Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brzęczyk włączonych świateł, rezerwy paliwa, dźwięków ostrzeżeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie znalazlem na forum, albo zle wpisywalem w szukajke :) Audi A4 1995rok, wiem ze to powinno byc, a jednak nie informuje o zapalonych swiatlach po otwarciu drzwi, zapaleniu rezerwy. Przy tescie wyjsc Licznika na VAGu tez nie brzeczy :/ To sie moglo zepsuc? Domniemam, ze bzykałka jest w liczniku gdzies tak? Jak tak to w ktorym miejscu? Mozna ja wyciagnac/wymienic/naprawic ??

z gory dzieki za pomoc :) pozdrawiam.

EDIT:

Kurcze, doszukalem sie wkoncu ale bez odpowiedzi, moze wiec ktos juz poradzil sobie z tym i mi pomoze ;] Tematu usunac nie moge bo nie mam uprawnien, wiec moze akurat...

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

no dobra wymiana ale jak mi brzeczy przy pozostawionych światłach a nie odzywa sie przy wlączeniu rezerwy to chyba nie brzeczyk moze ktoś ma jakieś pomysly :disgust:

Opublikowano

to sa 2 :wallbash:a który jest który :embarrassed:

Opublikowano

Jak masz interfejs vag coma to zrób sobie test zegarów :decayed:

gong to bardziej bą bą bą, a buzer to bardziej piiiiiiiiiiiiii :przebiegly: :przebiegly: :przebiegly:

Opublikowano

Hmmmm tez bym chciał to wiedzieć u mnie ani po zapaleniu rezerwy nic nie pika ani po otwarciu drzwi na włączonych światłach. To jeden brzęczek jest od tych 2 rzeczy??

Opublikowano

a czy gdzies takie cos mozna dostac?? mam na mysli brzeczyk.

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item496527990_mini_glosnik_30mm_plaski_polipropylen_gd02_fakt.html

http://www.allegro.pl/item487955704_glosnik_mini_30_mm_16om_0250.html

ja taki kupiłem i jest super jak zostawię na światłach to robi piiiiiiiiiiiiii , jak rezerwa to piśnie raz albo awaria to 3 razy, a jak robie tes vagiem to jest fajny gong

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

powiedzcie mi a co to moze byc jak na tescie dziala gong swiatel a jak otwieram i zostawie swiatla to nic jest taka mozliwosc ze jest gdzies wyłaczony ????

Opublikowano

powiedzcie mi a co to moze byc jak na tescie dziala gong swiatel a jak otwieram i zostawie swiatla to nic jest taka mozliwosc ze jest gdzies wyłaczony ????

a wyjmujesz kluczyk ze stacyjki, stacyjka musi ci odbić bo inaczej ci się nie włączy

Opublikowano

no wyciagam kluczyk odbija stacyjka ale nic nie slychac gonngu

• 2 lata później...
Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego wątku.

Czy ktoś to już ogarnął??

Jeżeli tak to czekam na wieści.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A wiec, z tego co zauwazylem u siebie, to wnioskuje ze dlatego niektorym nie dziala brzeczyk przy wyciagnietym kluczyku ze stacyjki, zapalonych swiatlach i otwartych drzwach ze ma cos skopane z wlacznikiem w zamku. Ja u siebie zamontowalem podswietlenie nog z przodu przy otwarciu poszczegolnych drzwi, czyli otwieram lewe drzwi zapala sie lew przestrzen kierowcy, otwiera sie pasazer to tylko strona pasazera swieci. Zauwazylem u siebie ze jak otworze drzwi i mam wlaczone swiatla i wyciagniety kluczyk ze stacyjki to ze nie zapala mi sie oswietlenie nog odrazu a zatem brzeczyk tez nie dziala. Dopiero po jakims czasie jak drzwi sa otwarte dluzsza chwile to zapala mi sie oswietlenie nog i brzeczyk zacznie brzeczec w tym samym czasie. Gdy tak testowalem nasluchiwalem co jest i dosluchalem ze w momencie gdy drzwi sa otwarte i po jakims czasie zapali sie osweitlenie nog i brzeczyk zacznie dzialac ze cos jakby delikatnie puknie w okolicach zamka. I takie pukniecie za kazdym razem sluchac w momencie gdy zapali sie oswietlenie nog i brzeczyk swiatel. Sadze ze jest tam jekies male ustrojstwo lub jakis przekazniczek ktory sie zawiesil. I po prostu po jakims czasie sie odblokowuje i zaczyna dzialac.

Opublikowano

No ciekawa teoria.Kurcze ale nigdzie nie znalazłem żadnego schematu połączenia do tego niby przekaźnika.Tak jak napisałeś jest on chyba gdzieś przy zamku.Szukałem i nie mam pojęcia gdzie.

Opublikowano

z własnego doswiadczenia wam napisze ciekawostke, w skodzie octavi tej starej, jak otwieralem drzwi przy wlaczonych swiatlach i wyjetym kluczyku brzeczal buzer, ale tylko przy lekkim otwarciu, kiedy otworzylem na cala szerokosc to przestawal brzeczec, kiedy zostawialem w malej szerokosci to brzeczal caly czas, wnioskuje z tego ze to gdzies w zawiasie

Opublikowano

No ciekawa teoria.Kurcze ale nigdzie nie znalazłem żadnego schematu połączenia do tego niby przekaźnika.Tak jak napisałeś jest on chyba gdzieś przy zamku.Szukałem i nie mam pojęcia gdzie.

Chodzi o mikrostyk w klamce. Jest na forum jak wymienić :wink4:

Opublikowano

Kolego mógłbyś podać link bo za cholerę nie mogę znaleźć tego wątku.

Pozdrawiam