Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Ile Ah powinien mieć akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile Ah powinien miec oryginalnie akumulator w a4 B6 avant autko raczej standard dodatkowo ma tylko grzanie foteli przód w tej chwili mam założony 80 Ah rozruch 640A czy taki jest ori??

Opublikowano

Hejka, 80Ah jest ok :good:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2012, 18:01_________________________________________________Sprawdź jeszcze we wklejce w książce serwisowej jaki masz symbol, ja mam J0R i to jest 80Ah

Opublikowano
  • Autor

no dzieki czyli taki jest montowany oryginalnie tak??

Opublikowano

no na to wychodzi że tak :naughty:

Opublikowano
  • Autor

własnie sprawdziłem tez mam JOR dzieki pozdrawiam

Opublikowano

Według wklejki powinien mieć 380 A

Opublikowano
  • Autor

to ja mam prawie dwa razy tyle bo az 640A czy to źle?

Opublikowano

Tego to Ci nie powiem :mysli: ja sam mam 85 Ah i 410 A, może się wypowie jakiś znawca :gwizdanie:

Opublikowano

Wszystko zależy od tego według jakiej normy podawany jest prąd rozruchowy (A). Obecnie najczęściej spotykaną jest EN. Przelicznik jest w tej tabeli: www.abest.com.pl/normy.xls

Opublikowano

ja zawsze zakładałem 74Ah

Opublikowano

Ja mam u siebie Mam 77 Ah 780A. Alternator pociągnie nawet i 90 Ah. W dieslu czym większy prąd rozruchowy tym lepiej tylko bez przesady :wink4:

Opublikowano

Ja mam u siebie Mam 77 Ah 780A. Alternator pociągnie nawet i 90 Ah. W dieslu czym większy prąd rozruchowy tym lepiej tylko bez przesady :wink4:

Dokładnie ... Obecnie mam 80 Ah i 640 A a będzie 74 Ah i 680 A :hi:

Opublikowano

Witam :) mam pytanko w sprawie akumulatora mam w moim audi założony 70amper i chciał bym się dowiedzieć jaki powinien być bo nie mam żadnej książki zeby sobie sprawdzić ??

Opublikowano

a zapodajcie moze mi jakis dobry b akumulator do mojego afna cena nie gra roli :)

Opublikowano

a jak Ci pali na tym 72 ??

Opublikowano

z tego Co wiem to chyba z centry są najlepsze...[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 18:01_________________________________________________dzięki za tego linka :D pozdrawiam

Opublikowano

Aku dobierasz w zależności od pakietu jaki masz w samochodzie (musisz sprawdzić po vinie albo masz naklejke z pakietem w bagazniku i patrz po tym) Ja na przyklad kupilem teraz centre 85ah 800a rozruchowy wg pakietu powinienem miec 80ah. Do tego różnie sie mowi co do pojemnosci jedni mowia + - 10% dla aku. :rolleyes:

Opublikowano

najlepsze akumulatory, zreszta stosowane na pierwszy montaz sa firmy Mohl.[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 18:11_________________________________________________

Aku dobierasz w zależności od pakietu jaki masz w samochodzie (musisz sprawdzić po vinie albo masz naklejke z pakietem w bagazniku i patrz po tym) Ja na przyklad kupilem teraz centre 85ah 800a rozruchowy wg pakietu powinienem miec 80ah. Do tego różnie sie mowi co do pojemnosci jedni mowia + - 10% dla aku. :rolleyes:

zawsze wyglaszalem poglad +/- 10%. natomiast go zmienilem. przy ladowaniu stalym napieciem nie grozi akumulatorowi przeladowanie. natomiast alternator sobie bez problemow poradzi z naladowaniem akumulatora o wiekszej pojemnosci. istone jest natomiast aby alternator byl odpowiednio dobrany do ilosci odbiornikow pradu.

aktualnie zamiast 72Ah mam 91Ah i nie ma zadnych problemow z niedoladowaniem.