Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Płyn spryskiwaczy zamarzł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przy obecnych mrozach zamarzl mi plyn spryskiwaczy w przewodach pod maska. Wiec mam pytanie czy moge te przewody podgrzac

Opublikowano

Ogrzac mozesz ale, ale nie wiem czy Ci to pomoze, skoro płyn Ci zamarzl w przewodach to podejrzewam ze w zbiorniczku tez :gwizdanie:

Opublikowano

gorącym garażem, polewanie ciepłą wodą czy grzanie opalarką albo spalisz lakier albo stopi się rurka a jest garbowana więc i tak na całej długości nie dasz rady odmrozić bo brak dostępu.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał pieciajek... Ciepły garaż. Podobnie miał Ojciec w aucie, i postój w garażu zrobił swoje.

Opublikowano
  • Autor

W zbiorniczku nie zamarzl tylko w przewodach,moze podgrzac suszarka

Opublikowano

Spróbować nie zaszkodzi, ale jakie efekty będą to nie wiem, najlepiej by było wstawić na noc do ciepłego garażu.

Opublikowano
  • Autor

Tylko kto mi udostepni ocieplony garaz,albo do swojego blaszaka zamontuje kaloryfer

Opublikowano

To musisz próbować z suszarką jak nie masz możliwości wstawienia do ocieplanego garażu.

Opublikowano

Możesz również podgrzać farelką.

Ja mam zalany plyn Aura z biedronki i przy obecnych temperaturach jest w stanie ciekłym! :blink::decayed: 5L=10zl, polecam :kox:

Opublikowano
  • Autor

Rowniez mam zalany plyn z hipermarketu oczywiscie zimowy ale przy mrozach okolo -30*C nie dal rady

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy temacie płynu do spryskiwaczy, to co myślicie o dolewaniu jakiegoś mocniejszego alkoholu do płynu, w sumie może by wtedy nie zamarzał i lepiej odtłuszczał szybę?

Opublikowano

Ja mam zalany plyn Aura z biedronki i przy obecnych temperaturach jest w stanie ciekłym! :blink::decayed: 5L=10zl, polecam :kox:

Jak widać biedronka daję radę ja też go ostatnio zalałem.

Bez grzanego garażu będziesz miał ciężko, jak w ciągu dnia jest poniżej 10*C

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy temacie płynu do spryskiwaczy, to co myślicie o dolewaniu jakiegoś mocniejszego alkoholu do płynu, w sumie może by wtedy nie zamarzał i lepiej odtłuszczał szybę?

W zeszłym roku jak mi zostało 3litry płynu letniego i zaczęły się mrozy dolałem pół litra denaturatu. Smierdziało strasznie, ale nie zamarzło, czy lepiej myło szybę raczej nie zauważyłem.

Opublikowano
  • Autor

mam specjalny dodatek do plynu tylko go nie urzylem bo nie wiedzialem ze ten z TESCO zamarznie

Opublikowano

Mi jak zamarzl to to przegonilem dziada i temperatura od silnika odmrozila:)

Opublikowano
  • Autor

zrobilem dzisiaj 50 km i odpuscilo wiec juz moge myc szybe