Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Co można jeszcze zrobić w mojej a4 1.9 tdi BRB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w brb jest centralny IC więc styka bez problemu na T od AWX, AVF z serii KKK nowa koszt 2,3. Moim zdaniem wiecej pogada jak z BRD "rumunka" uzywka do tego... :)

zeby robic PD AL'e, FMIC, sprzeglo race i T BRD + wydech 2,5'' to w BRB nie bedzie mocarnych szcztowych 180ps, tylko 200+. wiec wsadzaj KKK AVF wytnij katy remapa i z czapki...

edit:

chyba ze chcesz, to

1. sprzeglo race SACHS RACE PERFORMANCE 240mm z tarczą wzmocnioną organiczną do 1.9, 2.0TDi na dwumas wytrzymuje 450Nm bez uslizgów wchodzi tez na jednomas. 2,4t.

2.Co do PD zdajesz swoje jesli ok i robia hybrydy BOSCHowskich końcówek do pompek AL (otworki 0,195) - kazda pompka jest testowana i ustawiana na stanowisku serwisowym (cisnienie otwarcia, dawki, BIPy). przy zakupie kompletu (koncówki i regulacja pompek ), (4 zestawy na 4 pompowtryskiwacze) - opcjonalnie wymiana uszczelek. Koszt 2,4t. z kompleksowa robocizna.

3. FIMC rzeźba orurowań ok. zalezy u kogo, ale sred. 800-1,2t.

4. Turbo BRD lub hybryda GT22, lub od BMW 3.0 gt22 + flansza na wydech, EGR koszt turbo jesli robisz wydech to

5 kwasówka 2,5 cala 1m/50zl + koszty rzeźby wraz punktem 4. ok +/- 2t.

6. Map sensor [zegar] BOOST, ok 100-250zl.

7. dól olejowy od np. ARL'a koszty czesci rury, chlodnicy, pompy.

8 program zalezy u kogo od 600 - 1,5t

latasz na 450Nm i 200ps+ :pali:

w brb nie ma centralnego IC chyba ze ktos sobie taki sam wsadził. oryginalnie jest tylko po lewej stronie

Opublikowano

bodaj taki sam jak w awx :)

Opublikowano

taki sam

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za tak liczne odpowiedzi. Postanowiłem wsadzic turbo awx i większy IC jesli osiagne przy tym 160 165 koni będe naprawde zadowolony z wyniku. Dziekuje wam bardzo za pomoc :>

Opublikowano

hamulce tez zmien bo te które masz nadaja sie tylko na szmelc

Opublikowano

Dziękuje za tak liczne odpowiedzi. Postanowiłem wsadzic turbo awx i większy IC jesli osiagne przy tym 160 165 koni będe naprawde zadowolony z wyniku. Dziekuje wam bardzo za pomoc :>

na seryjnym IC wartosc 160 PS jest osiagalna

Opublikowano
8 program zalezy u kogo od 600 - 1,5t

raczej taki setup 1500 zł... bo to nie korekta

Sa pewne osoby co zrobia taniej i dobrze :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

och sorry panowie, rzeczywiscie IC jest centralnie, ale w goferze BKC :hi: wybaczta...

adrian998998

Mam dzialke obok Łochowa ''Kamienczyk'' to chyba wiesz... moze jakies spotkanie w maju.. :naughty: pozdrawiam.

peter22

przy ilu masz Max Nm po Roglu, masz wykres lub log Nd011?

Zauwazylem tendencyjne wycinanie żadania cisnienia na T w granicach 1,5 do 2,6, zeby bylo "plasko w miare i wysoko", jak i druga rzecz ale cii...

Opublikowano

Witam i od razu wielkie dzieki za informacje, od dluzszego czasu zastanawialem sie jakby dodac moje a4 troche mocy, dla mnie 160km jak na razie bedzie zadowalajace, latem zamierzam troche pomodzic w nim wiec zobaczymy co z tego wyjdzie :>

Opublikowano

160kM to dopiero poczatek..... :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

od 380Nm nawet zaczyna to trochę jechać, coś jak taczka gnoju z górki, mi się już podobało... ale jak się uzależnisz to będziesz chciał cały czas więcej.....

Opublikowano
  • Autor

Wsumie masz racje ale troszke mi szkoda mojej a4 w niej chciał bym miec tak około 160 koni. Mieszkam w niemczech i czesto jezdze do polski a przy orginalnych 115koni i przy załadunku na maxa pod górki na autostradach cieszko bywało teraz po programie jest duzo lepiej Ale... to jednak nadal zamało:D Do porzadnego tuningu myslałem o a3 1.9 tdi 131koni w quatro i cos z tego maleństwa zrobic fajnego

Opublikowano
myslałem o a3 1.9 tdi 131koni w quattro i cos z tego maleństwa zrobic fajnego

lepiej 1,8t Q .... sam teraz takiej zabaweczki szukam

Opublikowano

Wsumie masz racje ale troszke mi szkoda mojej a4 w niej chciał bym miec tak około 160 koni. Mieszkam w niemczech i czesto jezdze do polski a przy orginalnych 115koni i przy załadunku na maxa pod górki na autostradach cieszko bywało teraz po programie jest duzo lepiej Ale... to jednak nadal zamało:D Do porzadnego tuningu myslałem o a3 1.9 tdi 131koni w quattro i cos z tego maleństwa zrobic fajnego

tam zrobisz 160-170kM, no i ważna sprawa jest Q :good: :good: :good: :good:

nie ma żadnych problemów z trakcją :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 22 Luty 2012, 20:18_________________________________________________

myslałem o a3 1.9 tdi 131koni w quattro i cos z tego maleństwa zrobic fajnego

tez szukam :wink4: :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano
tez szukam

a a4q na sprzedaż jest? bo mam chęć :cool1:

Opublikowano

jak znajdę BEX-a moja bedzie do "oddania"

ale "... to nie sa tanie sprawy panie Paździoch..." :wink4: :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

jak znajdę bexa to nie będę chciał drugiej a4 :decayed: po prostu załamały mnie 2 x A3 1,8tq i jedna S3 :( dobra koniec OT :hi:

Opublikowano

W sumie sam bym sie przesiadł chetnie na BEXA + FMIC + WYDECH i sofcik :naughty: