radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam. Niewiem czy dobry dział, chciałem go dać "na każdy temat". Jakby co to proszę o przeniesienie. Ostatnio nie mogłem wogóle jeździć, cały czas szarpał, nie miał mocy, co chwilę gasł. Wczoraj wymieniłem filtr paliwa i już jest dobrze, przy okazji musiałem wymienić świece bo jedna była zła. Teraz męczy mnie inny problem. Jak odpalę a jest zimny silnik (po całonocnym staniu) to przez ok. 20-30sek. szarpie mi trochę, później jest wszystko jak należy. Co to może być ?
radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Tak. Przynajmniej tak myśle. Osobiście tego nie robiłem, zostawiłem u mechanika.
danu44 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Tak. Przynajmniej tak myśle. Osobiście tego nie robiłem, zostawiłem u mechanika. No to dowiedz sie od mechanika jakie zamontowal Ci swiece zarowe... A moze masz rachunek albo opakowanie po swiecach.
radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Niestety nic z tych rzeczy, to jest typowy mechanik, ale naprawia auta tylko znajomym. Świece są wg mnie wporządku, przed chwilą właśnie wróciłem z małej przejażdżki, szarpanie byłowyłącznie z rana, bo teraz jak odpalałem to lepiej odpalił niż niż nowe auta Czy to może być paliwo ? Chodzi mi o to że jakieś lipne, że marznie i później nie chce odpowiednia dawka dojść ? Tankuje na najlepszej z najgorszych stacji marketowych-tesco, ale tankuje tam od kilku lat i jeżdże bez narzekania, kilka razy zdarzyło mi się tankować na lepszych (shell, lotos) ale żadnej różnicy nie czułem, żeby się lepiej jeździło.
danu44 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Niestety nic z tych rzeczy, to jest typowy mechanik, ale naprawia auta tylko znajomym. Świece są wg mnie wporządku, przed chwilą właśnie wróciłem z małej przejażdżki, szarpanie byłowyłącznie z rana, bo teraz jak odpalałem to lepiej odpalił niż niż nowe auta Czy to może być paliwo ? Chodzi mi o to że jakieś lipne, że marznie i później nie chce odpowiednia dawka dojść ? Tankuje na najlepszej z najgorszych stacji marketowych-tesco, ale tankuje tam od kilku lat i jeżdże bez narzekania, kilka razy zdarzyło mi się tankować na lepszych (shell, lotos) ale żadnej różnicy nie czułem, żeby się lepiej jeździło. Moze w drodze wyjatku zatankuj jakiegos lepszego paliwa z zimowym dodatkiem. Napewno bedzie drogo... I jeszcze jedno opakowanie np. STP z antyzelem dodaj do tego. Mysle ze powinno pomoc... ps caly czas chodzi chyba o Clio..? wiec moze popytaj na tamtym forum.
radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Pytałem też na tamtym forum, ale nie zawsze odpowie ktoś kto się dobrze zna na takich rzeczach. Dlatego pytam, na kilku różnych i wtedy wiem mniej więcej co zrobić. Dam znać jak się będzie zachowywał przy lepszym paliwie. A jeszcze odnośnie STP, dobrze się to miesza z paliwem ? Chodzi mi o to czy nie zostanie po tym syf ? Teraz na allegro sprawdzałem STP, który byś polecił ? Bo widziałem do diesla zwykłe, z antyżelem i do wtryskiwaczy, chociaż ten na wtryskiwacze nie powinien mi być potrzebny bo tu o paliwo się więcej rozchodzi. Jaka jest różnica między zwykłym STP do diesla a tym z antyżelem ?
danu44 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Teraz na allegro sprawdzałem STP, który byś polecił ? Bo widziałem do diesla zwykłe, z antyżelem i do wtryskiwaczy, chociaż ten na wtryskiwacze nie powinien mi być potrzebny bo tu o paliwo się więcej rozchodzi. Nalej oba naraz czarny i niebieski... z antyzelem http://www.stp.com.pl/produkty/paliwa.html ps. syf nie pozastanie, ale musisz jezdzic autkiem a nie stac w garazu...
radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 ok dzięki a jeszcze ostatnia rzecz, trafiłem na forum gdzie jeden gość napisał że STP nie nadaje się do starych silników, czy to prawda ?
danu44 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 ok dzięki a jeszcze ostatnia rzecz, trafiłem na forum gdzie jeden gość napisał że STP nie nadaje się do starych silników, czy to prawda ? Wiesz zawsze beda rozne opinie, jeden chwali drugi gani... Ja mam stare auto i leje... i nic zlego sie nie dzieje
radek8 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 dzięki dam znać czy się polepszyło, najpierw spróbuje lepsze paliwo, a później będę dolewał STP, bo chcę sprawdzić czy to będzie faktycznie od paliwa
Rekomendowane odpowiedzi