Łaszczu Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zadaje wam takie pytanie, poniwaz mam taki olej bo trafił sie za free. ma specyfikacje 50400 i 50700. Właściwosci to SAE 5W30. Ale w tabeli jest ze 50400 moze być zamiennikiem dla 50501 i 50500. No i pytanie czy moge go zalać bez obaw do AFNa. Wczesniej jezdził na jakims 10W40 shella(od nowości). Mimo ze silnik ma koło 300 tysi jest w bardzo dobrej kondycji!. Jak sadzicie? Moge wlać bez obaw?????? Czy tez moze Motula5W40?
lesand Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 O olejach napisano naprawdę sporo - http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_jaki_olej_do_tdi_info_w_1_poscie-t15435.0.html ja lałbym Motul albo Mobil :th:
Musashi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 jesli to ori, nie z beczki, mozna zalac. wazne aby spelnial normy 505.00 lub 506.00
Łaszczu Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Musashi> jest to oryginalny olej:-) z mojego dobrego zrodełka;]Ogolnie> Chodzi mi ospecyfikacje, czy moge go zalać do mojego silnika(AFN) mam go za free wiedz dlatego sie pytam. spelnia takie normy jak napisałem wyzej. Jak mam za free, jak jest dobry to po co przepłacać. No chyba rozumiecie . Bo zawsze chodzi o kase
Musashi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 przeciez masz rozpisane normy jakim odpowiada ten olej. z materiałów Castrol http://129.35.64.91/bpglis/lubtds.nsf/technicaldata/893FDA60BDE3337AC125719B004F1EE5?OpenDocumentSLX Professional Powerflow LongLife III Zastosowanie Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 został opracowany wspólnie z VW Group dla najnowszych generacji silników benzynowych i Diesla. W pełni syntetyczna formulacja opracowana zgodnie z Clean Performance Technology ™ przedłuża trwałość skomplikowanych systemów emisji spalin (katalizatorów i filtrów cząstek stałych DPF) i pomaga zmniejszyć emisję toksycznych związków do środowiska. Olej ten może być także stosowany do silników grupy VW wcześniejszej konstrukcji, także z pompowtryskiwaczami. jesli to ori, nie z beczki, mozna zalac. wazne aby spelnial normy 505.00 lub 506.00
Łaszczu Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A twoim zdaniem mam uzywaz tego "oczyszczacza" do silnika i dopiero pozniej ten olej? Olej mam za darmo wiedz sie pytam czy moge go zastosowac do A FNa.potrzebuje obiektywne opinie czy moge go zastosować? wiem ze speLnia normy ale sie pytam was:D
Musashi Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 no przeciez skoro spelnia normy i jest ORI to sie nadaje. jezeli masz za darmo, to zalej nowy z nowym filtrem, przejedz ok. 200-300km, i wymien ponownie olej wraz z filtrem. efekt bedzie nie tak intensywny jak po uzyciu dodatku do mycia silnikow, ale podobny. mam nadzieje ze skutkiem twojej darmochy, co by sie rachunek zgadzal, komus nie nie zostanie nalany jakis syfny olej....zamiast tego SLX-a....
Łaszczu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Musashi> oj nie nie takie rzeczy to tylko w erze takich numerow to sie nie stosuje!. A gdzie moge dostać ten oczyszczac? jakiej firmy i przez jaki czas km trzeba na nim jezdzić?
YATES Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tu kupisz http://allegro.pl/item346340841_motul_engine_clean_0_3l.html i wlejesz do rozgrzanego starego oleju,zostawisz 15 minut na biegu jałowym i wypuścisz wszystko.
Musashi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Musashi> oj nie nie takie rzeczy to tylko w erze takich numerow to sie nie stosuje!. A gdzie moge dostać ten oczyszczac? jakiej firmy i przez jaki czas km trzeba na nim jezdzić? mam nadzieje, rachunek musi sie zgadzac. nie sadze zeby wlasciciel zrodla oleju robil takie prezenty.... np. motul engine clean
Łaszczu Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Musashi> Olej jest ori i nie z beczki a dokładniej z połki. Kolega pracuje w sklepie moto. A że był mi winny kaske, wzioł na siebie rabat. wiedz tak mi sie odwdzieczył. tak dla rozwiazania tego nie pewnego watku.
Rekomendowane odpowiedzi