Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak odłączyć ori hak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem. Kupiłem auto z oryginalnym hakiem audi, mam do niego kluczyki ale nie mogę za cholerę go odczepić. Miał ktoś podobne problemy ? Ps, hak jest na sprzedaż :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Da się włożyć kluczyk i przekręcić? U mnie było tyle syfu w zamku, że rozwiercałem wkładkę wiertarką. A jeżeli szykujesz do sprzedania to odkręć go z całym mocowaniem.

Opublikowano

w moim haku dodatkowo trzeba pociągnąć pokrętło i przekręcić, wtedy hak wypada z mocowania

Opublikowano

w moim haku dodatkowo trzeba pociągnąć pokrętło i przekręcić, wtedy hak wypada z mocowania

Jeśli jest ori audi to tak właśnie powinno być

Opublikowano
  • Autor

Podobnie jak kaliko44.. zamek jest zarąbany syfem. Istnieją jakieś sposoby, żeby zdjąć go bez rozwiercania zamka ?

Opublikowano

Podobnie jak kaliko44.. zamek jest zarąbany syfem. Istnieją jakieś sposoby, żeby zdjąć go bez rozwiercania zamka ?

igła + strzykawka + jakiś penetrator w strzykawce + za jakiś czas kompresor i może pomoże a na pewno nie zaszkodzi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

rozumiem. Do sprzedaży muszę odkręcić to z całym mocowaniem z tymi belkami tak ?

Opublikowano

jeżeli chcesz sprzedać komplet to musisz wykręcić mocowanie. Dlaczego sprzedajesz? hak zawsze się przyda, a kasy wielkiej za niego nie dostaniesz.

Opublikowano
  • Autor

w sumie... trochę się ociepli to powalczę z karcherem i wd40. może puści

Opublikowano

Po demontażu pamiętaj o przekodowaniu licznika i modułu haka, bo Ci pewnie błąd wywali.

Opublikowano
  • Autor

a dzieki za info. Kabelek dopiero przyjdzie za kilka dni to w razie czego będę się pytać :)

Opublikowano

ja kupiłem hak ori i też nie można było włożyć kluczyka. Bawiłem się bardzo długo i udało mi się doprowadzić do tego że klucz wchodził i lekko poruszała się wkładka lecz nie chciała się przekręcić. Pojechałem do gościa co dorabia klucze i za 30zł ogarnął temat razem z dorobieniem nowego kluczyka (twardszego) - powiedział że zapadki mimo włożenia kluczyka były zacięte...

Opublikowano

Zamek jest zawalony syfem bo ten hak powinien cały czas leżeć w bagażniku a nie jeździć na aucie.

Ile chcesz za ten cały hak?? bo zastanawiam sie nad załozeniem :)

Opublikowano

Pawlo 2004 nie jestem przekonany do twojej wypowiedzi. Z autopsji wiem, że cale nie musi hak jeździć w bagażniku. Pięć lat śmigam i na razie mam zero problemu z jego odpięciem. Postępuj tak:

Miłego grzebania na mrozie :slina:
Opublikowano

Maciej CIN skoro jest ściągany to po to, żeby nie był na aucie jeśli nie jest potrzebny a poza tym obiło mi sie gdzieś o uszy, że jeśli hak można odpiąć to powinien być odpięty.

O ile się nie myle to diagnosta na przeglądzie mi tak powiedział.

Opublikowano

Maciej CIN skoro jest ściągany to po to, żeby nie był na aucie jeśli nie jest potrzebny a poza tym obiło mi sie gdzieś o uszy, że jeśli hak można odpiąć to powinien być odpięty.

O ile się nie myle to diagnosta na przeglądzie mi tak powiedział.

W PL jeszcze za to nie dają mandatów, ale np w DE jeżeli policja zobaczy ze masz odczepiany hak i nie ciągniesz przyczepki to dają mandat.

Opublikowano

Czyli nie jestem jedynym który o tym słyszał. Podobna sprawa jest w Niemczech z oponami tzn. jeśli zima pojedziesz przez niemcy na letnich oponach i policja cię dorwie to masz koniec wycieczki. Auto na lawete i kupujesz opony w pierwszym lepszym serwisie albo wracasz do domu pieszo.