dies Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 W mojej b5 2.5 tdi 150km odczuwam potężny brak mocy (moc porównywalna do 1.9 90 koni). Załączam filmik z identycznym brakiem mocy na pełnym zakresie obrotów (film nie mój lecz objawy identyczne). . 2.5 TDI powinno się zbierać lepiej. Wiadomo, że za takie cośc najlepiej brać się od zrobienia logów. Same logi doślę za jakiś czas, ale mam prośbę do forumowiczów o jakieś sugestie co może być nie tak. Dodam tylko, że po odłączeniu przepływki auto zbiera się lepiej od dolnych zakresów, lecz realne przyspieszenie do setki zajmuje tyle samo co z podłączona przepływką (ok 13-14 sek). Z podłączoną przepływka muł od samego dołu. Znajomy mechanik polecił mi szukać dziur w układzie ciśnienia. PS. co do logów prosiłbym o informacje w ktorych grupach je robić. Proszę też o wyrozumiałość spowodowaną 1 postem na forum. Pozdrawiam!
antonio Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 co do logów to dział diagnostyka i wątek FAQ
Arturoo Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 no na podstawie filmiku to widać tylko ,że furka nie jedzie , w Twojej okolicy spoty się pewnie odbywają :gwizdanie: ,poszukaj ,napisz poproś o pomoc w zlogowaniu autka ,postawisz butelczynę ,a napewno znajdziesz ochotnika ,który zna się na tym ,wstawicie logi jak pisze antonio i będziesz czekał na opinie mądrzejszych
dies Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Przepraszam za zwłokę w temacie. Problem został rozwiązany. Wycięcie katalizatora rozwiązało problem. Temat można zamknąć.
danu44 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Przepraszam za zwłokę w temacie. Problem został rozwiązany. Wycięcie katalizatora rozwiązało problem. Temat można zamknąć. No prosze i znowu ten legendarny katalizator... Do wiadomosci, wszystkich ktorzy maja problemy z moca. 1. Auto bez kata...
Rekomendowane odpowiedzi