Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dev, z tyłu mam dwa identyczne jarzma, które nie są odbiciem lustrzanym jak widać, czy tak ma być?

IMAG0361.jpg

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jarzma mają ten sam nr kat.

Tapnięte z SGS III

Opublikowano

jest ok, jarzma na 288/12 mm takie właśnie sa

Opublikowano

Oki bo w końcu trzeba to do kupy poskładać :decayed: Przód już chwilę jeździ, poszło nawet całkiem sprawnie, tył w trakcie :ad:

Opublikowano

ale na pewno nie taki .... :wink:

60229371471c0b27med.jpg

Opublikowano

Dev masz jak pokazać różnice w osłonach tylnych pod tarcze 288mm miedzy ośką a quattro? czy do B6/b7 podejdą osłony z innego modelu auta? ile może kosztować komplet takich osłon i czy te osłony z fotki poniżej są pod ośkę czy quattro?

2013_07_13_15_12_45.jpg

Opublikowano

w ETCE masz potrzebne numery

Opublikowano

U mnie w quattro mocowane są na 3 śruby, fotkę pstryknę wieczorem.

Przy okazji warto się zaopatrzyć w śruby mocujące jarzma

N90876802 - przód M14 x 1,5 x 38 - 4 szt

N91058702 - tył góra M10 x 1,25 x 52,5 - 2 szt

N91058802 - tył dół M10 x 1,25 x 62,5 - 2 szt

Ja musiałem u siebie już jedną rozwiercić, ciekawe jak pójdzie z drugiej strony...

---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:21 ----------

Chyba identyczny ale dla mnie malowałeś na niebiesko jak widać po jarzmach :decayed:

Zastanawiam się czy malować osłony z tyłu :whistling: Przód pomalowałem ale i tak go nie widać z za tarczy, nie wiem czy nie będzie głupio wyglądać jak z tyłu dookoła tarczy będzie niebiesko, chociaż ten oryginalny czarny wcale nie rewelacyjny :eusathink:

Opublikowano

Czyli oslony tylne pod tarcze 288mm z quattro b7 3.0tdi podejda bez zgrzytu do b6 z ośką?

Opublikowano
U mnie w quattro mocowane są na 3 śruby, fotkę pstryknę wieczorem.

Przy okazji warto się zaopatrzyć w śruby mocujące jarzma

N90876802 - przód M14 x 1,5 x 38 - 4 szt

N91058702 - tył góra M10 x 1,25 x 52,5 - 2 szt

N91058802 - tył dół M10 x 1,25 x 62,5 - 2 szt

Ja musiałem u siebie już jedną rozwiercić, ciekawe jak pójdzie z drugiej strony...

---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:21 ----------

Chyba identyczny ale dla mnie malowałeś na niebiesko jak widać po jarzmach :decayed:

Zastanawiam się czy malować osłony z tyłu :whistling: Przód pomalowałem ale i tak go nie widać z za tarczy, nie wiem czy nie będzie głupio wyglądać jak z tyłu dookoła tarczy będzie niebiesko, chociaż ten oryginalny czarny wcale nie rewelacyjny :eusathink:

popatrz że tam masz całkiem inne jarzmo :naughty::naughty::naughty:

Opublikowano

a może zna ktoś rozmiar śrub mocujących tylne jarzma w ośce rozmiar tarcz 245 mm?

Opublikowano

245 tak mocno hamuje że myśle że na plastelinie by się utrzymało :decayed::decayed::decayed:

M10x1,25x52,5 i M10x1,25x62,5 :wink:

Opublikowano
Czyli oslony tylne pod tarcze 288mm z quattro b7 3.0tdi podejda bez zgrzytu do b6 z ośką?

Jeżeli te na zdjęciu co wrzuciłeś to są od ośki to w Q są inne mocowania. W ASO dałem za nowe coś koło 200 PLN

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

Czy tak całkiem to bym się kłócił, na moje oko w miarę podobne, to są od eSy?

Opublikowano

Jeżeli te na zdjęciu co wrzuciłeś to są od ośki to w Q są inne mocowania. W ASO dałem za nowe coś koło 200 PLN

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

Czy tak całkiem to bym się kłócił, na moje oko w miarę podobne, to są od eSy?

tak patrząc to każde jarzmo jest do siebie podobne... Kawałek metalu :naughty::naughty: Moim zdaniem jest ono całkiem inne i widać to na pierwszy rzut oka. Od eSy b6/b7 jarzmo wygląda jeszcze inaczej, przednia poprzeczka jest zaokrąglona. Stawiam na S4 B8 :decayed:

Opublikowano

Jarzma od A6C6 tarcza 330/22mm.

Zaciski alu od RS4 B7 :whistling:

Opublikowano

Dzięki za rozmiary śrub. Teraz będą tarcze 255 mm:decayed:

Opublikowano

Wal od razu 288mm

Zmiana z 245 na 255 bedzie praktycznie niezauwazalna

Opublikowano

dokładnie tak. :hi: w razie co mam ładny komplecik 288 :decayed:

Opublikowano

Foto osłony tył 288

IMAG0364.jpg

Opublikowano

Przemek a ta osłona 288mm tył, ktorej fote zapodales jest pod ośkę do b6/b7 tak?