dzwonek Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam mam mały problem. Mianowicie na mrozie auto odpala normalnie. Jadę dalej staje na światłach wbijam bieg jałowy a obroty idą mi do 2,5-3tys tak jakbym dodawał gaz. Jaka może byś przyczyna? silnik 1,6 benzyna bez lpg
kamilglm Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Najlepiej zapnij pod VAG'a, zawsze mnie uczyli że jak obroty falują to główny podejrzany to przepływomierz.
dzwonek Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Opublikowano 3 Lutego 2012 Właśnie też mi się tak zdaje chociaż myślałem że może być to jeszcze sonda. Myślicie że samo czyszczenie pomoże?
kamilglm Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, ale szczerze to wątpię że czyszczenie coś da...
Onkel Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Przyczyn może być wiele. Podpinaj VAG-a i czytaj błędy.
Chowix Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Odepnij sobie akumulator na godzinke i podepnij i nie zapomnij o adaptacji przepustnicy. Być może coś się poprzestawiało Zaczynaj od prostych rzeczy i polecam po tej operacji podpiąć VAG-a
serko Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Odepnij przepływomierz i sprawdź czy w trybie awaryjnym też się tak zachowuje. Właściwie to mozesz po kolei odpinać bo w trybie awaryjnym silnik będzie chodził bez przepływomierza , bez sondy, jak masz przepustnice na linkę to też. Jak ci zwiększa obroty to ja bym też podejrzewał czujnik halla.
dzwonek Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Opublikowano 3 Lutego 2012 Kurczę z tego co piszecie to brzmi to skomplikowanie heh. Ale tak jak wcześniej kolega napisał to jak nie sprawdzę to się nie dowiem.
serko Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Najlepiej zacząć od vaga to podstawa. Jak nic nie pokaże to możesz się martwić , bo przyczyn falowania obrotów jest od ch.ja. Jak zwiększa obroty to jest duża szansa, że łapie gdzieś lewe powietrze. Na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia szczelności dolotu.
kamilglm Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Może wyda się wam to głupie, ale tak jak sobie pomyśle, to może być też zasyfiony filtr paliwa, i jak staje na światłach to dostaje ''przypływu'' benzyny i wkręca się na wyższe obroty? Co o tym myślicie ?
serko Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Przy zasyfionym filtrze by ci się mulił strasznie przy przyspieszaniu i raczej by się dusił na wolnych obrotach.
Chowix Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 filtr paliwa chyba odpada.. z racji tego że auto by przymulało niż "dodawało mocy" LPG widzę nie masz tak wiec dolot albo/i czujniki albo/i adaptacja/coś nie tak przepustnica
Onkel Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zobacz, ile ludzi tyle diagnoz. I przy tym pytaniu inaczej być nie mogło bo to temat rzeka. Podpinaj VAG-a. nie zapomnij o adaptacji przepustnicy Kto po odpięciu aku robi adaptacje przepustnicy??? :kox:
dzwonek Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Opublikowano 3 Lutego 2012 Teraz po tym jak auto trochę odtajało to jest wszystko ok więc to może od mrozu? Po weekendzie podepnę go pod kompa i zobacze.
Rekomendowane odpowiedzi