Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie zawieszenie- sportowe czy seryjne??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, od pewnego czasu mam dylemat związany z zawieszeniem. Otóż jezdze na seryjnym zawieszeniu, sprezyny zawieszenia szykuja sie do wymiany amortyzatorki są raczej ok i tak sie zastanawiam nad sportowym. Chciałbym jedynie zeby moja Audiczka była twardsza i lekko nizsza, nie chce szorowac po asfalcie... Chce przeznaczyc na ten cel około 1tys - 1,200zl. Prosze o Waszą rade:) pozdrawiam

Opublikowano

tez polecam mts technik smigam na gwinciku i jest spoko nic niestuka niepuka jest dobry polecam Ci

Opublikowano

U mnie w A4 jest sprtowe oryginalne 1BE, siedzi niżej niż 1BA ale nie za nisko, tak idealnie-nie ma problemów z krawężnikami, jeździłem wieloma A4 i nie ma porównania, 1BE jest twardsze, pewniesze w zakrętach ale komfort jazdy pozostaje nadal na wysokim poziomie.

Opublikowano

tez mam 1be.. i moge polecic.. troche twardsze i sztywniejsze.. i 20 mm nizej od serii..

Opublikowano

a mozecie koledzy pomierzyc ile macie od blotnika do srodka piasty z przodu i z tylu na zawiasie 1be? bo sam teraz kombinuje z zawiecha i nie moge dojsc do ladu

Opublikowano

Skoro amortyzatory są ok to za połowe tej kasy kup sobie markowe sprężyny np. Eibacha -35mm i będzie dokładnie to czego oczekujesz. Lepsze prowadzenie, dobry kompromis między zawieszeniem sportowym a seryjnym.

Opublikowano
Gwint MTS na allegro za 1249zł albo TA za 900zł albo używka renomowanej firmy:

nie jezdziłem na takim zestawie. ale cena jak dla mnie mówi sama za siebie... za 900 zł to dobre sprezyny sie kupuje :hi:

wczesniej miałem ibize i kilku kolegów zakupiło TA i powiedzieli nigdy wiecej

Opublikowano
Gwint MTS na allegro za 1249zł albo TA za 900zł albo używka renomowanej firmy:

nie jezdziłem na takim zestawie. ale cena jak dla mnie mówi sama za siebie... za 900 zł to dobre sprezyny sie kupuje :hi:

wczesniej miałem ibize i kilku kolegów zakupiło TA i powiedzieli nigdy wiecej

Mialem TA w a3 i siedziala pieeeeknie :wink4: Nie moge zlego slowa o nim powiedziec... Jakis mega beton to to nie byl, wybieral w miare, stosunek jakosc/cena jak najbardziej ok :wink4: Nie jest to KW var3 za 10k, tylko 10 razy tanszy TA i nalezy o tym pamietac :decayed: Jesli amorki masz ok, to szukaj samych springow 1be albo innych -30 i bedziesz zadowolony

Opublikowano

ale co masz z tymi zprezynami ze zmieniasz?? :hi:

Opublikowano
  • Autor

Sprezynki sa juz miekkie, siadaja dwie osoby na tył i juz lipa. A mniej wiecej ile moze kosztowac te seryjne zawieszenie 1be?? Przegladalem niedawno allegro i rzuciło mi sie w oczy ta firma MTS technic, gwint mozna regulowac takze jest ok, sprezynki Eibacha tez dobry pomysl, moze i drogie ale jak sie sprawdzaja to czemu nie:) dzieki za pomoc:)

Opublikowano

ja tez mam kolegow smigaja na MTS i nic cisza ciesza sie jazda :)