Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Golf 1.9 TDI ASV Walka ze stat kątem wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem pojawił się po dużych mrozach, auto chodzi bardzo twardo.

w 000 BS ma 255, a w 004 przy żadaniu 2 BTC actual 27 BTC wysterowanie zaworu 2.6%

Sprawdzalem pompe wzg wału i blokada wchodzi, mozliwe ze da sie tyle naciagnac regulacja na pompie ?

Bo mi coś się wydaje ze n108 leży tylko jak z nim sobie poradzić ? da rade go zdemontować bez wyjecia pompy ?

Opublikowano

Chyba bez wyjecia pompy sie nie obejdzie.

Mogla tez pęknąć jedna ze sprezyn.

Opublikowano

rozumiem :) a powiedz mi jedno, pelne wysuniecie trzpienia zaworu to max czy min wyprzedzenie zaplonu ?

Opublikowano

A jeszcze jedno... jak w dynamicznym 004 ??

Opublikowano

A jeszcze jedno... jak w dynamicznym 004 ??

stoi w miejscu jak i w stat

ta sprezynka jest w n108 ? tam jakis filterek jest jeszcze jak dobrze kojarze[br]Dopisany: 12 Luty 2012, 15:09_________________________________________________n108 na stole.....

brak reakcji na podanie mu 12 V

dead ?

Opublikowano

Długo Ci zeszło z wyjęciem pompy ?

Opublikowano

wyjecie pompy w asv to 40minut roboty

Opublikowano

Długo Ci zeszło z wyjęciem pompy ?

dalem rady w 10 min :)

ale nie rozbieralem dolu rozrzadu, z ustawieniem bedzie trudniej bo z dolu nie bedzie jak trzymac paska by nie przeskakiwal po wale ale dam rade :) pompe trzymaja dokladnie 4 sruby :)

Opublikowano

Chlopaki...

W A4 AFN bedzie to samo... chodzi mi o wyjecie pompy ??

Opublikowano

troszke inaczej bo pompa ma regulacje przez pochylosc a asv na fasolkach na kółku jak w PD, we wzdluznym dostep gorszy i mniej widac, trzeba bedzie odkrecic kółko, zdjac je z klina, w sruby od str rozrzadu i 2 od strony przeciwnej, plus przewody wys cisnienia i odpiac kable ;)

Opublikowano

niestety sa dwie wersje

zdejmowac przod-dla mnie szybciej i bezpieczniej(wtedy tak z 1.5h)

badz wersja na debila bez zdejmowania przodu ale mozna nie trafic z paskiem i bedzie przeskakiwal na wale dolnym.I czas podobny bo gimnastyka niesamowita[br]Dopisany: 13 Luty 2012, 22:22_________________________________________________afn jest trudniejszy,nawet odkrecenie rurek i sruby pod rurkami jak ktos nie ma patentu to moze sprawic klopot.Generalnie trudniej

Opublikowano

Czyli grubiej.

Mam wyciek i musze się liczyc z wyjeciem pompy... bo wyciek moze byc z oringu tlokorozdzielacza... ale to czarny scenariusz.

I jeszcze jedno pytanie ... czy da rade wymienic podkladke/uszczelke pod regulatorem początku wtrysku bez wyciagania pompy.

Opublikowano

n108 da sie wyciagnac z pompa na silniku ale wg mnie czlowiek wiecej straci na to czasu niz rozwalajac wszystko :)

[br]Dopisany: 14 Luty 2012, 18:07_________________________________________________n108 zapiety na pompie :) pompa wlozona :) po zalaniu jej odpalil po 3 sec krecenia :)

z katem wtrysku trafilem na slepo jest 55 :D wyprz jest realizowane ok

do zrobienia w aucie jeszcze jest dwumasa i suszarka :P ale to nie moje auto takze jak sobie tam zdecyduja

Opublikowano

Wymieniłes na nowy ?