zizel Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam 1,5 roku temu zalozylem hidy z allegro i teraz prawa lampa zapala sie dopiero po kilku załączeniach swiateł, lewa tez czasami ma problem ale rzadziej. Podmieniłem przetwornice na odwrót i ta prawa teraz sie zapala a lewa nie. Wiec wniosek ze niby przetwornice, ale z drugiej strony szwagier miał identyczna sytuacje i wymienil same palniki i problem znikl wiec teraz nie wiem czy inwestowac w nowy zestw czy tylko w palniki? Macie moze jakies doswiadczenia w tym temacie? Znacie moze jakies sprawdzone zestawy na allegro?
krzysztofquattro Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Mam taką sytuację , ale u nie to na bank wina przetwornicy. Nasuwa mi się tylko jedna propozycja , skoro zmieniłeś miejscami przetwornice zamień jeszcze palniki. To powinno wyjaśnić co jest winne.
Syllwek Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 W moim przypadku przy podobnym problemie wystarczyło dobrze odizolować obudowę i mocowanie przetwornic od masy i problem znikła a występował na tym zestawie hid'ów w 3 samochodach objawiając się dokładnie takim samym problemem.
zizel Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Opublikowano 16 Lutego 2012 Mam taką sytuację , ale u nie to na bank wina przetwornicy. Nasuwa mi się tylko jedna propozycja , skoro zmieniłeś miejscami przetwornice zamień jeszcze palniki. To powinno wyjaśnić co jest winne. zamiana palnika nam juz nic wicej nie daje, bo gdy zamienimy jescze palniki miejscami to bedzie konfiguracja początkowa.[br]Dopisany: 15 Luty 2012, 10:30_________________________________________________ma ktos jeacze jakies doswiadczenia w tym temacie?
krzysztofquattro Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Mam taką sytuację , ale u nie to na bank wina przetwornicy. Nasuwa mi się tylko jedna propozycja , skoro zmieniłeś miejscami przetwornice zamień jeszcze palniki. To powinno wyjaśnić co jest winne. zamiana palnika nam juz nic wicej nie daje, bo gdy zamienimy jescze palniki miejscami to bedzie konfiguracja początkowa.[br] Nie chcę cisnąć , ale napisałeś że po zamianie miejscami przetwornic prawa lampa zaczęła palić , a szwankuje lewa więc wskazuje to na niską jakość przetwornicy. W moim przypadku wpływ na to ma temperatura im zimniej tym trudniej ją zapalić. W temperaturach dodatnich odpala od kopa.
Rekomendowane odpowiedzi