kodżak Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, mam taki problem. Działający tylko prawy guzik podnoszenia szyb po stronie kierowcy, nie działa lewy guzik po stronie kierowcy i guzik pasażera również. Z góry wielkie dzięki.
hidden22 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam. sprawdź wiązki kabli pomiędzy drzwiami w gumowej osłonie może gdzieś kable sie przetarły albo guziki się posypały. U mnie tez nie chodził przycisk po stronie kierowcy z szyby pasażera, przeczyściłem styki w drzwiach troszkę mocniej podusiłem przycisk i już wszystko chodzi najpierw ściągnij osłonę gumowa miedzy drzwiami może tam tkwi problem pozdro
darkle Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 U mnie coś nie bardzo działa jeden przycisk i ewidentnie to wina przycisku. Tzn działa ale tak jakby czymś lepkim był zaklejony w środku, jak się go rozrusza to działa, ale jak wiadomo te przełączniki mają 2 stopnie: na pierwszym powinien opuszczać/podnosić szybę tylko jak się go trzyma a na drugim do końca. No i u mnie opuszczanie szyby działa dopiero na drugim stopniu, na tym pierwszym ostatnio coraz bardziej coś nie stykało aż przestało całkiem. I tu mam pytanko, z tego co znalazłem na forum to widzę że nie da się go wyjąć bez zrywania boczku, a to mi się za bardzo nie uśmiecha. Ale rozbierał ktoś ten przycisk? Czy da się do niego tak bez rozbierania napuścić jakiegoś kontaktu, i czy to mu raczej nie zaszkodzi?
Rekomendowane odpowiedzi