Hesher Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 jezeli nalezy wymienic olej w skrzyni to kiedy, po jakim przebiegu? posiadam manualną 6-cio biegową skrzynie biegów silnik 2.0 TDI rocznik 2007
rav Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Witam Producent twierdzi, że nie ma potrzeby wymiany oleju w skrzyni biegów. Tak więc określenie przy jakim przebiegu dokonać wymiany oleju to rzecz względna. W poprzednim A4 B6 wymieniłem olej w skrzyni i tylnym dyferencjale przy przebiegu około 200 tys. Stary olej był wyraźnie przepracowany i należała mu sie wymiana . _________________ Pozdrawiam Rafał
antonio Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 dzięki sorry za moją wścipskość ale doczytałem coś w innym wątku i moja odpowiedź brzmi: zapytaj w ASO
rav Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 dzięki sorry za moją wścipskość ale doczytałem coś w innym wątku i moja odpowiedź brzmi: zapytaj w ASO Od razu mogę Ci odpowiedzieć co powiedzą w ASO na te temat: Nie wymienia się oleju w skrzyni no chyba że skrzynia została poddana naprawie, lub stwierdzono ubytek oleju. - Taką odpowiedz ja dostałe jak pytałem w ASO odnośnie wymiany oleju w skrzyni manualnej i tylnym dyferencjale. Ale jak zobaczyłem co się wylało ze skrzyni po przejechaniu około 200 tys jestem zupełnie innego zdania niż ASO.
Rekomendowane odpowiedzi