuacj masz manetkę od wyciewraczek bez przełącznika komputera (na czole manetki) i guziczka RESET (od spodu). Jak i co potrzeba aby odblokować FISa - przeczytaj w/w wątek...

Opublikowano
  • Autor

mam przełączniczki i RESET. Tylko dzieje sie dziwnie z kompem bo ciagle wskazuje 2000km zasięgu np