marooo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam kolegów. Wczoraj zerwał mi się pasek klinowy ten dłuższy od alternatora do wspomagania itd. Zabrałem się za wymianę i utknąłem. Nie mogę odkręcić wentylatora chłodnicy. Kto to już robił i wie jak mam odkręcić będę wdzięczny za radę. ( bez sciągnięcia wentylatora nie zdejmę osłony paska klinowego) Pozdrawiam
TULI Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 kolego mam ten samproblem, musze wymienić wiatrak bo mój się rozsypał i nie wiem jak do tego sie zabrać... sam wiatrak montowany jest do visca chyba na 5 śrub, ale dojść do niego to sztuka, które śruby odkręcić żeby rozpiąc chłodnice???
Korzeń Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Posiadacie ETKE na komputer? Tam powinien byc schemat.
kudalty66 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 wlasnie poszedlem do auta zeby sie upewnic, tam jest za wiatrakiem duza sruba rozmiar okolo 27 i druga okragla tylko nacieta z droch stron a nie szesciokat, dopasuj dwa plaskie klucze na jedna i druga a potem rozkreccie w przeciwnym kierunku do siebie, prosta robota, pozdrawiam
marcin j Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 kolego mam ten samproblem, musze wymienić wiatrak bo mój się rozsypał i nie wiem jak do tego sie zabrać... sam wiatrak montowany jest do visca chyba na 5 śrub, ale dojść do niego to sztuka, które śruby odkręcić żeby rozpiąc chłodnice??? Dość cieżko jest wymienić wiatrak , bez zdejmowania przodu.(zderzak, chlodnica... i pas...)
Gość dzikidzidz Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 wlasnie poszedlem do auta zeby sie upewnic, tam jest za wiatrakiem duza sruba rozmiar okolo 27 i druga okragla tylko nacieta z droch stron a nie szesciokat, dopasuj dwa plaskie klucze na jedna i druga a potem rozkreccie w przeciwnym kierunku do siebie, prosta robota, pozdrawiam nie koniecznie czasmi te śruby są tak za..., że trzeba sporej siły, żeby odkręcić...ale nic na siłę,,pozdrawiam
marooo Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ok, wiatrak odkręcony, trzeba było użyć siły średniej wielkości młotka w celu ostukania śruby (która jest zabezpieczona pastą czy taśmą aby się nie wykręciła) Klucze nr 32 - 2 szt. i odkręcamy standardowo w lewą stronę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi