Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] golf 3 nie moge nawiązać połączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie wszystkich. mam mały problem z nawiązaniem połączenia z wyżej wymienionym golfem 3. pytanko czy musze zmienić parametry vag-a w opcjach? wiem ,żeby połączyć sie z audi B4 w opcjach trzeba zmienić start baud z 0 na 240 i chyba coś jeszcze. zna może ktoś te parametry do "trójeczki". chyba ,że są jakieś wartości uniwersalne raz wpisujesz i gryziesz wszystkie wynalazki. dodam tylko,że golfik 92r klekot ale jaki to nie wiem. z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

jaki motor?

Opublikowano
  • Autor

już wiem zwykły diselek 1.9

Opublikowano

powinno chulac

Opublikowano
  • Autor

no ale niestety nie trybi

Opublikowano

z Twoim autem nie ma problemu ?

Opublikowano

już wiem zwykły diselek 1.9

Laboga. Zajrzałeś pod maskę chociaż. Czy tylko gniazda diagnostycznego szukałeś?

Zwykłe 1.9D są na pompie na linkę i tam nie istnieje żadna diagnostyka.

Opublikowano
  • Autor

pod maske nie zaglądałem ale znalazłem gniazda, no i oczywiście pomyślałem ,że dam rade. tak niestaty jest na linke. może wtakim razie pomożecie mi w wyjasnieniu co sie dzieje. a dzieją sie takie cuda : po przekręceniu kluczyka prędkościomierz się zamyka ,a zamiast przebiegu pojawia się error oraz przebieg skasował się z 300 tys. na 140tys. no i pali sie noon stop kontrolka świec . pozdrawiam

Opublikowano

a to aaz w takim razie tam sa tylko kody na kule wrozbity :D

Opublikowano

golfy mają to do tego (wiem bo miałem ), że po przebiegu 300tyś km z licznika znika napis total (znajdujący się nad przebiegiem całkowitym) i licznik zaczyna zliczać kilometry od zera. Jeżeli ty masz takie problemy jak opisywałeś to wina będzie leżeć po stronie zepsutego licznika - nie wiem czy masz go już długo czy może go niedawno kupiłeś, ale wyświetlenie "napisu" error może oznaczać że licznik był kręcony przez jakiegoś partacza, który zamiast "odmłodzić auto" :wallbash: zepsuł. Jeżeli auto nie ma immo, a 1.9D raczej go nie miały to wystarczy zamienić liczniki i będzie ok.

Najlepiej zapraszam na forum: forum.vwgolf.pl - tam koledzy doradzą co i jak.

A no i jeszcze podstawowa sprawa - czy auto w ogóle odpala?? Choć mniemam, że odpala.

Opublikowano

Gdybyś szukał ewentualnie licznika do golfa 3 to mam z 97 roku ale od silnika 1Z, nie wiem czy kostki będą pasować...

Opublikowano

Gdybyś szukał ewentualnie licznika do golfa 3 to mam z 97 roku ale od silnika 1Z, nie wiem czy kostki będą pasować...

kostki będą pasować, bo kostki są takie same nawet do diesla i benzyny (dokładnie jedna biała wtyczka z tyłu licznika) Problem może być natomiast z indeksem prędkości licznika. Trzeba by sprawdzić jaki indeks jest w liczniku z silnikiem aaz a jaki w 1z.

Opublikowano
  • Autor

dzieki panowie za info. powiem koledze jaka najprawdopodobniej jest przyczyna zmniejszenia sie przebiegu o połowe i przelotu wskazówki od 0 do 200 km/h. narazie dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

spokojnie.w 1.9Diesel np polo bez problemu sie laczy ale nie z engine tylko diesel pump-pompa wtryskowa.

Opublikowano
  • Autor

kolego vauxhall95. mój vag wcale nie chce zatrybić z tą trójką.a przy łączeniu się z audi b4 trzeba było zmienić tylko w opcjach niektóre cyferki i było oki. myślałem , że i tu dam rade

Opublikowano

sprawdz czy laczy sie z pompa wtryskowa

Opublikowano
  • Autor

spróbuje. a jak się połącze? to co dalej? tam mogą wyskoczyć jakieś błędziki

Opublikowano

tak

Opublikowano
  • Autor

dzięki przyjacielu zrobie jak piszesz tylko niewiem kiedy bo samochód parkuje kawałek odemnie. pozdrawiam