Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tak jak w temacie, jaki wiek i jaka wysokosc bieznika zmusza wlasciciela autka do zmiany opon na nowe? O zimowych przeczytalem ze po 6-7 latach guma traci swoje wlasciwosci. Z letnimi jest podobnie? Chociaz nie ukrywam, ze bardziej zalezy mi na tym ile bieznika powinna miec oponka...
mcm Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Według Kodeksu Drogowego minimalna wymagana wysokość bieżnika to 1,6 mm. Jednak zmiana opon letnich na nowe zalecana jest już przy klockach bieżnika startych do 3 mm.[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2008, 19:44 _________________________________________________ogumienie mające więcej niż 6 lat, nawet z niskim przebiegiem, nie nadaje się już do bezpiecznego użytkowania.
Wąski Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Na bieżniku masz wskażnik,który określa kiedy czas na wymianę.A jeśli nie ma poczytaj Sobie http://www.auto-online.pl/serwis/poradnik/opony/opony.htm
Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dziekuje za odpowiedzi i ciekawy artykul. Sporo sie mozna dowiedziec szkoda, ze nie bylo tego w FAQ. Wynika z tego wszystkiego, ze ostatni sezon latam na tych oponach... Pozdrawiam.
schiller Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 spoko wszystko jasne to myślę ze można zamknąć. jakbyście chcieli jeszcze cos sensownego dodać to piszcie do mnie to otworze.
Rekomendowane odpowiedzi