Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Zapowietrza sie po wymianie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patryk ostatnio spotkałem się z przypadkiem w pasku b5 że się zapowietrzał rozpędziłem go na trzecim biegu a on nagle się zapowietrzył problem leżał po stronie przewodów paliwowych idących od zbiornika do silnika średnica ich wewnątrz była czymś zasyfiona i silnik nie dostawał odpowiedniej ilośći paliwa po zmianie przewodów problem się rozwiązał ja wiem że passat b5 a audi b7 to całkiem inna bajka ale i młode auto ale problem podobny

Opublikowano
  • Autor

Wiem przed wymiana pompy jeszcze zrobie test z przewodami,w jeden koniec dmuchne sprezarka a drugi zaslepie i bedzie wiadomo

Opublikowano
  • Autor

Niestety to nie spietrzajaca,podmieniona kolejna i guzik dalo.Nawet zostal zatankowany pod sam korek i tez z oporem.

Opublikowano

a probowales, zostawic auto z odkreconym korkiem paliwa, i analogicznie, bez korka uruchamiac silnik?

Opublikowano

ale strupy te silniki jakaś masakra e136.gif

Opublikowano

A pompa dobrze zamontowana? nie jest zanurzona przypadkiem tylko cześćiowo w ropie i nie zasysa poł na pół ropy z powietrzem.

Jak tworzy sie ciśnienie w filtrze to pewnie ską sie te powietrze bierze. Proponuję wziąć przezroczysty wezyk 2-3m bieżące i zamontowac go przy filtrze, podejrzewam że zobaczysz pęcherzyki powietrza w nim.

Opublikowano
ale strupy te silniki jakaś masakra http://cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif

co Twój post wnosi do tematu?

Masz dostęp do statystyk awaryjności tych silników? :kwasny:

Opublikowano
ale strupy te silniki jakaś masakra http://cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif

co Twój post wnosi do tematu?

Masz dostęp do statystyk awaryjności tych silników? :kwasny:

Nie było tematu nie zbyt dobre zachowanie moderatora i odrazy ostrzeżenie no ale cóż c020.gif

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.Wymieniona pompa w zbiorniku i jest to samo.Zalozona banka i podlaczone przewody bezposrednio do niej.I pali jak nowe auto.Podlacze pod bak i nie tak kolorowo.Wsadzilem juz przezroczyste przewody od filtra i widac ze paliwo jest w ukladzie,pompa dopompowuje.

Opublikowano

czy próbowałeś uruchamiać odkręcając wcześniej korek wlewu paliwa?

Opublikowano
  • Autor

tak i nie daje to wiele wiecej tyle ze dziwnie pali.Na 2 cyl lapie i tak tytytytytytytytytytyty w coraz wiekszej czestotliwosci i odpala.

Opublikowano

przewody paliwowe zbiornik-filtr drozne? wymieniales kompletna pompę czy tylko sam silnik?

usun bezpiecznik i podaj 12V bezposrednio na pin bezpiecznika, na ktorym po wlaczeniu stacyjki nie ma 12V.

Opublikowano
  • Autor

A wiec tak dzisiaj,podlaczylem weze z baku bezposrednio z vacuum(z pominieciem filtra).Wyjalem korek.Pali ok.Zobaczymy jak to jutro rano bedzie.

Opublikowano

Możliwe ze ktoś zasilanie z powrotem pomylił, zamiast pompować działa odwrotnie?

Albo coś z elektryka przy pompie w zbiorniku (ja bym sprawdził napięcie w momencie gdy nie odpala).

Tylu fachowców już przy nim grzebało.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

nie to nie wina pompki.Paliwo pompuje prad dochodzi,pierwsze co to sprawdzilem powrot z doplywem.Prawdopodobnie jest cos nie tak z odpowietrzaniem baku,wyjety korek i chodzi wszystko jak zloto.Ale to sie okaze jutro

Opublikowano

nie no, takie podstawowe bledy, wykluczam...

Opublikowano
  • Autor

Dobra przyczyna znaleziona,na otwartym korku pali od przyslowiowego strzala.Teraz pytanko tam w korku tez idzie jakis odpowietrznik,bo szczerze powiem rzadki to przypadek.

Opublikowano

Przecież pisałem O tym prawie na początku. zatkane przewody lub zaworek odpowietrzenia zbiornika paliwa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zupelenie zapomnialem napisac.pod koniec marca padl pompowtrysk,zostaly wymienione wszystkie uszczelniacze i sruby przeze mnie.Nie pali,jeszcze raz vacuum+nowa uszczelka,pompa w baku kolejna.Nie palil

Dzien przed wyjazdem wlasciciela w dluga trase na dlugi czas wymienilismy krociec z czujnikiem temp paliwa.I wszystko ustalo problemy sie skonczyly

Krociec byl 100% szczelny,a czujnik pokazywal temperature nalezyta,taka sama jak ten nowy.

Niewiem co o tym sadzic sam czary mary

Dzieki wszystkim za sugestie mozna zamknac

Opublikowano
Zupelenie zapomnialem napisac.pod koniec marca padl pompowtrysk,zostaly wymienione wszystkie uszczelniacze i sruby przeze mnie.Nie pali,jeszcze raz vacuum+nowa uszczelka,pompa w baku kolejna.Nie palil

Dzien przed wyjazdem wlasciciela w dluga trase na dlugi czas wymienilismy krociec z czujnikiem temp paliwa.I wszystko ustalo problemy sie skonczyly

Krociec byl 100% szczelny,a czujnik pokazywal temperature nalezyta,taka sama jak ten nowy.

Niewiem co o tym sadzic sam czary mary

Dzieki wszystkim za sugestie mozna zamknac

d010.gif