Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Brak mocy - przerywanie silnika 3000-4500 obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Posiadam auto z silnikiem 1.8t AEB jak jadę spokojnie i nie wciskam gazu do dechy to samochód normalnie się zachowuje i przyśpiesza.Jeśli wcisnę gaz do dechy to zaczyna przerywać w zakresie obrotów 3000-4500.Miałem ostatnio problem z silnikiem jak był zimny i wymieniłem zawór DV i problemy zgineły. Co teraz sprawdzać??

Opublikowano

moze byc ze mieszanka jest nie odpowiednia w danych zakresach

trzeba by sprawdzic czy nie z ubogo

Opublikowano

świece kiedy wymieniane? cewki też przejrzyj, a jak masz tam lpg to filtry mogą być zabite.

Opublikowano

przepływka na tapete

Opublikowano
  • Autor

Filtry niedawno były wymienione wraz z świecami ,samochód na gazie i benzynie zachowuje się tak samo.

Witam ponownie na 99% to nie są cewki ani przepływomierz cewki miałem podmienione i tak samo auto się zachowywało przepływomierz całkiem odłączyłem i również auto przy ok 3000-4500 obr/min nie miał mocy a jak delikatnie wciskałem gaz to wszystko było ok na moje oko jest coś z podciśnieniem do turbo ale nie wiem co przynajmniej tak mi się wydaje ??HELP

Na benzynie i na gazie jest to samo.

Opublikowano

witam mialem podobny problem u mnie przerywal w zakresie 1500-2500 obr/min pomogla wymiana modulu zaplonu znajduje sie on na pokrywie filtra powietrza

Opublikowano
  • Autor

postaram to podmienic z innego samochodu i dam znac chce jeszcze sprawdzic kata bo jest taki objaw na zimnym silniku ze dopuki sie nie nagrzeje to przerywa a puzniej jak sie wciska gaz na maksa to przerywa a jak delikatnie sie wciska to jest wszystko ok??

Opublikowano

Witam.Posiadam auto z silnikiem 1.8t AEB jak jadę spokojnie i nie wciskam gazu do dechy to samochód normalnie się zachowuje i przyśpiesza.Jeśli wcisnę gaz do dechy to zaczyna przerywać w zakresie obrotów 3000-4500.Miałem ostatnio problem z silnikiem jak był zimny i wymieniłem zawór DV i problemy zgineły. Co teraz sprawdzać??

sprawdz dolot pomiedzy filtrem a turbo, tam jest gdzies dziura na dwa palce