Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDH] Szary Myszor Andy'ego - resurrection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:thumbdown:

.?.

Chodzi o to,ze bedzie wioska tracilo:facepalm:

Opublikowano
:thumbdown:

.?.

Chodzi o to,ze bedzie wioska tracilo:facepalm:

:wink:

Nie podobają mi się takie wynalazki w kratki

Opublikowano
  • Autor

Pitolicie :decayed:

Zobaczcie sobie jak wyglądają fabryczne realizacje DRLi w niektórych autach. Po tanim faceliftingu nagle DRLe się pojawiają

Będę mógł w końcu wykorzystać pełną funkcjonalność MCE z B7 :kox: (czujnik deszczu i światła :whistling:)

Opublikowano

PLUS: LED jest duży a nie choinkowy jak to widać na większości instalacji typu custom...

MINUS: jedyny wariant, który pasuje stylistycznie do nadwozia B6 to nie żadne kratki czy podróbki "węża" z B8 tylko prosty, ładny pasek taki jak zastosowany w poliftowym reflektorze C6. Ale to tylko moje zdanie...

Opublikowano
  • Autor
(...)

MINUS: jedyny wariant, który pasuje stylistycznie do nadwozia B6 to nie żadne kratki czy podróbki "węża" z B8 tylko prosty, ładny pasek taki jak zastosowany w poliftowym reflektorze C6. Ale to tylko moje zdanie...

Zgadzam się, wygląda to rozwiązanie imponująco.

Ale montowanie ich w klosz od B6 to gruba rzeźba, trudna do powtórzenia.

Opublikowano
PLUS: LED jest duży a nie choinkowy jak to widać na większości instalacji typu custom...

Amen. :P

Opublikowano
  • Autor

Spy photos:

dsc0074jkc.th.jpg dsc0075vm.th.jpg

:kox::decayed:

Opublikowano

wrzuc foty jak się świecą, najlepiej in night

Opublikowano
  • Autor

Nie podłączyłem ich jeszcze, może dzisiaj znajdę czas. Choć przewiduję problemy z komunikatami o błędach spalonych żarówek na FIS.

DRLami na sterować MCE z B7 korzystający z odczytów czujnika światła więc na zdjęcia w nocy bym nie liczył. MCE przełączy światła na mijania i wyłączy DRL-e [chyba że w B7 jednak to inaczej działa?]

Opublikowano

:confused4:Zawsze mozna wrocic do serii

Opublikowano
  • Autor

:decayed::grin::polew:

IMHO to najlepsza z łatwodostępnych opcji.

Opublikowano

IMHO to najgorsza z mozliwych opcji :facepalm:

Opublikowano
IMHO to najgorsza z mozliwych opcji :facepalm:

To jaka jest najlepsza z mozliwych IYHO?

Opublikowano

Rezanie lamp, ale to gruba sprawa (robil to kiedys jeden z userow w B6).

Takie dokladanie swiecidelek do zderzaka wyglada jak kupa... moze w lanosie, czy polonezie spoko, ale w Audi?

Andy chyba nie trzaska 100000km rocznie zeby to mialo jakikolwiek sens.

Opublikowano

Chyba najlepsza opcja to wyraznie na module i swieci drogowe z minimalna moca.

Opublikowano
  • Autor

Czy w kostkach u dołu słupka A od strony kierowcy są kable związane z oświetleniem wnętrza (lampki górne przód i tył) i mikrofonem BT?

Opublikowano

Tak - pomarańczowa kostka 17-pin.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Rezanie fotochromów zewnętrznych

20120519144723.th.jpg 20120519144757.th.jpg

Szczegóły w pierwszym poście

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Widzę, że rezałeś sam lustra zew fotochromowe. Ja kupiłem całe z fotochromem już, ale nie hulają.

Podejrzewam, że muszę podciągnąć przewody od lusterka wewnętrznego na oba zewnętrzne.

Od lusterka wewnętrznego wiadomo bo było rozpisane

pin 4 = aktywacja fotochromu dla lusterek zewnętrznych (w drodze do lusterek kabel przechodzi przez pomarańczowy 17-pinowy konektor – pin 7 – w lewym dolnym słupku A) [fioletowo/biały]

pin 5 = aktywacja fotochromu dla lusterek zewnętrznych (w drodze do lusterek kabel przechodzi przez pomarańczowy 17-pinowy konektor – pin 8 – w lewym dolnym słupku A) [fioletowy]

A dokąd ciągnąć do od strony lusterek zewnętrznych?

No i którędy? Tak jak w B8 tutaj http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/montaz-dzialanie-wewnetrznego-lusterka-fotochrom-230480/ demontując osłonę przeciwsłoneczną i słupek?

To byłby fajny link, tylko fotek nie ma niestety Automatisch abblendbare Aussenspiegel nachrüsten - A4-Freunde.COMmunity

Opublikowano
  • Autor

Z tego co pamiętam, bo było to prawie rok temu, zrobiłem tak:

Tak jak napisałeś powyżej, kable od lusterka wewnętrznego doprowadziłem do kostki znajdującej się na słupku A po stronie kierowcy demontując przy okazji osłonę słupka przedniej szyby. Od kostki tej poprowadziłem kable do każdego z lusterek zewnętrznych. Do lusterka prawego kable poprowadziłem wewnątrz deski rozdzielczej (na całej długości 2x0,5mm owinięte taśmą parcianką). Po każdej ze stron doprowadziłem je do wtyczki łączącej wiązkę auta z wiązką drzwi (widać to na drugim zdjęciu). Od strony lusterka kable dociągnąłem od wtyczki przy wkładzie lusterka do wtyczki łączącej drzwi z resztą auta. Pominąłem sterownik znajdujący się w drzwiach.

Pytaj jeśli coś jest niejasne.