Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Wskaźnik paliwa pokazuje minimum, zasięg 0 km, brak synchronizacji zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas proby odpalenia samochodu w te mrozy i jak padl akumulator to zaswiecily sie kontroli AIRBAG, zniknal 1 i 2 poziom komp pokladowego (jest tylko jeden), nie synchronizuje sie radiowo zegarek i wskaznik paliwa caly czas pokazuje mi min i zasieg na 0km mimo tego ze paliwo jest w baku. Po podpieciu VAG tez powyskakiwaly dziwne rzeczy ze jest niezgodnosc z nr VIN. Czy ktos moze pomoc jak naprawic wskaznik paliwa i powrocic radiowa synchronizacje czasu ?

Opublikowano

Trzeba od nowa przyuczyć sterowniki vinu (air bag,być może inne w razie potrzeby), w liczniku pozmieniać w kanałach adaptacji.Ja miałem podobnie(ale na szczęście bez problemów ze wskaźnikiem paliwa). Podłącz zdrowy aku zbób co trzeba i daj znać jak poszło. Pomoc masz na ross-tech wiki.

Opublikowano
  • Autor

Przyuczyc sterowniki VIN-u? Ma ktos pojecie jak to zrobic? Da sie to zrobic VAG-iem czy trzeba jechac do ASO? Moze ma ktos jakis namiar na dobrego specjaliste z Łodzi? Pomozcie bo nie moge sobie darowac ze probowalem autko odpalic na slabym aku. :wallbash:

Opublikowano

Jest na forum szukaj. U mnie było podobnie ze sterownikiem AIRBAG-u. Można vag-iem to zrobić

Opublikowano

W pierwszej kolejności ładowanie aku. Potem podpięcie vaga, usunięcie błędów i test zegarów. Daj znać co wyszło. Potem będziemy gdybac dalej.

Opublikowano

Miejmy nadzieje ze zegary nie zostały uwalone :confused4: Musiałeś kręcić az pewnie wszystko znikło na wyswietlaczu .

Takze ładuj AKU tak jak pisał studziany potem komp sprawdz błędy i wklej je tutaj :)

Opublikowano

Co do wskaźników spotkałem się w passacie b5 z takim przypadkiem, że wszystkie wskazówki były na środku skali (pewnie efekt spawania na podłączonym aku). Vag żadnych błędów nie wykrywał, test przechodził pozytywnie, zbawiennym okazało się odłączenie akumulatora na 5 minut i wszystko wróciło do normy. Natomiast co do air bag to robisz tak : wchodzisz w air bag odczyt ,kasowanie błędów następnie- adaptacje wpisujesz kanał 081 idź następnie w kolejnym oknie w odpowiednim miejscu wpisujesz wartość 02905 potwierdzasz wychodzisz.

U mnie z tego co pamiętam poszło za drugim razem, w moim przypadku musiałem dopasować jeszcze koło kierownicy oraz climatronic

Licznik- adaptacje kanał 19 idź następnie prawdo podobnie powinieneś zmienić na wartość 01011

Opublikowano
  • Autor

Zatankowalem 15 litrow paliwa i wskaznik paliwa odzyl:) i pojawila mi sie palemka przy zegarku wiec czas sie aktualizuje! Jutro postaram sie u znajomego przyuczyc sterowniki AIRBAG'u natomiast meczy mnie jeszcze kwestia dwoch "poziomow" komputera pokladowego. Kiedys mialem dwa (jeden liczyl np srednie spalanie dzienne a drugi srednie spalanie od ostatniego resetu) a teraz mam tylko jeden, dzienny i nie da sie przelaczyc na drugi. Czy ma ktos pomysl jak to zrobic?

Opublikowano
  • Autor

Co oznacza "sprawdzic kodowanie w liczniku"?

Opublikowano

Matko i córko - wszystko trza na tacy podać.Weź wpisz w szukajce Kodowanie licznika i znajdzie Ci srylion tematów. Wystarczy minimum chęci.

Adres 17 - Instruments

10 - Adaptacja --> kanał 19

Tutaj ustawiamy kodowanie wg swojej konfiguracji.

?xxxx: Illumination Option

0 - Needle and Scala only active at 'Light on"

1 - Needle already active at 'Ignition on'

2 - Scale already active at 'Ignition on'

3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active

x?xxx: Board Computer

0 - only Level 2 (long time memory)

1 - Level 1 and 2

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1

1 - Highline without DIS

2 - DIS 2

xxx?x: Ambient Temperature

0 - no Display, Illumination inactive

1 - Display and Illumination active

xxxx?: Remote Clock

0 - Remote Clock not active

1 - Remote Clock active

Jak nie wiesz jak zrobić kodowanie, poczytaj troche temat:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.0

Opublikowano

Miałem ostatnio to samo po odpaleniu z przewodów wyskoczyła rezerwa po podładowaniu aku wystarczyło go odpiąć na 5 minut i wszystko wróciło do normy

Opublikowano
  • Autor

A nie zresetowalo Ci sie radio po odlaczeniu aku?

Opublikowano

A nie zresetowalo Ci sie radio po odlaczeniu aku?

No niestety nie mam orginalnego radia więc nie .A nie masz kodu do radia ?

Ale z drugiej strony jeśli padł ci aku to radio i tak ci się zresetowało a przez nagły zanik napięcia elektronika w aucie zawsze wariuje i stąd większość problemów z błędami

Opublikowano

ORI radio nie powinno się zakodować po odłączeniu zasilania w samochodzie.

Opublikowano

studziany ma racje. Dzisiaj wymieniałem akku i żadnych kodów nie musiałem wpisywać. Radio Concert II

Opublikowano

U mnie też nie pokazywał wskaźnik paliwa, odłączenie klem pomogło. Wszystko działa :hi: