Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 C5 AWX] Powrotny wąż z filtra paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku , mianowicie mam prośbę , powiedzcie który przewód ( oznaczone na fotce od 1 do 4 ) to jest nadmiar którym paliwo wraca do baku , pytam bo chcę wypompować paliwo i kupić pewne zimowe V-power , wydaje mi się , że albo 1 albo 2 , ale chciałbym być pewien żeby nie narobić bigosu . Chyba jak uruchomię silnik i nałożę szlauf na końcówkę którą paliwo wraca do baku to powinno być ok?

Silnik mam AWX 130 KM

filtr.jpg

Zapomniałem dodać ,dolna część fotki to przód silnika , góra to strona kabiny ( ale z pewnością każdy z Was to wie :wink4:)

Pozdrawiam.Felek.

[br]Dopisany: 04 Luty 2012, 15:03_________________________________________________Widzę , że trudno mi będzie przeczytać wszystkie wiadomości tyle ich jest. :(

Opublikowano

Przewodem 2 wraca do baku.

Opublikowano

Przewodem 2 wraca do baku.

nawet jest strzalka kierunku ptrzeplywu paliwa na tym zaworku z zawleczka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki , nie zauważyłem tej strzałki , a czy zawsze tam poleci paliwo z powrotem , bo wyczytałem gdzieś ,że ten zaworek z zawleczką to albo przepuszcza paliwo do baku albo idzie do filtra jak jest zimne paliwo ? A paliwo spuściłem poprzez wlew do kanału do karnistra.

Jeszcze jak już pytam , powiedzcie czy to normalne , przed chwilą wróciłem ze stacji benzynowej - kupiłem v-power diesel i niby na -30 st. podczas tankowania nalałem sobie do słoika i w słoiku początkowo było paliwo spienione -normalne , ale przyjechałem do domu ( słoik miałem w kabinie ) patrzę a paliwo mleczne , co Wy na to ?

Opublikowano

To paliwo nie jest polecane na zimę,jest suche,nie poprawia smarowania pompy i pompowtrysków,zwykły Shell Diesel Extra spokojnie wystarcza,u mnie było -27 i nic nie zamarzło,fura odpaliła.

Opublikowano
  • Autor

Grzegorz ,ale czy to jest normalne , że paliwo jest mleczne ? Zostawiłem słoik na zewnątrz przed garażem , zobaczę rano jak wygląda to paliwo .

Opublikowano

Raczej nie jest możliwe,tankuję w lecie V-Power Diesel i jest to jasna przezroczysta ropa.

Opublikowano

Panowie skoro ten zaworek zwrotny jest skierowany w stronę baku to jak ma się jego usterka do gorszego zapalania na zimnie?

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zachodzę zobaczyć jak to paliwo Shell v-power wygląda , ( pani na stacji benz. mówiła mi ,że temp. blokady filtra- zamarzania tego paliwa jest -30 st.dzisiaj dzwoniłem) w butelce jest mleko , a na dnie biały kożuch -parafina ( dzisiaj w nocy miałem - 15 st. więc gdzie tam jeszcze do -30 ?), nie wiem co o tym myśleć

paliwo.jpg

paliwo_2.jpg

Czy to jest normalna reakcja paliwa zimowego -30 na temperaturę -15 st?Jak myślicie.

Opublikowano

Masz rachunek to jedź na stację,pokaż to paliwo,zobaczysz jak zareagują, ja bym wezwał Policję,napisza notatkę i masz podstawy do odszkodowania.Kurde tyle kosztuje teraz ta ropa i tak oszukują.

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem przed chwilką na inną stację shell-a i mówię jak to jest , że paliwo v-power diesel na -30 podczas a przy -15 jest mleko i na dnie kożuch parafiny , pan mi mówi ,że to może mieć miejsce i trzeba lać środki zapobiegające zamarzaniu :confused4: ręce opadają , myślałem że na -30 to będzie pewne a tu lipa i w co tu wierzyć.

Opublikowano

bzdura zupelna, ON musi byc klarowny.

jezeli nie jest i do tego tak jak tuaj jest osad. tzn ze sie wytracaja parafiny a tzn ze stacja kupila tanszy ON przeznaczony na cieplejsze warunki

Opublikowano

Dziwny kolor jest,ten V-Power Diesel jest syntetyczny z GTL i kolor ma bardzo jasnya nie żółty,kiedyś też miałem go w butelce,sprzedali Ci zupełnie inne paliwo i w dodatku letnie.

Opublikowano

to jest jakaś kpina .... to po cholerę piszą że -30 skoro przy -15 robi się kicha ... robią z ludzi debiló i tyle :thumbdown: :thumbdown:

Opublikowano

Trzy najlepsze paliwa Orlen Verva, Shell V-Power Diesel i Statoil Gold Arctic . Orlen i Shell gwarantują -30 C - Statoil Gold Arctic gwarantuje -42 C .

W przypadku Orlenu i Shella - powstały duuuże maziste gluty parafiny :sick3: . Statoil "wytworzył" dużo, ale za to maleńkich kawałków.

image.jpg

Opublikowano

to nasuwa się pytanie gdzie ludzie mają tankować ? a ile statoil gold arctic kosztuje ?

Opublikowano

Jak wiadomo autobusy niby musza mieć paliwo OK bo komunikacja by stanęła :)

Ja tankuje tu :decayed:http://web.pks.rzeszow.pl/stacja_paliw.php Nigdy nie miałem problemow z paliwem , zadne tam Vervy itp.

Opublikowano

wrclaguna, ale nie wiem z czym mieszają w takim układzie... ,

natomiast Ci którzy tak wierzą w shell'a to proszę lekturę (3 wypowiedź) i powodzenia z ich paliwem gdzie kolwiek tankowanym...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=60225.0;highlight=shell+plaster+miodu

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna, ale nie wiem z czym mieszają w takim układzie... ,

natomiast Ci którzy tak wierzą w shell'a to proszę lekturę (3 wypowiedź) i powodzenia z ich paliwem gdzie kolwiek tankowanym...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=60225.0;highlight=shell+plaster+miodu

Czytałem to niestety po tankowaniu na shellu i też już omijam ich szerokim łukiem.

Opublikowano

Trzy najlepsze paliwa Orlen Verva, Shell V-Power Diesel i Statoil Gold Arctic . Orlen i Shell gwarantują -30 C - Statoil Gold Arctic gwarantuje -42 C .

W przypadku Orlenu i Shella - powstały duuuże maziste gluty parafiny :sick3: . Statoil "wytworzył" dużo, ale za to maleńkich kawałków.

image.jpg

Cześć koledzy, też robiłem taki test jak kolega wrclaguna u mnie było tak samo w paliwie z shella i Orlenu na spodzie butelki zrobił się gruby mazisty osad i całe paliwo zmętniało do porównania wziąłem jeszcze paliwo które przyjechało ze wschodu i ono było idealnie klarowne i bez żadnego osadu. Nasze stacje chyba oszczędzają na dodatkach mimo wygórowanej ceny ON ;(