Rumci21 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam Wszystkich, od pewnego czasu mam dylemat związany z zawieszeniem. Otóż jezdze na seryjnym zawieszeniu, sprezyny zawieszenia szykuja sie do wymiany amortyzatorki są raczej ok i tak sie zastanawiam nad sportowym. Chciałbym jedynie zeby moja Audiczka była twardsza i lekko nizsza, nie chce szorowac po asfalcie... Chce przeznaczyc na ten cel około 1tys - 1,200zl. Prosze o Waszą rade:) pozdrawiam
tomaszstn Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Gwint MTS na allegro za 1249zł albo TA za 900zł albo używka renomowanej firmy: http://allegro.pl/show_item.php?item=2078823210
mobil014 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 tez polecam mts technik smigam na gwinciku i jest spoko nic niestuka niepuka jest dobry polecam Ci
kamilglm Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 U mnie w A4 jest sprtowe oryginalne 1BE, siedzi niżej niż 1BA ale nie za nisko, tak idealnie-nie ma problemów z krawężnikami, jeździłem wieloma A4 i nie ma porównania, 1BE jest twardsze, pewniesze w zakrętach ale komfort jazdy pozostaje nadal na wysokim poziomie.
pesik87 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 tez mam 1be.. i moge polecic.. troche twardsze i sztywniejsze.. i 20 mm nizej od serii..
zizel Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 a mozecie koledzy pomierzyc ile macie od blotnika do srodka piasty z przodu i z tylu na zawiasie 1be? bo sam teraz kombinuje z zawiecha i nie moge dojsc do ladu
kamien85 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Skoro amortyzatory są ok to za połowe tej kasy kup sobie markowe sprężyny np. Eibacha -35mm i będzie dokładnie to czego oczekujesz. Lepsze prowadzenie, dobry kompromis między zawieszeniem sportowym a seryjnym.
MAGIC87 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Gwint MTS na allegro za 1249zł albo TA za 900zł albo używka renomowanej firmy: nie jezdziłem na takim zestawie. ale cena jak dla mnie mówi sama za siebie... za 900 zł to dobre sprezyny sie kupuje wczesniej miałem ibize i kilku kolegów zakupiło TA i powiedzieli nigdy wiecej
clinque Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Gwint MTS na allegro za 1249zł albo TA za 900zł albo używka renomowanej firmy: nie jezdziłem na takim zestawie. ale cena jak dla mnie mówi sama za siebie... za 900 zł to dobre sprezyny sie kupuje wczesniej miałem ibize i kilku kolegów zakupiło TA i powiedzieli nigdy wiecej Mialem TA w a3 i siedziala pieeeeknie Nie moge zlego slowa o nim powiedziec... Jakis mega beton to to nie byl, wybieral w miare, stosunek jakosc/cena jak najbardziej ok Nie jest to KW var3 za 10k, tylko 10 razy tanszy TA i nalezy o tym pamietac Jesli amorki masz ok, to szukaj samych springow 1be albo innych -30 i bedziesz zadowolony
marjon Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 ale co masz z tymi zprezynami ze zmieniasz??
Rumci21 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Sprezynki sa juz miekkie, siadaja dwie osoby na tył i juz lipa. A mniej wiecej ile moze kosztowac te seryjne zawieszenie 1be?? Przegladalem niedawno allegro i rzuciło mi sie w oczy ta firma MTS technic, gwint mozna regulowac takze jest ok, sprezynki Eibacha tez dobry pomysl, moze i drogie ale jak sie sprawdzaja to czemu nie:) dzieki za pomoc:)
mobil014 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 ja tez mam kolegow smigaja na MTS i nic cisza ciesza sie jazda
Rekomendowane odpowiedzi